1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 28 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.

 1. En voor de 9401 ?
   
 2. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Een heel verhaal waar ik niets van begrijpen en geloven kan. :?::?
  Blijkbaar gebruikt Samsung dan consequent de verkeerde chipset voor hun decoders aangezien Philips, Siemens en Humax (Cisco box ook?) het blijkbaar wel voor elkaar krijgen om ook een S-Video signaal aan te bieden op hun decoders.

  Het zal natuurlijk gewoon weer een kostenreductie zijn geweest....
   
 3. Geloof eerder in de kostenreductie. Anyway: geen enkele UPC box heeft S-Video uitgang (weet ik uit 7 jaar UPC ervaring en van Chelloo.com), ongeacht merk (Thomson, Philips of Pace). Heeft dus niets met merk te maken, eerder een keuze.
   

 4. loopt op dit moment
   
 5. geef maar eens URL's naar specificaties van boxen met alle uitgangen inclusief high-end video specificaties, of ST / broadcom / NEC chipsets met datasheets, om aan te tonen dat het wel beschikbaar is !!
   
 6. Het is duidelijk dat deze ontvanger meerdere video formaten ondersteunt. Mijn punt is echter dat je wel multiformats kunt ondersteunen, echter als je gaat meten aan deze uitgangen met hoogwaardige video meetapparatuur, dan moet je helaas vaststellen dat deze specificaties gemiddeld veel slechter zijn, omdat men de chipvendors compromis moet maken.
  De HD-ontvangers met dedicated HD-component uitgangen voldoen wel aan de hoge video eisen. Aangezien er geen substantiele marktvraag is voor hoogwaardige multiformat video uitgangen voor SD ontvangers, zullen semiconductor manufacturers hier niet in investeren. Voor HD vindt dit wel plaats omdat alleen component HD ondersteunt.
   
 7. Ik gebruik deze ontvanger met component via mijn A/V receiver. En ik kan je verzekeren dat het beeld veel beter is dan van de Samsung 9401R. Vroeger gebruikte ik de Topfield met RGB, en ook toen was het beeld beter. IK heb geen idee welke chipset gebruikt wordt, maar de Topfields staan bekend om hun hoge beeldkwaliteit. Er bestaat ook nog een 5100 model voor de scandinavische markt, an daarvan is weer een uitvoering met HDMI verkrijgbaar (geen HDTV ontvanger !).

  Dat laatste zou feitelijk standaard moeten zijn op iedere moderne receiver. Digitaal uit (receiver) naar digitaal in (TV), vereweg het beste.
   
 8. Dus als een tv koop met een dvb-c tuner met onderstuning van mpeg4 en h.264. Zit je altijd goed. Want ik wil een nieuwe tv aanschaffen maar ga niet met 2 afstandbedieningen zitten.(wat ik nu tot ergenis wel doe) En ten tweede je benut heel de functies van de tv niet meer. Maar als ziggo dit niet gaat oplossen ben ik genoot zaakt om naar een andere oplossing te gaan zoeken. Voor de prijs hoef je het niet te laten.
   
 9. Dit is waardevolle info, dank daarvoor. Nu zijn alle belangrijke tv-fabrikanten aangesloten bij het CI+ forum, echter een 'release strategy' van CI+ in de apparatuur kan ik nergens terugvinden. Heb jij (of iemand anders) enig idee wanneer de eerste toestellen op de markt zullen komen met CI+? Ik bedoel...goed nieuws dat Ziggo medio 2009 CI+ gaat ondersteunen, maar wanneer kan ik nu mijn Sony kopen met CI+ ?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina