1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 28 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Alleen zijn dat allemaal wel ontvangers van fabrikanten waarmee Ziggo een overeenkomst heeft gesloten om de apparatuur aan te laten passen naar Ziggo standaards.

  Als Ziggo geen cam key zou gebruiken, en zich verder ook aan de DVB-C standaards zou houden (bijv. m.b.t. de NIT informatie), dan zou je ieder willekeurige DVB-C ontvanger met CI slot kunnen gebruiken. Is dat zo moeilijk te begrijpen?

  En maakt dat wat uit? Zeker, mijn niet officiële Topfield had laatst een probleempje, dus ik moet terug vallen op mijn officële Samsung ontvanger. Het verschil in beeldkwaliteit was dramatisch, in plaats van het briljante beeld van de Topfield een donker drabbig beeld van de Samsung. Dat is waarom ik zelf wil uitmaken welke ontvanger ik gebruik.
   
 2. Voor de zoveelste keer, Ziggo hanteert voor de ontvangers een EICTA standaard en houdt zich wel aan de DVB-C standaarden.
  De CAM key is niet gestandariseerd, omdat DVB alleen het scrambling algoritme heeft gespecificeerd (DVB-CSA). Het gebruik van een global key of een unieke key tussen de smartcard en de ontvanger valt geheel onder het proprietary domein van CA en valt niet onder een standaard.


   
 3. Dat wil ik ook en ik zal er alles aan doen om dat te bereiken. Ben het helemaal met je eens! Het probleem bij Ziggo is dat ze dit proberen te voorkomen uit angst dat ze worden aangesproken op het niet goed functioneren van apparatuur die we gebruiken.

  En iedereen weet dat angst altijd een slechte raadgever is en dat de wens van de klanten altijd voorop moet staan. Ik voorspel je dat als Ziggo dat niet wil horen, en daar lijkt het sterk op, dan bestaat dat bedrijf over een aantal jaren niet meer. De bazen weten dit al lang, maar die zijn dan met een volle beurs weg. :mrgreen: De hard werkende medewerkers zijn dan hun baan kwijt. :oops:
   
 4. Standaard of niet, je moet het als bedrijf ook echt willen om je klanten als klant te behandelen.

  Het is een schande dat ik niet zelf mag uitmaken welke apparatuur ik gebruik.
  Ik ben er van overtuigd dat Ziggo hier opzettelijk weinig prioriteit aan geeft (laat ik het netjes zeggen). Nogmaals Ziggo: Het roer moet echt radicaal om. Zoals het nu gaat is het een doodlopende weg!!!!!
   
 5. Voor zover ik dat van andere meer ingewijde gebruikers begrijp houdt Ziggo zich m.b.t. de NIT tabellen niet aan de standaards, vandaar dat een netwerk search met niet-Ziggo ontvangers altijd fout gaat. En de reden voor die vermaledijde CAM key is toch uitsluitend om het gebruik van CI ontvangers onmogelijk te maken of niet soms?
   
 6. Ik weet niet waarop je deze boute uitspraken baseerd. Als Ziggo geen richting had gegeven aan de specificatie dan was er geen DTV ontvanger markt ontstaan.
  Inmiddels is er een ruim aanbod aan gecertificeerde ontvangers SD/HD/PVR/IDTV beschikbaar. Binnen het aanbod kan de klant zelf kiezen. Maar als je liever een niet gecertificeerde ontvanger wilt aanschaffen dan is dat je eigen keus. Ik hoor graag over welke niet gecertificeerde ontvangers jij het hebt, die ook nog eens concurrend zijn met de prijs.
  Lees de ervaringen van gebruikers met niet-gecertificeerde ontvangers eerst nog eens.
   
 7. Beste Grunsat,

  EICTA is een standaard. Binnen de DVB-TM module is begin 2000 afgesproken dat er geen aanpassingen meer plaatsvindt van de DVB-SI specificatie v.w.b. multi-NIT's en dat het gebruik van NIT-o een andere betekenis heeft op kabel. Het idee van NIT-o vindt zijn oorsprong op satelliet en kan niet van toepassing zijn op een gesloten kabelomgeving. Alle kabel ontvangers in Europa maken gebruik van deze tabel. Je vindt het gebruik van de NIT-o ook terug in andere standaarden zoals de Nordic standaard.
  De eerste standaard waarin dit beschreven is is de Eurobox.

  Als een ontvanger die niet juist omgaat met een NIT-o tabel is in feite een DVB-S ontvanger met een ander front-end. De EICTA specificatie beperkt zich echter niet tot enkel de NIT-o maar specificeert veel meer aspecten, die nodig zijn om een volledig product te specificeren. DVB specificeert geen complete producten.


  Anoniem
   
 8. Laat mij daar nou eens op antwoorden. Ik had mijn Topfield 5200 PVR al een hele tijd voordat Ziggo (Home) zelfs maar gehoord had van PVR's. Mijn Topfield heeft component signaal uitgang, zodat ik hem kan integreren met mijn A/V receiver. Welke Ziggo ontvangers hebben dat? Ik heb een 500GB harde schijf in de ontvanger. Welke Ziggo PVR heeft dat? Ik kan opnames in originele digitale kwaliteit van de PVR kopiëren, en eventueel branden. Met welke Ziggo ontvanger kan dat?

  En wat betreft de prijs, daar gaan jullie nou echt de mist in. Als ik meer wil uitgeven voor een top kwaliteit ontvanger of een top kwaliteit TV, dan is dat mijn zaak. Het idee dat iedereen een goedkoop rommel ontvangertje zoekt, of een simpel TeeVeetje is belachelijk. Je begrijpt toch zelf ook wel dat mensen niet voor niets veel geld willen uitgeven voor een topkwaliteit Loewe TV met ingebouwde DVB-C ontvanger? Wat moet je nou met zo'n JVC HD-Ready toestel met een Ziggo approved SDTV(!!) tuner? Zoiets bedenk je toch niet?
   
 9. Dit is natuurlijk voor de gemiddelde (beeldbuis/forum)-kijker, die een dvb-c tuner in z'n teevee heeft (en met alphacrypt werkt) of (zoals ik) een omgebouwde dvb-s decoder gebruikt, natuurlijk blah, blah. Hier kan ik (kunnen wij) niets mee. Het zijn natuurlijk allemaal mooie woorden vanuit de kabelboer kant hoe zij voldoen aan standaards, maarre wij willen vrijheid in keuze van een ontvanger en dat wordt (uiteindelijk, denk ik) onmogelijk gemaakt. Als het aan de kabelboer ligt nemen we met z'n allen zo'n leuke, uitgeklede kabelboer-ontvanger, waarbij de kabelboer kan bepalen o.a. wat we wel of wat we niet kunnen opnemen of met welke kwaliteit we genoegen willen nemen...

  Gert.
   
 10. @Anoniem: Wederom, ik waardeer je bijdragen. Maar ook ik vind het toch vaak een rookgordijn van technische termen die verdoezelt dat de kabelinsdustrie in Nederland er nog niet in geslaagd is te doen wat in de VS wel kan met Tru2Way: een uniforme standaard.

  En het kan best zijn dat UPC hier meer schuldig aan is dan Ziggo, feit is dat je klanten opzadelt met een tweederangs product ten opzichte van wat het zou kunnen zijn.

  En kom nu niet bij mij aan dat de officiële decoders qua functionaliteit / prijs concurrerend zijn met niet ondersteunde alternatieven. Vergelijk een gemiddelde Windows Mediacenter bak met de compleet onbetrouwbare EPG opnames en dramatische PVR GUI van mijn Cisco en je begrijpt wat ik bedoel.

  De enige reden dat ik de Cisco tolereer en daar zelfs 430 euro voor neerleg (daar heb je toch al bijna een leuke Windows mediacenter barebone voor) is dat het de enige HDTV PVR oplossing is die ondersteund wordt.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina