1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 28 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het is onbegonnen werk maar ik doe het toch nog maar een keer.

  Ziggo / Essent / @home / Multikabel / Casema / en elke aan hen gekoppelde kabelaar heeft nog nooit het gebruik van de Alphacrypt ondersteund / geadviseerd / verkocht. Op het moment dat deze niet meer werkt treft hen dus geen enkele blaam. De dozen schuiver van de MM en co die het wel als werkend etc verkocht hebben wellicht wel.

  Daarnaast heeft meen ik anoniem hier al eens aangegeven hoe de mbv CI+ nog te introduceren "beveiliging" werkt. Als ik het goed begrepen had, en het simpel verwoord zou het op het volgende neer komen.
  De CAM communiceerd met de tv / CI-slot. Deze communicatie wordt tov het CI slot uitgebreid met een soort van authorisatie op basis waarvan de CAM vervolgens weet wat wel en niet kan en mag afhankelijk van het ontvangen signaal bij een zender. Bijvoorbeeld wel opnemen in SD kwaliteit maar niet in HD.
  Deze zelfde communicatie kan natuurlijk ook toegepast worden om bij volledige afwezigheid van deze communicatie, zoals nu bij een huidig CI-slot, alles te blokkeren, ipv alleen de zenders waar een vorm van restrictie opzit. Hiermee zou dus theoretisch de Alphacrypt geblokkeerd kunnen worden.

  Heeft dit alles dan geen gevolgen voor de huidige gecertificeerde tv's van bijv. Sharp en Humax, en hoe zit het dan met de losse decoders....?

  Zover ik begrepen heb niet, dit omdat het hele communicatie verhaal tussen CAM en CI-slot niet van toepassing is voor de gecertificeerde decoders daar dit alles in 1 producten zijn. De HD decoders van Cisco, Humax en Samsung hebben vervolgens de standaard HDCP beveiliging die voorkomt dat men langs die weg toch in HD zou kunnen opnemen als de content provider dit zou willen.

  Hoe vervellend ik dit zelf ook vind overigens.

  Zal "open gooien" van de kabel dit oplossen?
  Tuurlijk niet! Elke andere provider zit met exact hetzelfde probleem, de content providers willen niet dat zomaar alles mogelijk is dus stellen ze eisen aan de zenders die vervolgens weer eisen stelt aan de kabelaar.
  Bewijs is dat zowel UPC, Ziggo, Delta, Caiway, Glashard, en nog andere glasvezel aanbieders allen het gebruik van niet geautoriseerde decoders niet ondersteund / "tegenwerkt".

  (Mocht ik ergens fout zitten neem ik aan dat bijv. Anoniem mij hier op wijst).
   
 2. Ik ben bang dat je hier gelijk hebt. De vraag is, wat kunnen 'we', als consument, hier aan doen? De consumentenbond/kassa/radar porren om dit aan te slingeren? Dat is ze al die jaren nog niet gelukt (zie heffingen op CDs etc). De politiek? Ook niet waarschijnlijk. Die gelooft in 'marktwerking'/vrij economie, bla bla. Dat er feitelijk sprake is van kartel vorming/afspraken door de content industrie ziet niemand of wil niemand iets aan doen. (Te machtige lobby?)
  M.a.w. ik ben weinig hoopvol.

  Het enige wat dan rest is 'illegale' hardware gebruiken om te kunnen kijken naar waar je toch al voor betaald hebt. Bah :evil:
   
 3. Behalve OPTA, zouden we mevrouw Kroes ook kunnen aanschrijven. Impliciet krijg je hier nu een koppelverkoop van hardware die niet aan 'de DVB' standaard meer voldoet. En Consumenten die een TV gekocht hebben met ingebouwde decoders zouden weer aan nieuwe kastjes moeten... lijkt me krom... zullen wij niet alleen vinden.
   
 4. Waarbij de kabelboeren aan mevrouw Kroes vertellen dat ze wel moeten vanwege de eisen van de content industrie. En die TV's met ingebouwde decoders werden toch al niet ondersteund, dus dat was eigen risico.

  Het blijft allemaal geneuzel waarbij wel een (of meerdere) hele industrie gesponsord wordt (ontwikkeling beveiliging/toko's die dat weer omzeilen/...). En de consument mag 't betalen. En dat is weer in lijn met de 'vrije markt'.
   
 5. Het klinkt hard, maar helaas is het wel zo.
  Het "probleem" van de mensen die nu een geintegreerde decoder in hun tv hebben, Loewe / Sony / Philips / etc, is voor hun rekening. De fabrikanten hebben immers stuk voor stuk aangeven dat het alleen met ondersteunde operators werkt (waar de nederlandse kabelaars helaas niet toebehoorden).

  Verder zal dus in vermoedelijk afzienbare tijd juist de "koppel verkoop" ook niet meer van toepassing zijn. Zodra de CI+ ontwikkeling klaar is zou dus elke fabrikant, ook die van dvb-c kaarten voor pc's, zelf deze in hun producten kunnen gaan integreren, ipv de CI. Dan blijft alleen de CAM over, of er dan een Irdeto2 of alphacrypt cam komt die werkt is nog afwachten, maar er zou wel een "ziggo" cam komen.

  Het wordt dus wel beter, met helaas wel evt. opname beperking, maar daar hebben de huidige bezitters van alphacrypt oplossingen niks aan.
   
 6. Oh zeker wel. Er is hier een meneer van Casema aan de deur geweest die bij hoog en laag beweerde dat een TV van Loewe nu te koop was en geschikt was om Casema Digitale TV op te bekijken.
   
 7. Dat is dan wel in tegenspraak met de officiƫle berichten van Ziggo. (CI+)
  Met alle respect voor de mensen die het beroep uit oefenen, maar verkopers blijken niet altijd de meest betrouwbare bron te zijn... :cry:
   
 8. Ja en nee. Zolang Ziggo geen signalen meestuurt die extra kopieer beveiligingen moet activeren, gedraagt deze CI+ CAM zich als een normale CAM volgens de huidige beschrijvingen. Dan werkt hij dus in de Sony.

  Wat er gebeurt als Ziggo dat soort signalen wel meestuurt (en die werken dus niet samen met de Sony) weet ik niet. Wellicht gaat je scherm op zwart, ik heb geen idee. Vraag het eens aan Ziggo zou ik zeggen, dat moeten zij nu ondertussen weten.
   
 9. En waarom kan het in bijvoorbeeld Zweden dan wel (zie http://www.comhem.se/portal/comhem/tv_digitalbox ). Stellen de content providers daar dan geen eisen aan de kabelaar?

  Idem voor de satelliet en digitenne...
   
 10. In Zweden lijken ze Conax te gebruiken, zonder 'Ziggo-extentie' op de standaard. (Vermoedelijk doet Ziggo dat ivm koppelverkoop van de kastjes).
  Dus in dat opzicht heb je gelijk. Gewoon DVB-C standaard gebruiken met standaard codering is niet onmogelijk :p . Maar volgens mij is dat in meerdere Europese landen zo, alleen de Nederlandse kabelboeren zijn 'wat' eigenwijs.

  Maar ook dat is versleuteld. Ik heb ergens gelezen (ben ff kwijt waar :( ) dat Canaaldigitaal ook overweegt om op een sterkere codering over te stappen. Eigenaren van b.v. een Diablo-CAM kunnen nu al bijna alles 'FTA' kijken...

  Al geloof ik wel dat Scandinavische politici eerder op hun achterste poten gaan staan als de content industrie het in hun hoofd zou halen om alleen opnemen in lagere resolutie toe te staan. Laat staan het opnemen onmogelijk maken. In Nederland geeft men daar blijkbaar liever GEEN duidelijkheid over. De overheid niet door wetgeving, de kabelboeren niet door geen standaarden te gebruiken en schimmig te doen over welke doos wel en welke niet en de content industrie al helemaal niet. (om eerder besproken krampachtige pogingen via kunstgrepen geld te blijven verdienen aan het opleggen van onnozele eisen aan de consument). Een industriestandaard als HDCP is wat dat aangaat een goed voorbeeld van het koloniale denken van diezelfde industrie. Zij bepalen wel wat goed is voor 'de domme negertjes'. (No offence).
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina