1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 28 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Een standaard op basis van het principe van PGP is een niet bereikbaar ideaal, op dit moment. Wat jij bedoeld is de constructie ala tennet & essent/oxxio. Ziggo wordt de infrastruktuurbeheerder en elke andere partij kan er zich op inschrijven om content te leveren. Ik zou het graag willen maar, om realistisch te blijven, zie ik dat de komende jaren niet gebeuren tenzij de Opta een onderscheid gaat maken tussen die infrastruktuur en content.

  Gert.
   
 2. In ieder geval gaat Opta Caiw (althans volgens het ontwerpbesluit) dwingen tot het faciliteren van doorgifte van omroepstromen door derden, inclusief het verlenen van toegang tot de conditional access. En dat laatste is natuurlijk interessant want daarmee is de exclusiviteit de wereld uit.
   
 3. Ik waardeer dit soort initiatieven :cool: Maar ik ben benieuwd hoe de Opta dat uiteindelijk voor elkaar krijgt...

  Gert.
   
 4. Alphacrypt & Sony: Eurosport HD op zwart sinds 2 dagen

  Interessante discussies....ook persoonlijk interessant geworden omdat ik sinds een week draai met een Sony E40xx met Alphacrypt 3.15. Binnen 5 minuten was alles geinstalleerd, mijn eerste ervaring met digitale TV, WAUW. De Alphacrypt laat ook de HD zenders in 1080-kwailteit zien en dat is echt indrukwekkend. Uiteraard had ik me al weken verdiept in de (van oudsher problematische) combinatie Sony/Alphacrypt. De problemen lijken achter de rug met de nieuwere versies van zowel Alphacrypt (firmware) en Sony DVB-C. Tijd om in te stappen dus....zoals gezegd, HD is geweldig, zeker Eurosport HD met de Olympische Spelen tot...eergisteren alleen Eurosport HD op zwart ging (wel geluid). Op Tweakers komen er meerdere meldingen binnen van gebruikers met hetzelfde zure probleem. Dit soort dingen kun je helaas dus nog verwachten....is het sabotage?....denk van niet.....kun je ondersteuning verwachten?.....zeker weten van niet. Volgens mij is dit zo`n beetje de algemene strekking rondom deze discussie. Saboteren lijkt moeilijk, dat kan alleen via Irdeto of firmware van settopboxes, dus dat heeft ook ver strekkende consequenties voor de niet-Alphacryptgebruikers. Ondersteuning verwachten is natuurlijk een ander verhaal....mischien kunnen onze mee-discussierende Ziggo-medewerkers iets betekenen voor dit Eurosport HD probleem. Via Tweakers kwam namelijk de volgende slimme opmerking voorbij tav dit probleem samen met het advies om dit op dit forum te plaatsen dus....bij deze (met dank aan ArChie :wink:):

  Even gekeken wat er aan de hand is met Eurosport HD en dan blijkt dat de zogenaamde Program Clock Reference (PCR) verwijzing in de Program Map Table (PMT) van Eurosport HD verwijst naar de NULL packet stream (PID = 0x1FFF). Een dergelijke PCR verwijzing naar de NULL packet stream mag alleen worden gebruikt om aan te geven dat er geen PCR gebruikt wordt wat bijvoorbeeld voorkomt bij data only streams. Bij TV kanalen wordt die PCR echter toegepast om video en audio te synchroniseren en dan klopt het niet als die PCR staat te verwijzen naar de NULL packet stream. In dit geval zou de PCR moeten verwijzen naar de video stream van Eurosport HD aangezien daar ook de PCR in verwerkt zit. De PCR PID zou dus gelijk moeten zijn aan de video PID, namelijk 3000 ofwel 0x0BB8.

  Of Ziggo/Casema zit te rommelen in de PMT of Eurosport HD levert zelf een foutieve PMT, maar in dat laatste geval is het de taak van Ziggo/Casema om Eurosport op deze fout te wijzen als ze gewoon de PMT van Eurosport HD copieren i.p.v. zelf aan te maken. De Sony TV's accepteren kennelijk niet dat de PCR bij TV kanalen niet correct is met als gevolg dat het kanaal niet wordt weergegeven. De aanbevolen kabel ontvangers pikken het waarschijnlijk wel, maar dat kan weer tot gevolg hebben dat video en audio niet goed gesynchroniseerd worden. Even bellen met de helpdesk van Ziggo, maar dat gaan die helpdesk medewerkers nooit begrijpen aangezien dit soort dingen niet in hun script voorkomen en ze alleen in zeer uitzonderlijke gevallen problemen doorzetten naar de volgende lijn. Ze zullen dus waarschijnlijk wel vertellen dat het aan het gebruik van een niet aanbevolen ontvanger ligt.
   
 5. zwart beeld met geluid op eurosport hd weer opgelost

  :lol:
  Had precies hetzelfde probleem als hierboven beschreven, maar zojuist de TV weer aangezet en tot mijn stomme verbazing geeft eurosport hd weer beeld!
  Echter het geluid springt telkens op Engels, moet het nu na zappen telkens handmatig op overig 2.0 (nederlands) zetten met de audioknop.
  Zal wel
   
 6. Bij Ziggo Oost staat de PCRPID van eurosport HD weer goed, en verwijst weer naar de video-stream. Dus er is ergens wat aangepast.
   
 7. Ha, leest er toch hier stiekem iemand van Ziggo mee om de Alphacrypts te ondersteunen ? :) Of foutje bij Eurosport natuurlijk.
   
 8. Misschien kijkt er wel iemand van Ziggo mee zonder stiekum te doen? Iemand die gewoon leest wat er zoal leeft?
  Ik heb niet begrrepen dat Ziggo een actief beleid voert in het her en der in de war schoppen van uitzendingen.
  Ik bedoel maar: we kunnen van mening verschillen, maar ik ga Ziggo niet als 'de vijand' beschouwen en hem vervolgens iedere storing toedichten. De mensen bij Ziggo doen ook maar hun werk, het is alleen jammer dat binnen het management keuzes worden gemaakt die de abonnees niet altijd ten goede komen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina