1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 28 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ja, maar de provider kan afdwingen dat de opname versleuteld is, zodat deze alleen met de decoder (en bijbehorende smartcard) af te spelen is. Dan kan je nog steeds niet bij een 'leesbare' digitale opname. Die mogelijkheid tot versleuteld opnemen is tot nu toe niet gebruikt.
   
 2. Idd, alle decoders moeten dat geupgrade worden. Ik kan je vertellen dat dit grote problemen gaat geven. In mijn vorig huis kon ik mijn decoder gewoonweg niet update omdat alle signalen op 370 mhz, waar ook de firmware updates op zitten, heel slecht waren.
   
 3. Ik weet zeker dat het FAT12 is, maar met enorme clustersizes bij bijv. een 500GB schijf. Met de Alphacrypt heeft dit niets uit te staan, dat is een ander verhaal.
   
 4. Ja, dat kan idd. Je hebt maar 4086 clusters, dus dat worden idd mega clusters. Beetje offtopic :mrgreen:

  Er zijn natuurlijk ook nog niet officiele ontvangers, al zullen dat er niet zo veel zijn. Denk dat de meeste niet officiele gebruikte decoders AlphaCrypt of Dreamboxen zijn.
   
 5. Genoeg mensen gezien het feit dat afleveringen van bv een Peking Express, Expeditie Robinson of wat dan niet meer zij binnen een dag na uitzending in duidelijk van een digitale decoder afkomstige kwaliteit en met alle reclames er alvast uitgeknipt op zowel Usenet en Bittorrent te vinden zijn.

  Als daar geen vraag naar is lijkt het me sterk dat iemand daar toch zoveel werk in gaat steken.

  Merk dat ik zelf weinig Uitzending gemist gebruik omdat als ik wat heb gemist EN mijn opname om de een of andere reden niet gelukt is, ik het in perfecte kwaliteit van Usenet/Bittorrent kan plukken.

  VS series kun je uiteraard beter van VS bronnen halen: dan heb je ze nml in HD, veel eerder en zonder harde ondertitels.
   
 6. Idd, alles is uit de VS te krijgen. Waar moeten wij dan moeilijk over doen... Peking Express? Expeditie Robinson? En het gaat niet om de reclame inkomsten, want wanneer ik het zelf had opgenomen had ik die ook doorgespoeld.

  Opnemen van dit soort programma's is gewoon een burgerdienst. Of de tv maatschappijen moeten zelf de programma's online gaan zetten.
   
 7. Daar zeg je zo wat. Technisch is het al lang mogelijk dat kabelaars in hun PVRs afdwingen dat je reclames niet KAN doorspoelen ;-)

  Eén van de leuke dingen van eigen decoders afdwingen zonder link naar buiten is dat je zaken als niet opnemen van bepaalde content, automatisch de opname deleten na twee keer afspelen, niet reclame kunnen skippen etc.

  Gelukkig wordt dit nog geen van allen gebruikt, maar technisch kan het wel.
   
 8. En wat hebben ze eraan. Niemand word hier beter van. De gebruikers zouden alleen geirriteerd worden.
   
 9. OPTA laat van zich horen

  Als de opta meerdere kabelaars op de kabel wil hebben... dan vrees ik het ergste voor kaartloze kabel, wellicht dat de must carry gedeeld moet worden, maar ik denk dat dit alleen maar technisch slechter wordt voor de consument.
   
 10. Uit het opta verhaal is mij niet duidelijk geworden of ze nu op analoog, digitaal of beide doelen.

  Is het ook analoog dan den k ik dat er niet veel ruimte meer gaat bij komen voor digitaal.
  Aan de andere kant zal er dan wel serieus gekeken moeten worden naar welke zender men (digitaal) doorgeeft en of er een behoefte voor is. De tijd van klakkeloos zenders als kanaal vulling opnemen omdat die zender er het meest voor betaald zal dan voorbij zijn als de consument kan shoppen bij een andere leverancier die wel biedt wat men wil zien.

  Ik voorzie dan mijn stokpaartje, pesoonlijke pakketten en betalen per zender, toch nog wel eens in de nabije toekomst geintroduceerd zal gaan worden.
  :)
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina