1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 28 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik ben ook zeer benieuwd. Sowieso óf er een pc oplossing komt die CI+ gecertificeerd is.
   
 2. De site bestaat op zich nog wel, maar lijkt niet meer actief in gebruik. De homepage http://www.ziggoziet.nl is niet meer bereikbaar, je wordt vanaf daar geforward naar www.ziggo.nl. Dus ik denk dat de site wel gaat verdwijnen.
   
 3. Ziggoziet wordt (sinds redelijk recent overigens) ook niet meer van de ziggo.nl site gelinkt.

  Het WAS absoluut een officiële Ziggo site, want de link stond pontificaal op de ziggo.nl homepage.

  Maar het lijkt er op dat ze hem stilletjes laten verdwijnen en alleen via een achterdeur nog te bereiken is.

  Waarschijnlijk vanwege het Mediacenter gladde ijs waar ze zich op aan het betreden waren.

  Blijft natuurlijk dat het compleet van de zotte is dat alle kabelaars in Nederland (we moeten nml niet vergeten dat UPC nog erger is, daar werkt het zelfs officieus niet) Mediacenters (Windows, Linux of wat al dan niet meer) in meer of mindere mate onmogelijk maken terwijl mediacenters nu net zo ongeveer de enige apparaten zijn die echt leveren wat alle advertenties van kabelaars over interactieve TV beloven.
  Geloof me, als je één week met een mediacenter hebt gewerkt weet je dat al die zogenaamde interactieve decoders, officiële PVRs en EPGs slappe aftreksels zijn.
  Hyper frustrerend. Zeker omdat alle fabrikanten stug blijven volhouden dat het niet zo'n vaart zal lopen met CI+.
  Wie moet je dan als klant geloven? De klantenservice van toch gerenomeerde fabrikanten als Philips en Loewe en de meeste verkopers in electronica zaken die helaas natuurlijk nooit iets zwart of wit willen garanderen of een anonieme Ziggo medewerker op een forum? Ziggo heeft (iig naar de klant) nog nooit FORMEEL iets geroepen. Zet dit dan in de FAQ op de website. Dan hebben we tenminste iets meer.
   
 4. Dit is in het afgelopen tijd als een door onze persvoorlichter bevestigd:
  http://www.digitalekabeltelevisie.nl/nieuws/archives/2008/08/ziggo_bevestigt_support_c.shtml

  Verdere informatie zal beschikbaar komen zodra we meer zekerheid, wanneer de producten precies beschikbaar komen. Dat kunnen we op dit moment niet, omdat de testen nog moeten beginnen en de eerste samples nog niet beschikbaar zijn.
   
 5. Ik heb dat filmpje van Jesse net nog even bekeken op die ziggoziet site, maar die mediacenter oplossing die daar getoond wordt, zou zelfs ondersteund kunnen worden door Ziggo. Nergens wordt namelijk gesproken dat hier een digitale TV tuner gebruikt wordt. Als je het mediacenter met analoge TV kaarten gebruikt blijft het hele filmpje nog steeds geldig. De 'uitzending gemist' waar daar over gesproken wordt komt toch van internet. Niet dat analoge tuners in de tegenwoordige tijd nog echt acceptabel is als je eenmaal digitale kwaliteit gewend bent (ik heb ook nog een analoog mediacenter hier :sad:), maar juridisch heb je geen poot om op te staan als je dit zou willen aanvechten zoals Rowdy suggereert....
   
 6. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Inderdaad wordt in het filmpje nergens op de details van de hardwareconfiguratie ingegaan.
  Hier is trouwens nog zo'n filmpje:
  Ziggo Ziet: Het Media(Center) gebruik van Leen

  Het gaat dan ook niet om het filmpje zelf maar om het feit dat er wordt verwezen/geadverteerd met een DVB-C PC-tuner configuratie.

  [​IMG]
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 8 nov 2008
 7. Denk dat dat gladde ijs ook meer publicitair is, denk idd dat ze je juridisch niets kan maken.

  Maar nog even het plaatje wat onder het filmpje stond toen het filmpje nog op ziggoziet.nl stond en al in het begin van deze thread gepost stond:

  EDIT: plaatje maar weer even verwijderd, iemand was mij voor :wink:

  Ergo: het is wel degelijk een DVB-C model en dus een digitale tuner.
   
 8. De link waar je naar verwijst bevestigd CI+ invoering. Niet dat dit betekend dat mediacenters mogelijk daarmee niet meer werken.

  En dat is een belangrijk onderscheid, zeker voor de mensen die leek zijn en zich door een verkoper laten aanpraten dat het werkt, of zelfs als ze wel iets weten worden verteld dat Ziggo dat toch niet gaat doen.

  En ook dit is weer van horen zeggen (hoewel ik digitalekabeltelevisie vertrouw dat hij niet over zijn bronnen liegt) en niet op de Ziggo site zelf.

  Bang dat een officiële melding te veel negatieve publiciteit creëerd?

  Geloof me: als straks bij al die mensen met een gloednieuwe TV en alpacrypt het beeld op zwart gaat dan nog veel meer negatieve publiciteit. En een nog meer overbelaste helpdesk.

  En kun je op zijn minst zeggen of er nagedacht wordt over HTPC producten of dat dat bij voorbaat uitgesloten is?
   
 9. Om CI+ te kunnen ondersteunen moeten worden voldoen aan een CI+ licentie. De licenties worden nog niet uitgegeven, omdat de Trusted Authority nog niet ondergebracht is / opgericht is.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 9 nov 2008
 10. Producenten moeten met productideeën komen die voldoen aan de voorwaarden van de CI+ licentie, dat wordt getoetst en eventueel gecertificeerd. Het is dus vooraf onmogelijk om te zeggen of er gecertificeerde producten komen. Persoonlijk denk ik dat voor HTPC oplossingen het moeilijk zal zijn om aan alle certificeringseisen te voldoen, maar wellicht zijn er nog wat slimme ontwikkelaars die het aandurven om zo'n product te ontwikkelen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina