1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 28 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik zou zeggen start een lobby op richting Den Haag, de opta en Smit-Kroes.

  het is eigenlijk van de zotte dat Hollywood actief bepaald wat wij in europa kunnen doen en kopen. Dat een vendor een standaard zo veranderd dat men eigenlijk alleen nog maar bepaalde voorgeslecteerde tv's kan kopen.

  Dit gooit de gehele consumenten markt op slot. Alleen de grote spelers kunnen het zich veroorloven om voor een klein bedrijf als ziggo gespecialiseerde modellen te maken, die vervolgens ook nog een gecastreerd zijn.
   
 2. Een Alphacrypt is een volledig legale CAM. Ziggo bepaald niet wat legaal is, dat doen de overheid en de EU. De Alphacrypt beschikt over de juiste licenties en werkt volgens de DVB specs. Volledig legaal en zoals bedoeld is.

  Wat je nu ziet is dat een aantal spelers (content-industrie in samenspel met de distributie-industrie) op de markt op een zeer aggressive manier een monopolie-positie op de kabelmarkt probeert te krijgen en daarbij horen hun eigen protocollen, specificaties en "Trust-Authorities". Ook interessant in deze context is dit: http://www.volkskrant.nl/economie/article1058108.ece/Fiscus_spekt_kas_van_opkoopfondsen .
   
 3. In het licht van deze problematiek ben ik vandaag toevallig op zoek geweest (ik moet wat vrije dagen opmaken van de baas) naar wat informatie n.a.v. een bericht op nu.nl waarin onze vml. socialistische Minister van Financiën zegt het niet nodig te vinden om dit soort constructies aan te pakken omdat er bij de investeerders zelf al een discussie op gang is gekomen. Let op: dit gaat primair over hedgefunds, niet over drm, al lijkt er nu bij Ziggo wel een koppeling te bestaan. Eerst het bericht op nu.nl en daarna twee eraan gelieerde interessante links:
  http://www.nu.nl/news/1726623/34/Bos_laat_pensioenfondsen_met_rust.html
  en
  http://www.leugens.nl/2008/08/24/ziggo-weer/
  http://www.volkskrant.nl/economie/article1061821.ece/Opkoopfonds_splijt_vakbond

  De content-industrie mag met zijn hdcp "high bandwidth content" blokkeren, we hebben het hier dan over HDTV. Normale digitale uitzendingen (SD) mogen hier natuurlijk geen hinder van ondervinden. Technisch is dit ook bij CI+ niet nodig en ik ga er maar even vanuit dat aangezien het CI+ heet, het backwards compatible is met CI. Wanneer de kabelaars sd-content gaan blokkeren bij een normale CI-verbinding hebben we het recht om te protesteren. Vergelijk het desnoods met het voorheen toegepaste drm-model bij blu-ray-spelers. Blu-ray-schijfjes waren beveiligd tegen kopieren, dvd's niet, terwijl je die ook gewoon kunt afspelen op de blu-ray-spelers.

  Wel is het zaak om de OPTA en evt. de europese commissie te wijzen op de rechten van ons als burgers en de verplichtingen die daaruit voortvloeien voor de distributeurs. Zeker wanneer Ziggo straks zou opgaan in het amerikaanse UPC.
   
 4. Reactie Loewe

  uit de laatste nieuwsbrief van ziggo:

  "
  Belangrijke informatie
  over de CAM en
  Common Interface (CI)​
  Geen Ziggo ondersteuning op de huidige generatie
  CAM in combinatie met producten van m.n. Loewe,
  Sharp en/of Sony TV’s .​
  (Potentiële) kopers van Loewe, Sharp en/of Sony
  TV’s zijn niet verzekerd van ontvangst van ons digitaal
  RTV-aanbod, omdat de daartoe benodigde conditional
  access module (CAM) niet door Ziggo wordt ondersteund
  en de betreffende toestellen niet door Ziggo
  zijn gecertificeerd. Eén van de gevolgen is dat wij de
  signaallevering aan de huidige generatie CI-gebaseerde
  iDTV-CAM-combinaties op enig moment zullen moeten
  gaan blokkeren.
  Ziggo zal dit risico zelf duidelijk gaan communiceren op
  de starterspakketten en in haar overige communicatieuitingen,
  zoals website en nieuwsbrieven. Wij raden u
  nadrukkelijk aan om klanten die een iDTV willen aanschaffen
  hier ook op te wijzen.
  Met ingang van 2009 komt er een nieuwe generatie
  iDTV’s en CAM’s op de markt, die beschikbaar is voor
  alle fabrikanten en die wel volledig door ons wordt ondersteund
  met gecertificeerde legale en goed werkende​
  CAM’s en Conditional Access."

  en de reactie Van loewe.

  "Naar aanleiding van de recent gepubliceerde nieuwsbrief van Ziggo betreffende “Belangrijke informatie over de CAM en Common Interface”, met als ondertitel: “Geen Ziggo ondersteuning op de huidige generatie CAM in combinatie met producten van m.n. Loewe, Sharp en Sony”, geven wij in onderstaande onze reactie op dit rondschrijven.

  Het klopt dat Ziggo geen toestel van Loewe, Sharp, Sony heeft gecertificeerd noch de daartoe benodigde Conditional Access Module (CAM).

  Indien Ziggo inderdaad zoals ze beweren op enig moment de huidige generatie CI-gebaseerde iDTV-CAM-combinaties zou gaan blokkeren, dan zullen ook hun eigen klanten met settop-boxen van Nokia, Panasonic en Samsung (behalve de HD-boxen) geen signaal meer kunnen ontvangen.
  We achten de kans dan ook heel erg klein dat ze dit soort consumentonvriendelijke praktijken zouden toepassen, al was het maar omdat ze anders geheid mevrouw Smit-Kroes van de EG achter zich aan krijgen.

  De laatste alinea in hun nieuwsbrief insinueert dat de huidige generatie CAM’s (AlphaCrypt) niet legaal zou zijn en/of niet goed zou werken. Wij kunnen u verzekeren (én hebben daartoe de rechtsgeldige bewijzen) dat de producent van de AlphaCrypt-CAM’s (het Duitse bedrijf Mascom) wel degelijk de licentierechten betaalt aan Irdeto (de softwareschrijver voor de inhoud van de CAM)

  Verder verwijzen we naar besluit 204 van 7 mei 2004 uit het Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden waarin de kabelproviders duidelijk worden verplicht om een open standaard te ondersteunen.

  Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben. "

   
 5. Hoop toch zo dat Loewe ballen heeft en idd een rechtzaak begint en naar Kroes stapt... als ze dat doen en winnen hebben ze er vermoedelijk een klant for life bij.
   
 6. wie weet als het zover mocht komen
   
 7. ___________
   
 8. @anoniem: zou graag willen dat de rechter dat bevestigd of ontkracht. Als leek vind ik het iig niet uit te leggen dat je open standaarden ondersteund, maar kennelijk alle apparatuur die die zelfde open standaard ondersteund niet ondersteund wordt.

  Neem eens een voorbeeld aan Tru2Way in de VS die aantoond dat het wel kan.
   

 9. Het staat iedereen vrij om naar de rechter te stappen.
  Maak nu eerst eens duidelijk wat we dan niet ondersteunen. Het conditional Access deel valt buiten de zgn Common Scrambling, geheel niet onder de standaard. Conditional Access is gewoon proprietary, daarom is het ook niet uitwisselbaar (Irdeto # NDS # Conax # NAGRA)
   
 10. Dus Ziggo ondersteunt de open standaard maar gaat zelfs zover dat ze apparatuur die volgens diezelfde (open) standaard werkt, wil gaan blokkeren.

  Ik kan het haast niet geloven, maar het blijkt dan toch zo te zijn!!!!!!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina