1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 28 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik sta op het punt om een alphacrypt te kopen om daarmee ziggo op m'n tv te ontvangen. Deze discussie kan me op andere gedachten brengen maar ik kan eigenlijk het antwoord op de orginele vraag nergens vinden (kan aan mij liggen)

  "Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?"
  En wat voor mij van belang is: Hoe groot is de kans dat ik over 1 jaar via een alphacrypt nog steeds hdtv kan kijken?

  kan iemand mij hier een duidelijk antwoord op geven?
   
 2. Heel simpel. Ziggo ondersteund alleen de produkten die op hun site staan aangegeven. Ieder ander produkt dat jij gebruikt dat Ziggo domweg niet ondersteund is op eigen risico. Dus over een jaar of zelfs minder kun je de lul zijn. Dat is geen kwestie van saboteren, maar wel een kwestie van dat Ziggo jouw geen garanties hoeft te geven aangezien je zelf kiest voor een oplossing die Ziggo officieel niet ondersteund.
   
 3. Je zult hier van Ziggo nooit een antwoord op krijgen dat anders luidt dan ze altijd zeggen: wij ondersteunen de Alphacrypt niet, en wij doen geen uitspraak over de vraag of hij blijft werken.

  Wanneer zou het werken van de Alphacrypt onmogelijk worden? Dat kan alleen als Ziggo de encryptie zodanig wijzigt dat de Alphacrypt deze wijziging niet kan volgen. Dat lijkt mij zeer onwaarschijnlijk. Een dergelijke wijziging is zo veelomvattend dat die waarschijnlijk niet met een firmware upgrade uitgevoerd kan worden, danwel zoveel risico voor niet werkende ontvangers met zich meebrengt dat Ziggo het niet aandurft. Anders had Ziggo het al lang gedaan.

  Welk risico loop je? Er is een heel kleine kans dat je €100 kwijt raakt omdat ergens in de toekomst je Alphacrypt niet meer werkt. Echter je kunt de Alphacrypt ook weer trachten te verkopen via e-bay. Hij wordt veel bij satellietontvangers gebruikt.
   
 4. Cam-module voor DVB-C tuner

  Ik erger me aan het feit dat Ziggo zijn betalende abonnees die beschikken
  over een bv een Sony tv met een ingebouwde DVB-C tuner in de kou laat staan.
  Het is toch de taak van de kabelmaatschappij er voor te zorgen dat de
  kijker optimaal van hun diensten gebruik kan maken. Ze dienen derhalve
  zorgen voor een compatibele cam-module die ook door hen ondersteund
  wordt.
  Communiceren met Ziggo is nauwelijks mogelijk. Op hun website kun j
  alleen antwoord krijgen op bepaalde voorgeprogrameerde vragen. Maar op
  bovengenoemde kwestie kun je geen antwoord krijgen.
  Als op 1 januari 2009 de kabel wordt vrij gegeven zullen er ongetwijfeld
  providers komen die zo'n module wel leveren. Er lijkt mij dus alle aanleiding
  voor Ziggo om zo snel mogelijk voor een eigen cam-module te zorgen.
  Anders zullen ze de nodige klanten verliezen.
   
 5. Sorry, maar Ziggo heeft die plicht niet. Om optimaal van Ziggo te kunnen genieten schrijft Ziggo een aantal decoders voor die door Ziggo ondersteund worden. Wanneer jij iets anders probeert dan moet je Ziggo opeens niet aanvallen dat men dit niet ondersteund. Dit is gewoon een kwestie van lezen.

  In de toekomst komt er een CI+ standaard waarbij televisies beschikken over een ingebouwde decoder. Dit gaat Ziggo wel ondersteunen in de toekomst.
   
 6. Welkom op het forum, maar blijkbaar heb je nog niet alles nagelezen....

  Anoniem, medewerker ziggo, heeft al vaker gemeldt dat ze met CI+ bezig zijn. Dit is de opvolger van de CI module zoals die in de Sony's te vinden is.
  Een van de redenen voor deze CI+ is dat er bij deze wel een bepaalde content DRM gebruikt kan worden die door de content providers geeist wordt (aldus Anoniem). De content providers stellen vervolgens eisen aan de zenders die de content uitzenden, en die stellen dan dus weer eisen aan Ziggo.

  Een andere provider die gebruik gaat maken van de kabels / infrastructuur van Ziggo zal het zelfde probleem krijgen. Ook deze zal te maken krijgen met de content providers etc. Daarnaast verwacht ik dat de andere providers niks anders zullen doen dan de administratie overnemen van ziggo. De codering van de zenders zal niet veranderen verwacht ik zo, dus de gebruikte decoders etc zal gelijk gaan blijven, en daarmee dus de Alphacrypt voor de CI toestellen de enige oplossing.
  Zover ik begrijp via Anoniem is het wel de bedoeling dat Ziggo met een CI+ CAM gaat komen, die dan dus in CI+ slot uitgevoerde 'tv's en evt decoders gebruikt zou kunnen gaan worden.

  Andere providers zullen vast met eigen zender paketten komen, maar dat is volgens mij ook niet zo ingewikkeld om binnen de huidige codering te verwerken.
   
 7. Als je met die laatste zin bedoeld dat jij met dat signaal moet kunnen doen wat jij wilt, binnen de grenzen van de wet, dan zit je er helemaal naast.

  Ziggo c.s. leveren een signaal, maar willen ook precies kunnen bepalen wat jij met dat signaal kunt doen. Zij willen niet dat je een opname in originele digitale kwaliteit van je receiver kunt kopiëren naar bijvoorbeeld een PC, en al helemaal niet met HDTV opnames. Vanuit dat oogpunt bezien is het gebruik van open DVB-C apparatuur met een standaard CAM hun een doorn in het oog. Dat is de reden van al die Ziggo specifieke apparatuur. Dat is ook de reden dat men nu bezig is met die "CI+" standaard met bijbehorend CAM. Die zorgt er voor dat Ziggo kan sturen dat jij geen opname kunt maken van een uitzending, of slechts een opname in verminderde kwaliteit. Voor de consument is "CI+" zeer waarschijnlijk meer "CI--".

  Overigens zul je hiervan niets expliciet terugvinden in hun algemene voorwaarden. Ze proberen je alleen maar te verplichten gebruik te maken van een 'goedgekeurde' ontvanger, maar schrijven er niet bij waarom.
   
 8. En daarom kan ik niet wachten op concurrentie op de kabel. Er moet toch een kabelaar komen die rekening houdt met wat de klant wil doen met het signaal ipv hoe de contentproviders graag wil dat wij met het signaal doen.
  Kan er niet zoiets als XS4All toen het nog geen KPN was voor digitale kabel TV komen?
   
 9. Je gaat er van uit dat de kabelaar graag die beperking oplegt. Maar de contentproviders (filmmaatschappijen e.d.) gaan steeds strengere eisen stellen aan de beveiliging, en daarmee aan de manier waarop kabelmaatschappijen zenders mogen doorgeven. Als een kabelbedrijf daaraan niet kan of wil voldoen zullen ze niet meer de rechten krijgen om bepaalde kanalen door te geven.

  Dus als er concurrentie op de kabel zou komen die een eigen toegangssysteem zou gaan gebruiken (dat is ook nog maar de vraag) dan krijgt die geen toestemming om sommige zenders door te geven.

  Hier zouden de kabelbedrijven hun monopolie positie eigenlijk moeten gebruiken door tegen die contentproviders te zeggen: "laat dan maar, steek die kanalen maar....". Dan zouden de filmmaatschappijen blijven zitten met 'dure' content, die opeens waardeloos is omdat niemand tegen hun voorwaarden wil kopen.
   
 10. Dat was idd wat ik in gedachten had met een kabelaar die eens voor de belangen van zijn klanten opkomt. Maar een koperstaking van alle kabelaars met restricties werkt natuurlijk ook. Heb ik het er zelfs nog wel over dat ik bepaalde kanalen dan niet meer kan ontvangen. Met alleen het huidige analoge pakket in HD zonder restricties zou ik ook al heel tevreden zijn.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina