1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 28 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. je praat een beetje in je eigen straatje..veel geld uitgeven aan inverstering, maar principes vasthouden en voor mindere kwaliteit gaan naderhand? mijn advies: dvb-t voor je computer en daar van gaan genieten.
   
 2. Eens met je frustratie over het ontbreken van een ondersteunde CAM voor in de PC, maar heb zelf meer hoop op concurrentie op de kabel.
  Digitenne is voor mij absoluut geen alternatief en ga dus zeker niet in dure technische oplossingen voor DVB-T investeren.

  En moet zeggen: opnames op mijn nieuwe Cisco decoder in HD zijn ronduit fantastisch vanaf Nederland 1 HD. Had de openingsceremonie van de spelen opgenomen en dat detail wil ik niet meer missen.

  Alleen zou het zo mooi geweest zijn als ik dit met mijn Mediacenter had kunnen doen ipv mijn Cisco die toch behoorlijke beperkingen heeft als je Mediacenter gewent bent. Helaas werken zowel Microsoft als Ziggo op dit punt niet echt mee (en ja, ik weet dat het met Mediaportal, een DVB-C kaart en een Alphacrypt CAM officieus wel kan, maar vind die investering te groot voor iets wat elk moment opeens niet meer kan werken).
   
 3. Oh JA ...... Ziggo heeft iets veranderd .. en het Mascom werkt niet meer ... SABOTAGE !!!
  Ploetseling een uur geleden ... NIETS !!!!!!!!!!
  Gecontroleerd met het oude Samsung decoder ... dat was OK ... Maar de Mascom decoder in mijn Sony NEEEEE....

  BEDANKT ZIGGO ....
  JULLIE ZIJN WAARDELOOS
   
 4. Zou het heeeel misschien ook een ietsiepietsie mogelijk kunnen zijn dat het een probleempje in je eigen spullen is ???
  Anders hadden vast wel meer mensen met een "mascom decoder" problemen.

  Wat een geschreeuw zeg.... pfffff :roll:
   
 5. Ik kijk hier nog fijn verder op mijn 'Mascom'. Check je spullen dus maar eens eerst even na, misschien ligt het wel aan de tv....en iets minder hard graag.
   
 6. Ik lees niet eens dat hij Windows wil gebruiken. Voor Linux zijn diverse mogelijkheden. En als hij met Windows aan de slag gaat. Microsoft ondersteunt geen hd, maar ook alleen dvb-s en geen CAM. Alleen zijn diverse fabrikanten en ontwikkelaars die voor al deze problemen een oplossing hebben. Daar komt nog bij dat je op Windows ook andere htpc oplossingen hebt. Ik gebruik zelf al een hele tijd mediaportal en ik ben er echt blij mee. Ik neem er mee op en ik gebruik het omvia mijn netwerk het signaal te streamen naar andere apparaten. Ideaal. Ik heb op mijn pc op mijn werkkamer ook mediaporal staan en twee monitoren en kan op een van de monitoren tv kijken als ik aan het werk ben. Heel erg mooi dus.
   
 7. Ik heb daar al vaker van gezegd, dat als de zenders of de kabelmaatschappijen ballen hebben, dat ze eens om de tafel gaan zitten en besluiten dat dit niet in de intresse van de klant is en dat ze daardoor er geen gehoor aan geven. En het beste kan dat zelfs europees. Als dat namelijk gebeurt, dan MOETEN de content providers namelijk gewoon inbinden. We hebben het met drm op muziek gezien. Als de consument het niet koopt, dan verdient de provider ook niets. Dus zal hij het niet lang volhouden om het product met deze verplichting te verkopen.
   
 8. Hij had het over Mediacenter en dat is toch echt een merknaam van Microsoft. Anyway: die alternatieven ken ik. Alleen heeft naar mijn smaak geen van de alternatieven dezelfde ease of use als Windows MC, maar dat is natuurlijk puur mijn mening.
  Overigens: met de laatste Fiji update ondersteund Windows Mediacenter officieel DVB-T en DVB-S, helaas geen DVB-C en ook geen H.264. DBV-C is wel aan de praat te krijgen middels een Floppy DTV, alleen vanwege ontbreken van H.264 niet voor de HD zenders (op Discovery HD na die in MPEG2 uitzend en het wel doet).
  Maar alle HTPC oplossingen blijven afhankelijk van de niet officieel gesupporte Alphacrypt. Hoop dus echt dat Ziggo idd (zoals aangekondigd dat ze gaan onderzoeken) met een officieel gesupporte CAM voor HTPCs komt. Vind gewoon nu de investering in een HTPC met twee Floppy DTVs te groot voor een oplossing waar hardnekkige geruchten over gaan dat het straks mogelijk niet meer werkt.
   
 9. Ziggo heeft helemaal niet aangekondigd dat ze met een officieel gesupporte CAM voor HTPC's komen. Ziggo c.s. onderhandelen met "de industrie" over receivers met een CI+ slot. In zo'n receiver past dan een speciale CAM die Ziggo op afstand kan 'besturen' om opname's etc. te voorkomen.

  Je kunt er gif op innemen dat dit volledig gesloten receivers zijn, dus geen Linux based receivers die je zelf kunt updaten c.q. aanpassen.

  HTPC's zijn afhankelijk van leveranciers die een DVB-C tuner met CI+ slot gaan leveren, als Ziggo c.s. dit al willen toestaan, en dat lijkt mij voorhands onwaarschijnlijk.
   
 10. Ziggo's ondersteuning voor CAM modules

  Heb vandaag in een nieuwsbericht (http://tweakers.net/nieuws/55096/ziggo-wil-meer-smartcards-per-abonnee-digitale-tv-toelaten.html) van Ziggo toch gelezen dat ze wél bezig zijn met leveranciers van cam-modules. Dus ook degenen die je in een HTPC kunt plaatsen. Daarbij is de investering in FireDTV nog steeds niet weggegooid. Alleen de cam-module zou wel eens waardeloos kunnen worden.

  Zou er dan voor kiezen (dat doe ik nu ook) om gewoon 1 FireDTV kaart incl cam in te bouwen en het af te wachten. Je kunt dan in elk geval tv kijken en opnemen. Dit kan met TV server van MediaPortal zelf tegelijk. Je bent dan wel gebonden aan de zenders die binnen 1 Transport Stream zitten. Maar in principe kun je met de tv server tot 16 kanalen tegelijk opnemen en kijken.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina