1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 28 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. De Alphacrypt is gewoon legaal, 100%. Emuleren van en/decryptie is niet altijd legaal en niet altijd illegaal. Maar daarvoor ken ik de wet niet goed genoeg, maar onder bepaalde omstandigheden mag je zaken reverse-engineren en daarvan software maken. En dat is maar goed ook, anders zou je geen DVD's kunnen kijken op *nix. (e.g. Linux/*BSD/etc)
   
 2. kijk nog maar eens onder definities
   
 3. Zoek de definitie van Koppelverkoop eens op.
   
 4. Bovendien is het bestand niet meer te bereiken. Althans vanuit hier.
   
 5. Ik heb even wat rond zitten neuzen op diverse sites maar de sourcecode van CCcam is niet beschikbaar, maw geen opensource.
   
 6. Bij de definities staat wat een goedgekeurde ontvanger is. Bij de voorwaarden staat dat ik er één moet hebben. Ik heb er één, een goedgekeurde Samsung. Die ligt echter in de la, want ik gebruik hem niet. Er staat echter nergens dat ik geen andere ontvanger mag gebruiken. Dat lijkt mij ook niet afdwingbaar, anders stond dat wel in de voorwaarden. Zolang mijn ontvanger geen storingen veroorzaakt op het netwerk, en ik keurig netjes alleen ontvang waar ik voor betaal (dus niet het kaartje omzeil) zou ik niet weten welk belang van Ziggo ik schaad. Nergens in de voorwaarden staat waarom alleen een goedgekeurde ontvanger gebruikt zou mogen worden, noch welke belangen van Ziggo daarbij in het geding zijn.

  Stel een rechter zou zich hiermee bezig gaan houden, dan denk ik dat hij aan Ziggo zal vragen wel belang Ziggo heeft om alleen het gebruik van goedgekeurde ontvangers toe te staan, en dan zal hij bepalen of deze inperking van de keuzevrijheid van de consument redelijk is, ondanks het feit dat dit in de algemene voorwaarden staat. Ziggo zou namelijk ook in de voorwaarden op kunnen nemen dat alleen Panasonic Plasma TV's op hun decoders mogen worden aangesloten. Ook dat is niet afdwingbaar.
   
 7. Tuurlijk, ik heb zelfs 2 "gecertificeerde" decoders (panasonic/humax-pvr) en die staan in de schuur. De niet-gecertificeerde decoders kunnen allerlei dingen waar Ziggo waarschijnlijk hoofdpijn van krijgt zoals: cardsharing en fatsoenlijke netwerkverbindingen vanuit de decoders. Heb hier, ook in de schuur, nog een CanaalDigitaal "gecertificeerde" ontvanger staan, Philips DSR 7005 waar je een opname na 3 maand niet meer kan zien (combinatie CD-kaart en gecodeerde opname. belachelijk). M'n dreamboxen plaatsen de opnames niet-gecodeerd op een nas (weer hoofdpijn voor Ziggo). Ik ben er blij mee en ze werken (nog steeds) als een tierelier.

  Gert.
   
 8. Ik weet niet hoe sterk Ziggo staat met hun "gecertificeerde" ontvangers. Mijn oude Panasonic had als "gecertificeerde" ontvanger een struktureel synchronisatie probleem tussen beeld & geluid. Je zou kunnen verwachten dat je als eigenaar van een "gecertificeerde" ontvanger daarvoor ondersteuning vanuit Ziggo krijgt. Nee dus, Ziggo laat je in dit geval gewoon in de kou staan. Mijn niet-"gecertificeerde" ontvangers hebben minder problemen dan m'n Panasonic en Humax-PVR decoder, best wel grappig. Net zoals bij CanaalDigitaal, als hij niet ondersteund wordt heb je over het algemeen weinig of geen problemen en je hebt er een hoop gemakken bij... (zelfs qam256 werkte keurig op de dreamboxen (zie http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=11822))

  Gert.
   
 9. Lijkt mij voor Ziggo heel onverstandig dat ze AlphaCrypt gaan blokkeren. Er zijn duizenden mensen die dit gebruiken en die betalen allemaal netjes hun abonnements kosten. Dat zal een aardige opstand worden kan ik je verklappen.

  En dat content security verhaal snap ik niet. De content is gecodeerd en word legaal gecodeerd door de AlphaCrypt ism de Ziggo smartcard. Ik zie het verschil niet met de ingebouwde cam's van de andere officiele decoders.

  Wat voor Ziggo veel beter zou zijn is wanneer je officieel de AlphaCrypt gaan ondersteunen... updates via de kabel...

  Ik doe maandelijks een aardige bijdrage in het Ziggo fonds en verwacht dan niet dat ze mij opeens gaan afsluiten als klant.

  Op zijn minst zijn ze mij dan kwijt als klant en ga ik aan de schotel, waar de AlphaCrypt gewoon wel blijft werken.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina