1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 28 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Er is maar één (uitgeklede) HD PVR (Cisco) beschikbaar die nog steeds niet werkt volgens de specs en die de nodige problemen heeft en die ik niet op mijn interne netwerk kan aansluiten. Hoezo een ruim aanbod? Dit is toch werkelijk een gotspe!
   
 2. Ho ho, dit is niet fair ten opzichte van Anoniem. Hij geeft een redelijk gedetailleerd antwoord op een opmerking van mij, en dat is zonder meer prijzenswaardig. Dit issue is vaker aan de orde geweest, en voor zover mij bekend is hij nu voor het eerst op deze materie in gegaan. Ik weet te weinig van dit stukje techniek af nu een weerwoord te geven, als dat al van toepassing zou zijn. Ik ga proberen meer documentatie te vinden over NIT-o om te kijken hoe één en ander in elkaar steekt. IK ben het heel vaak niet eens met de standpunten van Anoniem, maar laten we wel netjes en fair blijven.

  Met het tweede gedeelte van je bijdrage kan ik het in essentie wel eens zijn.

   
 3. Jij vertelt er alleen niet bij wat de prijs vande Topfield was en tevens niet welke problemen gepaard gingen met dit apparaat, wie was de distributeur ook al weer. Voor het overzetten naar DVD zijn ook oplossingen beschikbaar icm gecertificeerde ontvangers. Je vergeet alleen dat wij gehouden zijn aan contracten met content providers die steeds meer restricties opleggen aan digitale ontvangers. Hun stelregel is immers geen protectie geen content. Lees de nieuwe voorstellen van de MPAA als voorbeeld maar eens door ( http://tweakers.net/nieuws/54889/mpaa-pleit-voor-selectable-output-control-settopboxen.html) T.a.v. TV zul je nog even moeten wachten opde CI+ ondersteuning. Vanaf dat moment komt er een scala aan IDTV oplossingen beschikbaar.
   
 4. De Cisco wordt alleen binnen het Casema gebied aangeboden. Als je het forum goed volgt dan zou je kunnen weten dat er een andere non-interactive HD-PVR in ontwikkeling is. Verder ga je toch geen MWMC vergelijken met een STB !.
   
 5. Waarom mag ik dat niet vergelijken? Ik moet wel door het beleid om Mediacenter niet officieel te ondersteunen. En nogmaals, voor de prijs van de Cisco heb je een instap mediacenter die meer kan dan de Cisco.

  Of moet ik maar accepteren dat omdat het een STB is de mogelijkheden en interface meteen dramatisch slecht zijn?

  Oh, en wat die content aanbieder eisen betreft: Waarom kan het in nota bene de VS dan wel? CableCARD/Tru2Way toont aan dat het mogelijk is om een oplossing te hebben die zelfs de MPAA kan accepteren waarmee het toch mogelijk is om HTPCs en eigen gekozen PVRs te ondersteunen met een open standaard.
   
 6. Een standaard op zich heeft geen waarde, zolang marktpartijen er geen gebruik van maken. DVB heeft een MHP spec ontwikkelt voor interactiviteit, maar deze spec is echter niet geadapteerd door de operators in de lidstaten. De grootste Europese operators maken nameijk allemaal gebruik van OpenTV.
  Verder het succes van een standaard een kwestie van schaalgrootte en dus markt omvang, t,w, VS vs NL. Aangezien de EU op dit punt niet tot 1 standaard is gekomen worden er verschillende specificaties gebruikt die voor een deel ook niet openbaar zijn.
   
 7. Natuurlijk was de Topfield niet goedkoop, maar de prijs was niet onredelijk voor die tijd in vergelijking met soortgelijke satelliet ontvangers. En zoals ik al schreef, als ik het geld over heb voor dit soort apparatuur, dan moet ik dat zelf weten, dat is de kern van de zaak. Mijn A/V receiver en mijn DVD speler zijn ook prijzig, evenals mijn TV. Niet gigantisch duur, maar zeker geen goedkoop spul.

  Het enige probleem dat ik lange tijd gehad heb met de Topfield was het probleem dat hij met de tweede tuner opgenomen gecodeerde uitzendingen niet kon decoderen. Dat is opgelost met de 3.15 firmware van de Alphacrypt. Alleen moet ik nu heel snel decoderen, want jullie wijzigen de sleutels ook steeds sneller. Voor de rest heeft deze ontvanger altijd 100% goed gefunctioneerd. En zoals gezegd, het beeld is een plaatje. Overigens heb ik mijn Topfield uit Duitsland laten komen, in Nederland werd hij toen (nog) niet verkocht. In Duitsland worden ze gewoon verkocht voor kabel netwerken, daar kan het blijkbaar wel zonder CAM key ellende?

  Ik weet dat je DVD's kunt branden met Ziggo ontvangers, maar bij mijn weten altijd via de SCART uitgang, dus digitaal (ontvanger)> analoog (SCART) > digitaal (DVD). Bij mij kan het digitale signaal direct naar DVD, is toch beter nietwaar?

  Over de content protectie ellende heb ik al vaker het nodige geschreven. De deerniswekkende pogingen van de content industrie om hun content te beschermen tegen kopieëren zijn werkelijk te treurig voor woorden. Het enige wat ze er mee bereiken is dat prachtige nieuwe dragers zoals SACD, DVD audio en Bluray niet of nauwelijks van de grond komen. Het kopieëren houden ze toch niet tegen. In feite is deze industrie zijn eigen grootste vijand. CI+ zal straks ook wel gekraakt of ondervangen worden, net zo als dat al geldt voor HDCP.
   
 8. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Met de Humax PVR-9200C en Siemens PVR-M750 zijn de DVB streams verliesvrij over te zetten naar de PC.
  Met de Siemens PVR kan zelfs rechtstreeks naar een externe USB HD opgenomen worden. :)
  Mits onze provider dit niet blokkeert natuurlijk. :?
   
 9. Dank voor deze aanvulling. De Humax lijkt best een heel aardige ontvanger, maar waarom heeft hij weer geen component (YPbPr) uitgang? Bij mijn Topfield heb ik de keuze of mijn Scart uitgang een standaard RGB signaal uitgeeft, of YPbPr. Dat laatste heb je nodig voor aansluiting op een A/V receiver.

  De Siemens werd enige tijd geleden grootschalig gedumpt. Zelfs met de nieuwste firmware blijkt hij nog steeds problemen te hebben met opnemen, en Siemens heeft het onderhoud aan de firmware stopgezet. Niet echt wat je wilt lijkt mij.
   
 10. Maar bij dit soort contracten die ziggo afspreekt moet men (ziggo) ook rekening houden met de (on)redelijkheid tov de ziggo klanten.

  Men neemt nu al op, en speelt af. De men zal deze functionaliteit dit ook verwachten met DTV in de kwaliteit die ze zelf wensen. Gaat dit niet door wat voor beperking dan ook zal men kwaad zijn op Ziggo en niet de Mpaa.
  En zal men simpelweg afhaken.

  En naar de Mpaa toe is het ook heel simpel worden de kijkers beperkt in wat ze willen, dan zullen ze afhaken.
  Geen kijkers is geen reclame inkomsten en dit zullen de klanten van mpaa ook niet leuk vinden.

  Mijn inziens belemmerd wat er nu gebeurd de keuze vrijheid van de consument tot een zeer beperkte keuze, en stopt die de inovatie op het gebied van DTV. Alleen de grote spelers kunnen nog product ontwikkeling doen, voor de de kleine spelers en de startups wordt het simpelweg onbetaalbaar.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina