1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 28 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1.  
 2. Reactie

  Ik hoor/lees al zo lang/vaak (maar nooit van Ziggo zelf) dat zo'n CI+ Cam
  bij Ziggo in voorbereiding is. Waarom wordt daarover geen openheid betracht, en gaat het steeds over anonieme bronnen?
   
 3. Ik probeer nu juist duidelijk te maken dat die er nooit zal komen. De DVB-C tuner in jouw Sony heeft een normaal standaard CI slot, en daar past een normale standaard CAM module in, zoals de Alphacrypt. Die zal Ziggo nooit ondersteunen om de redenen die ik aangaf. DVB tuners met een CI+ slot bestaan nog niet, en de CAM modules daar voor evenmin. En ook al zouden ze nu wel bestaan, dan is het niet mogelijk je Sony TV om te bouwen.
   
 4. 'anoniem' is slechts een naam van een Ziggo Official hier op dit forum. Dit is geen anonieme bron, maar iemand die verdomde goed weet wat er binnen Ziggo speelt. Het is een heel betrouwbare bron kan ik je vertellen.

  Dat hij niet zijn echte naam op dit forum gebruikt maakt hem niet minder betrouwbaar
   
 5. Ik ben er eindelijk uit en heb voor mezelf nu een redelijke oplossing voor een mediacenter gevonden.

  Technotrend levert de TT CT-3650. Dit is een externe DVB-T en DVB-C HD-ontvanger met een ingebouwd CI-slot. Samen met een Alphacrypt module kost deze bij dvbshop.net ca. 220 euro plus 15 euro porto. Sallandautomatisering biedt beide produkten aan voor ca 240 euro plus 10 euro porto. Ik neem hierbij een Ziggo HD-abbonement en een Digitenne-abbonement. De Digitenne kan ik namelijk op mijn laptop ook gebruiken met deze ontvanger op plekken met ontvangst.

  Het mooie van dit produkt is dat het twee DVB-signalen ondersteunt namelijk terrestrial en cable, of concreet bij mij Digitenne en Ziggo. Ziggo zal waarschijnlijk niet alle kanalen omzetten naar een CI+-encryptie wanneer ze omschakelen omdat dit alleen voor het HD-materiaal vereist is. Die paar HD-kanalen die op dit moment worden getoond, kunnen me gestolen worden. Mocht Ziggo CI+ invoeren en de Alphacrypt wel totaal de nek omdraaien dan stap ik volledig over op Digitenne, al was het maar uit principe! Ik weet dat ik dan ook niet de enige ben die zo'n stap maakt. Ziggo c.s. zal dus goed moeten overwegen wat ze op CI+ zetten om niet een hoop klanten voorgoed te verliezen.
   
 6. Alle nieuwe tv's ondersteunen straks CI+. Maw heb je geen decoder meer nodig op dat moment. Ziggo ondersteund dus straks de nieuwe standaard. Wat wil je nog meer ?

  Jij doet of Ziggo alles verkeerd doet, terwijl je zelf een andere keuze wilt maken die niet (geheel) werkt bij een Ziggo-abbonnement
   
 7. @Consument: Je weet neem ik aan dat:
  - Mediacenter sowieso geen HD ondersteund en dat ligt aan Microsoft, niet aan Ziggo;
  - Digitenne vaak slechtere kwaliteit en minder zenders heeft dan het analoge pakket.

  Maar goed, als jij er tevreden mee bent....
   

 8. - Hij zegt dat hij helemaal geen HD wil, dus dat is geen probleem.
  - Kwaliteit mag dan behoorlijk minder zijn, dat is de abo-prijs ook. Dus als je genoegen neemt met mindere kwaliteit voor minder geld dan is Digitenne een goede keuze.

  Gert.
   
 9. Met MediaPortal heb je wel HDTV. Digitenne heeft inderdaad een veel lagere bitrate, en dus een slechtere beeldkwaliteit, nog afgezien van het lage aantal zenders.
   
 10. Dat is allemaal bekend, ja. In eerste instantie kies ik ook voor de kabel maar wanneer de kabelboer me in de kou laat staan en ik niet meer met een gewone CAM, mijn mediacenter kan gebruiken op de kabel, heb ik dus een, welliswaar kwalitatief minder, maar toch redelijk goedkoop alternatief.

  Het Digitenne-signaal is bij mij thuis gewoon goed te noemen. Ik heb mijn TV wel eens op de FTA-zenders Ned.1,2 en 3 laten spelen en zie dan geen artifacts of stilstaand beeld. Wellicht dat dat anders is bij hevige regen of zoiets maar gelukkig regent het nog niet 24 uur per dag :-P.

  En laat ik het maar gewoon zeggen: ik gebruik het TV-signaal eigenlijk alleen maar om wat nieuws en amusement te ontvangen. Daar is HDTV vaak niet voor nodig. De High Bandwidth Content die men momenteel uitzendt op Geografic, Discovery Channels zal ik niet echt missen. Films koop of huur ik en als het op die manier niet te krijgen is, download ik de antieke of exotische dingen ook nog wel eens (slecht hè :evil:).

  Interessanter wordt het natuurlijk wanneer Ned. 1,2 en 3 overgaan op HD-signaal. Dan blijft de vraag wat Ziggo voor materiaal gaat blokkeren. Mocht dat me niet bevallen dan maak ik een afweging om volledig over te gaan op het kwalitatief mindere maar wel vrijere en goedkopere Digitenne. Die bal ligt, wat mij betreft, bij de kabelboer.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina