1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 28 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Niet voor het een of het ander, maar waarom dacht je met je 40V4000 onbezorgd digitaal te kunnen gaan kijken?

  Sony geeft aan dat Nederland niet ondersteund is en ook Ziggo geeft nergens aan dat die Sony ondersteund is....

  Begrijp me niet verkeerd, het zou wel fijn geweest te zijn als het wel ondersteund wordt. Ik heb vooral het idee dat de verkopers in de winkels totaal niet uitleggen hoe de vork in de steel zit en dus er maar lekker oplos verkopen zonder de klanten fatsoenlijk voor te lichten.
  Gevolg hiervan is dat Ziggo, en deels ook oa Sony, "de huid vol gescholden" krijgen over dit soort zaken. Hoewel ze misschien wat fatsoenlijker zouden kunnen omgaan met de DVB-C / Alphacrypt oplossing treft Ziggo op dit moment mijn inziens echter nog geen blaam.
   
 2. Sorry, maar je lijkt niet helemaal te begrijpen hoe de zaken in elkaar steken. In principe maakt Ziggo gebruik van standaard Irdeto 2 encryptie. Voor Irdeto 2 zijn tal van CAM's verkrijgbaar (o.a. van Irdeto zelf) waardoor je met iedere DVB_C ontvanger met een CI slot (in een TV of als losse receiver) volkomen legaal het Ziggo signaal zou moeten kunnen bekijken. Echter Ziggo wil dit voorkomen en heeft daarom een extra barriere toegevoegd in de vorm van een CAM key. HIermee wordt voorkomen dat zo'n CAM gebruikt kan worden, zodat alleen maar "goedgekeurde" (lees speciaal aangepaste) ontvangers gebruikt kunnen worden. Mascom, de leverancier van de Alphacrypt, heeft echter een legale methode gevonden om deze CAM key barriere ongedaan te maken waardoor je wel een ontvanger met CI slot kunt gebruiken.

  De opmerking dat Ziggo geen blaam treft lijkt mij dus een gotspe gezien deze feiten.
   
 3. Laat mij het dan niet begrijpen, maar zover ik weet is het Ziggo niet verboden om bij het DVB-C / Irdeto 2.0 concpet dat zij hanteren om de cam-key toe te passen. Dat deel van DVB-C dat zij moeten gebruiken ivm standaard verplichting doen zij zover ik tot nog toe begreep, maar dat extra is niet prettig maar wel toegestaan.
  Ziggo geeft zelf heel duidelijk aan dat zij alleen op een selecte groep apparaten ondersteuning bieden en werking garanderen, hoewel die werking te wensen over laat. Als iemand dan toch een Sony / Philips / Loewe / Floppy-D-TV kaart / etc koopt vind ik niet dat ziggo blaam treft op het moment dat het niet 100% werkt, of in een later stadium mogelijk nog maar beperkt dan wel niet.
   
 4. Met het eerste deel ben ik het eens. Iets niet ondersteunen vind ik prima, maar ga dan niet die dingen blokkeren, en dat is nu waar de geruchten over gaan. Ik ben gewoon een (dubbel) betalende klant en wil gewoon mijn FloppyDTV blijven gebruiken.
   
 5. Als je mijn bericht goed gelezen hebt, dan is blokkeren juist datgene wat ze vanaf het begin gewilt hebben. Even zo goed is de Alphacrypt een doelbewuste workaround om die blokkade weer ongedaan te maken. Het is dus consequent vanuit het standpunt van Ziggo dat ze zouden proberen de Alphacrypt weer te blokkeren. Dit staat haaks op onze belangen als consument. Ik heb er niets op tegen om te betalen voor programmapakketten, en dat daarvoor encryptie gebruikt wordt, dat is allemaal logisch. Ik heb er heel veel op tegen dat Ziggo wil bepalen welke ontvangers wij mogen gebruiken, ik kan en wil zelf bepalen welke apparatuur ik aanschaf. Daar heb ik Ziggo niet voor nodig. Straks gaan zij nog bepalen welk type TV ik mag kopen.
   
 6. grunnsat, helemaal mee eens.

  Het zou Ziggo juist sieren als ze de alternatieven met rust zouden laten.

  Wishful thinking zullen we maar zeggen.........
   
 7. Heet dit niet koppelverkoop? En is dit niet bij wet verboden?
   
 8. Als je dit koppel verkoopt noemt is de auto verkoop ook koppel verkoop.
  De staat bepaalt immers welke auto's wel en niet toegelaten zijn op de openbare weg...

  Ik kan wel een andere kopen, maar mag die niet gebruiken op de openbare weg.
  Net als ik dus wel een andere decoder / tv kan en mag kopen van Ziggo, maar zij zeggen niet toe dat alles werkt.

  (Ik weet het weer een krom vergelijk waar tig gaten in te schieten zijn.)
   
 9. Ja dat is idd niet zo'n goede vergelijking. :wink: De Staat verkoopt geen auto's. :)
   
 10. Je hoeft je decoder ook niet verplicht bij Ziggo te kopen, dit kun ook bij oa elektronica zaken.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina