1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 28 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Volgens mij moeten jullie dit topic even helemaal tot het einde doorlezen. Hetgeen daar beschreven wordt is volgens mij ook de bron van jullie speculaties.

  Wat Angelo noemt mbt media-centers en zo wordt hiermee dus gewoon mogelijk, maar je moet dan wel wachten tot die nieuwe standaard er is eind dit jaar en waarna er fabrikanten apparatuur voor gaan uitbrengen....
   
 2. ga je nu eerst maar eens verdiepen in wat dvb-c precies inhoudt, bv. via wiki. Er is overigens maar 1 DVB-C standaard n.l. de ETSI EN 300 429. Daarnaast zijn er nog tientallen andere standaarden nodig om een digitale ontvanger te laten functioneren


  graag concrete voorbeelden, over welke etsi standaard heb je het overigens. Het voorbeeld met de friese taal toont juist aan dat je wel een set aan afspraken / protocol nodig hebt.

  zeker geen Mantis chipset

  Je vergeet het CA voor het gemak en het feit dat er voor digitale TV een veelvoud aan kanalen levert (ATV 30 / DTV 150) een veel dynamischer karakter heeft wat complexe ketens en systemen vraagt om het allemaal te laten werken.
   

 3. En wat moeten we dan verstaan onder "misbruik"? Ik heb een officieel kaartje, en ik wil programma's bekijken en opnemen, ook HDTV.

  En Ziggo test niet met de Alphacrypt? Kan ik mij moeilijk voorstellen. Ziggo is zich er heel goed van bewust dat de Alphacrypt de enige CAM is die gebruikt kan worden met hun netwerk, en daarom door velen gebruikt wordt. Dat het Ziggo een doorn in het oog is dat Mascom een legale methode gevonden heeft om de anti-CAM beperking in de Irdeto codering te omzeilen is ons wel duidelijk.


  In principe kan ik ieder willekeurige DVB-T CI ontvanger kopen, er een Conax CAM in drukken en het Digitenne kaartje, en ik heb beeld. Dat is natuurlijk wat ik bedoel.

  Hier geldt weer hetzelfde. Koop een willekeurge DVB-S/S2 CI ontvanger, de juiste CAM er in, het Canal Digitaal kaartje, en je hebt beeld.
  En dat willen we ook bij DVB-C en Ziggo, en dat zou ook best kunnen zoals de Alphacrypt bewijst.  En wat biedt CI+ de consument? Waarschijnlijk helemaal niets. Het lijkt meer de zoveelste wanhopige poging van de entertainment industrie om het kijk, kopieer en opneem gedrag van de consument in zijn greep te krijgen. Al die pogingen lopen op niets uit, en in het bijzonder niet als de consument die bemoeienis als een inbreuk op zijn rechten beschouwd. Wat hebben we zoal gehad? Regio codering op DVD's, kan op bijna iedere DVD speler ongedaan gemaakt worden en al helemaal op PC DVD spelers. CD anti-kopieer beveiliging van Sony, mislukt en opgegeven. Digital Rights Management (DRM), opgegeven. Kopieer beveilingen op BluRay en HD-DVD, gekraakt. HDCP, nauwelijks in gebruik en mogelijk ook al gekraakt. Het enige effect is dat moderne geluids en beeld dragers heel slecht verkocht worden. Super Audio CD, DVD Audio? nauwelijks te gebruiken omdat de industrie met zijn belachelijke bescherming het afspelen bijna onmogelik maakt. Je moet al haast een TH studie gedaan heben om te weten hoe je een AV installatie moet samenstellen die optimaal met die draqers om kan gaan. En heeft BluRay er van geprofiteerd dat de (betere) HD-DVD standaard nu is opgegeven? Bepaald niet, de verkoop is nog steeds heel slecht, en is niet beter geworden. Die CI+ "beveiliging"? Zal ook wel gekraakt worden, ik geef het een half jaar.
   
 4. op zich kan ik mij de ongerustheid voorstellen
  Maar ik denk dat de berichten op onjuistheid berusten
  het zijn immers geruchten
  er word namelijk wel gesproken om hierop geen ondersteuning te geven
  immers wordt er ook geen ondersteuning gegeven op dreamboxen ( dvb-c )
  ik denk namelijk wel dat er onderscheid moet zijn tussen de transporteur van het signaal en de leverancier van de apparatuur...
  momenteel worden de software updates van alphacrypt gestuurt via de satelliet of via een pc/laptop met pcmia en als je daar geen beschikking over hebt kan je de module bij alphacrypt laten updaten

  een extra probleem kan onstaan als een klant niet exact weet wat zijn toestel kan, hiermee bedoel ik het verschil van de tv die beschikken over een dvb-c of dvb-T decoder die ingebouwd is

  en geloof mij ik spreek uit ervaring

  Dus vooralsnog zal ik klanten altijd aanraden om een externe decoder aan te schaffen:)
   
 5. Wie heeft het hier over de ontvangers??? Het gaat om het signaal dat @home uitzendt, dat voldoet niet aan de specs.

  Misbruik? Je bedoeld mensen die graag tv kijken, maar graag zelf hun DVB-C ontvanger kiezen? En niet de "goedgekeurde" met de fixes voor de niet-standaard zaken?

  Wat is er nu weer mis met een Mantis-chipset (buiten dat 4GB + Vista niet werk dan)? Gaan jullie alle gebruikers met een Mantis-chipset blokkeren, omdat... ? Ik kijk hier met een Twinhan Mantis en een Alphacrypt, was in het begin wat lastig (brakke drivers, maar ach, Humax IR-Fox C heeft er ook last van, en bij de Mantis word er nog WEL wat aan gedaan).


  En die 10-talle andere standaarden zijn ook voornamelijk DVB/ETSI-standaarden. Voor het gemak worden die hier meestal ook onder DVB-C genoemd. Beetje flauw om daar over te gaan neuzelen, maar in de meeste topics over specifieke zaken kun je gewoon de precieze ETSI/whatever standaard terugvinden.


  Welke standaard is dat? Kan hem op http://www.dvb.org/technology/standards/ niet vinden bij het rijtje DVB-CI... Wat ik wel kan vinden is: http://www.infosat.info/Meldungen/?srID=53&msgID=46332 en http://www.smardtv.com/index.php?page=dvbci

  Kortom, @home gaat dus via CI+ (niet een officiele standaard, maar een "industrie" standaard) een standaard invoeren waarmee PC's van het netwerken worden getrapt (zonder gegronde reden), maar nog beter, ze eveneens kunnen oa gaan beheren of mensen zaken wel mogen opnemen en er extra voor in rekening brengen. (ik heb er ooit een grapje over gemaakt dat ze dat wouden gaan doen) en card-sharing (wat eveneens nauwelijks voorkomt op DVB-C) word eveneens onmogelijk gemaakt zodat er waarschijnlijk in de toekomst nog meer kosten in rekening worden gebracht voor de smartcards ten behoeve van *kuch "firmware-updates" (die al betaald zijn bij de aanschaf van het apparaat, maar ach, dubbel iets in rekening brengen kan geen kwaad). Hoe staat het eigenlijk met de firmware-update van de Humax IR-Fox C?

  Op http://www.smardtv.com/index.php?page=dvbci staat ook nog wat intresssants:  Dus geen open standaard en om toegang tot de standaard te krijgen moet waarschijnlijk een flink bedrag worden betaald.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 3 mei 2008
 6. Ik geef alleen maar aan, dat het bij mij op 1 v/d 3 systemen niet werkt (met de Mantis chipset, AD-CP300 / 2033) en dat Twinhan geen enkele reactie op support vragen geeft. De vragen die ik op de fora zoals forums.dvb.owners.com heb geplaatst leveren ook niets op.
   
 7. Twinhan geeft geen support zelf, via DigitalRise kun je evt. support krijgen (niet gratis als je het forum wil gebruiken, nieuwste drivers/software die ze van Twinhan hebben kun je er wel vinden) of via de NL-importeur.
  Via de DVBViewer-forums kun je ook support krijgen (DVBViewer community en DigitalRise heeft er ook een account) en via PM's kun je meestal wel aan de nieuwste beta-drivers komen. DVBOwners kom ik eigenlijk niet meer, maar ik had nooit echt het idee dat dat een populair forum was voor DVB-C.

  De huidige 1.1.0.300 drivers werken in bijna alle gevallen, muv van 4GB in bepaalde situaties.
  Ik heb zelf een Twinhan, maar nee, ik zou hem ook niet aanbevelen. Hij werkt inmiddels wel goed, maar de driver is nog altijd suboptimaal mbt performance (zappen is niet echt snel naar encrypted channels). Aan de Linux-drivers word nog wel hard gewerkt.

  Toch, ik snap iets niet. Je hebt zelf wel ervaringen met een DVB-C kaart, maar..., dat ding word dus ook onbruikbaar dit jaar? (of Ziggo/Zekso moet zo netjes zijn om het het CI+ etc verhaal in te voeren voor de extra pakketten en het basis-pakket gewoon zonder encryptie de kabel op te mikken).
   
 8. Saboteren?

  Ik vind saboteren nogal een groot woord. Ik snap ook niet helemaal deze 'negatieve' benadering?
   
 9. Ik gebruik de kaart alleen om captures te maken en beschik over een speciale CAM module en speciale smartcards. Een CI+ compliant CAM ondersteunt ook CIv1 host. De operator kan per gescrambelde service (zender) bepalen (op aangeven van de rights owner) of aanvullende security / secure channel nodig is en daarmee beperkingen opleggen aan CIv1 hosts.
   
 10. Maar als je wel de profi-versie van cam gebruikt, waarom dan geen profi DVB-C apparatuur om te capturen? Met de Twinhan-kaart kom je toch wel bekaaid weg, sowieso, volgens mij ondersteund niet eens alle professionele DVB-capture software een Twinhan Mantis-kaart.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 4 mei 2008
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina