1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 28 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hmmm... dilemma, dilemma.

  Nu een nieuwe TV kopen met geld wat nu in mijn zak brand om in ons mooie net nieuw gekochte en grotere huis te zetten of wachten en maar hopen dat 2H 2009 zoals zovaak niet weer minimaal een jaar later wordt.

  Kijk, als ik zeker zou weten dat ik zeg Q2 2009 een gegarandeerd met Ziggo werkende Sony Bravia zou kunnen kopen is het simpel.
  Maar ben ergens bang dat tegen de tijd dat het echt zo ver is we al weer een economische levensduur van een TV (is voor mij zo'n jaar of 3, sorry, gadgetfreak) verder zijn.

  Als Sony nu slim zou zijn en nog dit jaar hun tot nu toe magere omzet voor dit jaar wat willen opkrikken (en het kan überhaupt technisch) zou het geven van een waardebon om de TV wanneer beschikbaar om te bouwen naar CI+ een briljante zet zijn.

  Voor Ziggo zou dat trouwens ook niet een onhandige zet zijn. Ik ben niet graag helpdeskmedewerker op het moment dat als CI+ inderdaad wordt ingevoerd alle mensen met een gloednieuwe TV met DVB-C tuner die ze door de winkel is verkocht als werkend met Ziggo dmw Alphacrypt massaal verontwaardigd gaan bellen.
  95% van die mensen hebben natuurlijk nooit gelezen dat Ziggo deze TVs NIET officieel ondersteund en hebben zeker nog nooit van CI+ gehoord. Zij volgen gewoon de verkopers die nog steeds vlijtig DVB-C geschikte TVs icm Alphacrypt verkopen als werkend met Ziggo.
  Niet bepaald goed voor het toch al niet zo positieve public image van Ziggo lately.
  UPC heeft dat probleem een stuk minder, want daar werkte de DVB-C tuner toch al nooit.
   
 2. Sony zal zich werkelijk geen drol aan trekken van wat Ziggo bedenkt. De afzetmarkt is wel wat groter dan alleen Nederland. Als CI+ dermate groot wordt zal het uiteraard zijn tv's gaan aanpassen maar voorlopig hebben ze voorraden die er nog uit moeten dus dat zal ook wel even op zich laten wachten...
   
 3. Voor Sony Global heb je helemaal gelijk. Voor Sony Nederland kan het echter een aardige manier zijn nog net de targets voor 2008 te halen.
  En heb geen idee hoe bewerkelijk ombouw naar CI+ is en of dat überhaupt kan. Als de TV modulair is opgebouwd en je gewoon de ene DVB-C tuner voor een andere kan vervangen mag het toch niet zo moeilijk zijn? Behalve dat er waarschijnlijk ook in de firmware dan nog wat moet gebeuren.

  Maar goed: dit alles is uiteraard puur speculatie (en wishful thinking van mijn kant).
   
 4. wat betreft je wishful thinking zou ik graag met je meedoen. Ik vrees dat het toch een tegenvaller gaat worden. Firmware updates voor tv's zie ik maar zelden....

  Je twijfel kan ik me voorstellen, ik heb zelf net een nieuwe Sony gekocht (met CI). Over een maand volgt een verhuizing en dan begint het digitale 'feest' ook voor mij. Zo langzamerhand weet ik niet of ik nog voor de alphacrypt ga of toch maar braaf met twee afstandsbedieningen ga zitten. Dat een nieuwe standaard altijd gepaard gaat met hardware problemen is geen verassing. Maar 'early adapters' zijn we allang niet meer en dit had toch beter geregeld moeten zijn.
   
 5. Het is toch altijd al zo geweest dat er binnen Europa cq wereldwijd verschillen waren tussen de verschillende apparaten? Je weet waarschijnlijk wel wat ik bedoel, maar ik noem PAL-B, PAL-G, NTSC. Zo zijn er meer zaken die nooit geheel hetzelfde zullen zijn binnen europ cq wereldwijd.

  Ja het limiteerd je keuze voor apparatuur aan de andere kant zullen fabrikanten waarschijnlijk nooit hun apparatuur geschikt maken voor alle mogelijke opties als DVB-S DVB-C en DVB-T. Je stelt dit voor als het kunnen verwisselen van een printplaat, maar tja, een dergelijke optie kost nogal een paar centen vermoed ik, en ik denk niet dat fabrikanten die investering gaan maken (hebben ze in het verleden ook nog nooit gemaakt).

  Ik weet niet of het de vrije handel schendt. Ik ben niet geheel op de hoogte wat er met de andere coderingstechnieken mogelijk is. Als het daarmee (te) gemakkelijk is om de streams te kraken/decoderen zonder dat men daar een geldige/betaalde kaart van Ziggo voor nodig heeft kan ik me voorstellen dat de kabelaar dat de nek om wil draaien, hetzijn natuurlijk hun centen waar dan misbruik van gemaakt zou worden.

  Met internet is het al net zo, je kan ook niet elk wilekeurig kabelmodem aan de verbinding hangen om te kunnen internetten bij een kabelaar (UPC, Ziggo). Als het modem niet bij de leverancier bekend is/geregistreerd staat dan gaat het simpelweg niet werken. En op zich een niet onlogische stap. Ik hoor nu de tegen argumenten alweer dat het bij ADSL wel kan, klopt. Maar dat netwerk zit heel anders in elkaar dan een HFC netwerk, en die verschillen zijn niet geheel onbelangrijk. Je wil je netwerk beschermen tegen mensen/apparaten die ongeoorloofd gebruik maken van hetgeen jij aanbied aan diensten, en dat ligt bij ADSL veel simpeler en minder complex als bij een HFC netwerk.
   
 6. En nog steeds heeft Anoniem deze vraag mooi ontweken.

  Een Ziggo site waar een leuk type Mediacenter PC wordt weergegeven. Leg mij en vele anderen hier eens uit hoe dat ding werkt.

  Als ik op die naam van dat ding op Google zoek is de eerste hit een webshop waar ik de vermelde DVB-C ontvanger kan kiezen met 'CAM' voor Casema/UPC/Ziggo... Moet Ziggo het lef eens hebben dat ding nu, of in de toekomst niet meer te laten werken, dan hebben de eigenaren die zo'n ding na aanleiding van die site gekocht hebben toch wel een redelijke grond voor een rechtszaak? (al dan niet door sabotage van de CAM)

  Nu kun je wel met het lame excuus komen dat die site niet van Ziggo is (SIDN verwijst niet naar Ziggo) maar Ziggo is normaal wel wat agressiever met het verwijderen van onterechte sites die in hun huisstijl gemaakt zijn?

  Overigens ga ik lekker met mijn nieuwe 42PFL9603H icm een Alphacrypt lekker digitale TV van Ziggo bekijken, als ze al ooit CI+ gaan ondersteunen is mijn TV al afgeschreven: begin van dit topic zegt Anoniem "begin 2009" verderop "medio 2H 2009". Die laatste is dus na oktober 2009. Net zoals we nu al die extra hoge snelheid van Ziggo hebben die ze bij de introductie beloofden. Right.

  Disclaimer
  Niet bedoeld als rant oid, en mij boeit het verder betrekkelijk weinig, ik ben redelijk happy met wat ik heb maar ik irriteer me mateloos dat Ziggo (ook bij mensen/bedrijven in het algemeen hoor) vanalles beloofd, altijd te laat is met wat ze beloven en als het dan komt komt het in een afgezwakte vorm.

  Met betrekking tot Anoniem; geeft antwoord op simpele vragen van mensen. Zodra iemand er verstand van lijkt te hebben en met gerichte vragen/argumenten komt wordt die persoon:
  - of genegeerd
  - of verwezen naar irrelevante handleidingen/voorwaarden zonder de volgens hem belangrijke/relevante stukken te quoten
  - of met afkortingen afgekat
  - of gepoogd met overbodige mumbo jumbo af te troeven.

  De nickname alleen al. Geef jezelf bv de naam "frits, de ziggo employee'. Maar "anoniem", komop zeg...
   
 7. ik denk dat je je toch vergist, Sony is juist 1 v/d initiatiefnemers van CI+
   
 8. Genegeerd, check!
   
 9. maak je vragen eerst maar eens concreet..
   
 10. Leesdepost boven je vorige post, daar staat een vraag van maanden terug die je ontweek en waar ik graag een antwoord op wil.


  Maar speciaal voor jou: waarom adverteert ziggo met een 'mediacenter' terwijl dat volgens hen/jou niet ondersteund wordt?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina