1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 28 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Quote Ziggo-anoniem:

  Het niet meer functioneren heeft ALLEEN betrekking op betreffende CA Modules en niet op de gercertificeerde ontvangers, zoals Loewe lijkt te suggereren.

  Dit is een prima herhaling van de nieuwsbrief van Ziggo, echter in de diverse forums wordt getwijfeld aan de technische haalbaarheid van hetgeen je beweert. Hoe gaat Ziggo dit aanpakken? Bij Tweakers wordt gerefereerd aan een nieuwe generatie smartcards, dat zou natuurlijk kunnen. Zie ook:

  http://gathering.tweakers.net/forum/list_messages/1287489/last//alphacrypt

  Andere opties zijn er toch eigenlijk niet zonder dat de bewering van Loewe bewaarheid wordt en ook de bestaande settop-boxes op zwart gaat (toch?)

  Dan de volgende quote van Anoniem:

  De reactie wekt eveneens de indruk dat de kabeloperators de standaarden niet ondersteunen, ook dit is een bewering die niet onderbouwd wordt of kan worden.

  Dit is een politiek correct antwoord, raakt kant nog wal. Voer voor juristen als het ooit zover komt.

  Quote uit de nieuwsbrief van Ziggo:

  Met ingang van 2009 komt er een nieuwe generatie
  iDTV’s en CAM’s op de markt, die beschikbaar is voor
  alle fabrikanten en die wel volledig door ons wordt ondersteund
  met gecertificeerde legale en goed werkendeCAM’s en Conditional Access."


  Als dit letterlijke tekst van Ziggo is, heb ik hier het meest moeite mee. Het suggereert de illegaliteit van CAM, Mascom en hun gebruikers. Een onterechte waardeloze uitspraak. De arrogantie druipt er van af.


   
 2. Lijkt me heel duidelijk. Zeggen een open standaard te ondersteunen en dat dan om zeep helpen met een proprietary standaard is voor mij NIET ondersteunen.

  Juridisch liggen daar ongetwijfeld nuances in, maar daarom hoor ik daar graag de mening van een rechter over.

  Voor mij is wel duidelijk dat kabelaars (Ziggo is helaas niet de enige, zelfs niet de ergste, zie UPC) complete onwil hebben om op dit punt naar de wens van de klant te luisteren en dat alleen overheidsingrijpen dit wel voor elkaar krijgt.
  Dat het technisch niet kan is nml onzin heeft de VS aangetoond.
   
 3. Whoeii wat een verhaal om door te spitten zeg.

  Nu heb ik onlangs een Sony 40W4000 gekocht en had gehoord (klok en klepel) dat je mbv. een Alphacrypt CAM module dan gewoon kon zappen op het toestel van dig. zender naar dig. zender zonder dat je daarvoor zo'n grote decoder nodig had.

  Mooi, dacht ik bij mezelf, en ben op zoek gegaan naar welke module dan geschikt zou zijn.
  Tijdens de zoektocht kwam ik op Tweakers en dit forum en las allerlei onheilspellende berichten dat deze CAM modules geblokkeerd zouden kunnen gaan worden ?! Waarom ? Enige reden waarvoor ik het zou willen is het zappen en het niet hoeven plaatsen van een lompe decoder.

  Ik heb me trouwens ook geen moment beseft dat het misschien ook wel niet zou mogen moet ik eerlijk zeggen, en eigenlijk vind ik het nog steeds wat vreemd, want wat voor misbruik zou je er nu van kunnen maken ? Dat je uitzendingen in HD kwaliteit zou kunnen opnemen en verspreiden ofzo ?

  Nou ja, goed, wat is nu wijsheid : toch overgaan tot aanschaf van de Alphacrypt CAM module (met het risico dat deze binnenkort niet meer zal werken icm. Ziggo) of de lompe decoder plaatsen en afwachten tot er een (door Ziggo) gecertificeerde CAM module uit wordt gebracht (wanneer ?) ?

  Nogmaals, ik wil niemand tegen de schenen schoppen, maar als eerlijke burger (die heus wel eens een bon voor te hard rijden heeft gekregen) vind ik het nogal wrang dat je wordt beknot in je (keuze)mogelijkheden.
   
 4. Er zal denk ik niemand zijn, ik vermoed ook Anoniem niet, die zal zeggen dat je geen Alphacrypt zou mogen gebruiken.
  Er is een verschillen tussen iets "niet mogen" (bijv. harder dan het toegestane maximum rijden :lol:) gebruiken en gebruiken van iets dat "niet ondersteund" wordt.
  Het is echter zo dat tzt het dus zou kunnen gaan gebeuren dat dit niet meer werkt.

  Helaas zal ik je verder uit de droom moeten helpen dat er een CAM gaat komen die wel ondersteund gaat worden die in jou tv volledig gaat werken.
  Je tv heeft een CI slot en de CAM die er zou gaan komen is voor CI+. Of die deels backward compatible zal zijn is nog onduidelijk voor me, maar als zul je er toch rekening mee moeten houden dat je extra beperkingen zult hebben tov tv's / decoders met volle CI+.
   
 5. Loewe gebruikers moeilijk maken!

  Volgens mij is Ziggo gestart met hun treiterpraktijken. Loewe LCD-TV's welk in staat zijn om digitale opnames te maken werken niet meer of nauwelijks.

  Loewe LCD-TV's nemen opnames versleuteld op en ontsleutelen deze wanneer het toestel niet in bedrijf is (namelijk 's nachts).
  Tot enkele maanden geleden ging dit zonder problemen, maar onlangs is er iets gewijzigd. De coderingssleutels zijn sneller gaan wisselen waardoor de betreffende sleutel al verlopen is voordat de opname ontsleuteld is.

  Nederland 1,2 en 3 hebben hier geen last van. Het zijn de commerciele omroepen aldus www.gebruikers.tv
   
 6. Zou het echt treiteren zijn ?

  Ben ik nu zo naief om te denken dat een leverancier (Ziggo) beter gebaat is bij een tevreden klant ?

  Ik denk dat ik dan toch maar even in de zgn. wachtmodus ga tot er wat meer duidelijkheid is over wat er nu verder gaat gebeuren.
   
 7. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Probleem is nu juist dat het nogal een tijdje kan duren voordat er meer duidelijkheid is wat betreft de CAM/CI/CI+ kwestie.
   
 8. By the way: Dit is niet geheel ongewoon of ongebruikelijk. CDS doet dit al jaren... En als je bij hun een 'gecertificeerde' decoder gebruikt moet je ook niet te lang wachten om de opname te bekijken, want anders lukt dat niet meer.

  Gert.
   
 9. Klopt, maar er is een probleempje. De samenwerking tussen Sony TV en Alphacrypt werkt niet altijd even soepel. Sony weet van het probleem, zou ook een firmware upgrade hebben om het probleem te verhelpen, doch weigert die upgrade ter beschikking te stellen of uit te voeren onder het mom dat zij niet claimen dat de DVB-C tuner in Nederland ondersteund wordt. Soms moet je een aantal Alphacrypts proberen voordat je een exemplaar hebt dat werkt, zo minimaal zijn de verschillen tussen wel werken en niet werken.

  Dan had je maar een door Ziggo goedgekeurd TeeVeetje moeten kopen zonder HDTV tuner. Wie denk je wel dat je bent door te verlangen dat je zomaar het Ziggo HDTV signaal direct op je buis mag zetten zonder een door Ziggo goedgekeurde HDTV ontvanger te kopen?

  Dat vertelt Ziggo je niet, en hun beweegredenen vind je ook nergens terug in de leveringsvoorwaarden. Ze kijken wel link uit dat officieel toe te geven, dan krijgen ze de hele wereld over zich heen.

  Gewoon proberen met de Alphacrypt. Er kan je niets gebeuren tenslotte. Als Ziggo zijn grootspraak waar maakt en de Alphacrypt blokkeert heeft Kassa weer heel wat avondjes beeldbuis vulling. Denk er aan om firmware versie 3.16 te vragen, en om hem te mogen ruilen als hij niet werkt.

  Dat zal Ziggo een zorg zijn.
   
 10. Tering jantje, dacht met mijn sony 40v4000 eindelijk onbezorgd tv te kunnen gaan kijken. Wat een gedoe blijkt het te zijn. Gezien de laatste post ga ik toch een AlphaCrypt proberen maar een fijn begin bij Ziggo is het zeker niet.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina