1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 28 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Zeker, maar wat Ziggo doet is slechts één van de vele voorbeelden van de wijze waarop deze industrie functioneert. En met "deze industrie" doel ik niet alleen op kabelmaatschappijen maar ook op de leveranciers van de hardware (receivers, DVD spelers etc.) en de leveranciers van content (films, audio etc.). Men houdt zich slechts bezig met één onderwerp: de industrie wil de absolute controle houden over wat de consument met audio en video materiaal kan doen. Al het andere is daaraan ondergeschikt, en in het bijzonder de wensen van de consument.

  Het gevolg is dat de consument allerlei prachtige nieuwe techniek nauwelijks kan (en wil) accepteren, want er is vrijwel niet mee te werken.

  Ziggo zelf en andere kabelmaatschappijen leveren het eerste voorbeeld. Jarenlang waren we gewend om TV te kijken met alleen een TV toestel. Nu echter moeten we een voorzetkastje (receiver) kopen om naar digitale kabel TV te kunnen kijken. Er komen nu echter ook Ziggo approved TV toestellen met embedded Ziggo approved DVB-C tuners. Stel je nu voor je verhuist naar een UPC gebied, wat kun je dan met zo'n toestel? Niets, zonder weer een UPC kastje te kopen. Bij een PVR is het nog erger, daar kun je helemaal niets mee in een UPC gebied. Verhuis je de andere kant op, dan heb je hetzelfde probleem. Hoe geschift moet je zijn om zoiets te bedenken???

  Voor DVB-T (Digitenne) geldt dit niet. Ieder modern TV toestel heeft een DVB-T ontvanger met CI slot. Een CAM en een KPN kaartje zijn alles wat je nodig hebt om TV te kijken. Het verschil tussen DVB-C en DVB-T is minimaal, en zijn zelfs tuners die beide aan kunnen.

  Nog een mooi voorbeeld, BluRay. Het Duitse blad CT schreef onlangs het volgende: "Nu HD-DVD is verdwenen, is het enige dat succes voor BluRay in de weg staat BluRay zelf. En de ontwikkelaars doen daar hun uiterste best voor". De BluRay standaards zijn ondertussen zo sterk gewijzigd dat je een één jaar oude dure BluRay speler al in de container kunt flikkeren omdat hij geen nieuwe schijfjes kan afspelen.

  Super Audio CD, DVD audio? Allemaal soortgelijke problemen zodat je ze niet met hun eigenlijke kwaliteit kunt afspelen. Al die prachtige technieken zullen nooit doorbreken zolang de industrie krankzinnige eisen stelt aan de afspeel apparatuur.

  En wat leveren al die protectie maatregelen nu op? Niets!. Regiocodering ? Een lachtertje, kan op zo ongeveer iedere DVD speler uitgezet worden, en nog legaal ook. DRM? Ook al weer afgeschaft. Sony's CD copy protectie? idem. En zo kunnen we doorgaan.

  Deze hele industrie is zo rot als een mispel, en is de grootste vijand van zichzelf. Misschien moeten we alle betrokken managers in een dwangbuis laten afvoeren en verplicht laten behandelen voor paranoia.
   
 2. Dank

  Dank voor deze zeer interessante discussie. In deze discussie zijn mij de volgende zaken opgevallen en/of uit deze discussie heb ik de volgende conclusies getrokken:
  • Ziggo stelt zich als een echte monopolist op en doet mij in een aantal opzichten aan de oude PTT denken (wij bepalen wat goed voor u is en en wij bepalen welke apparatuur u moet gebruiken),
  • Ik heb veel respect voor anoniem die namens Ziggo ruimte biedt voor discussie al kan de toon soms iets klantvriendelijker,
  • Ik ben zeer te spreken over de aangebonden digitale kanalen van Ziggo maar zal direct overstappen naar DVB-S (Satelliet) op het moment dat Ziggo het onmogelijk maakt via de Alphacrypt het Irdeto signaal te decoderen. Ik vermoed dat er met mij velen zullen zijn. Ik kijk zelf via een Sharp LC46HD1E (+Alphacrypt Classic) naar het digitale Ziggo aanbod. Naast de Sharp hebben ook Loewe en Sony televisies ingebouwde DVB-C ontvangers met een CI slot.
  Mvgr, René Weber
   
  Dat was het Ministerie van Verkeer en Waterstaat, nu bekend onder DGTP (Economische Zaken) en het Agentschap Telecom.

  Ik ben zelf een beetje bang dat anoniem op een aantal punten aan FUD doet... en stelselmatig reacties negeert.

  Zou het niet beter zijn de overheid nu te vragen om de kabelaars te reguleren wat betreft gebruikte digitale techniek?
   
 3. Klopt maar ik probeerde een vergelijking te maken met de manier van werken zoals de PTT deed.

  Ik ben het daar gedeeltelijk mee eens. Op sommige punten tracht hij, middels het opsommen van zoveel mogelijk technische brij of het onnodig terugleggen van de vraag, deelenemers aan deze discussie af te troeven. Soms is het mij inderdaad opgevallen dat er vanuit zijn kant geen of een ontwijkende reactie komt. Omdat hij als werknemer van Ziggo reageert kan ik mij dit ook wel voorstellen omdat het soms om vetrouwelijke of strategische informatie kan gaan. Wel zou het beter zijn als anoniem op zo'n moment aangeeft dat hij daar niet op mag antwoorden omdat dit vertrouwleijke info betreft.

  Gedeeltelijk mee eens; dit is niet aan mij maar aan de Opta. Bij de Opta werken hoogopgeleide en goedbetaalde mensen die dit zelf zouden moeten signaleren. Daarnaast is Ziggo een commercieel bedrijf dat zelf ook goed haar oor te luisteren moet leggen bij klanten. Ik neem aan dat Ziggo zelf heel goed weet dat er veel Alphacrypt gebruikers zijn en dus een afweging (middels een business case) maakt van het niet meer (onofficieel) ondersteunen van de Alphacrypt. Geen betere afstraffing voor een strategische beslissing van een bedrijf dan het weglopen van klanten. En er is een alternatief in DVB-S (DVB-T vind ik vanwege de matige kwaliteit geen alternatief). Bij de aanschaf van mijn televisie heb ik daar, naast de beeldkwaliteit en technische snufjes ook rekening mee gehouden (de sharp beschikt over 2*DVB-S, 1*DVB-T,1*DVB-C,1*HD tuner en 2 CI/PCMCIA loten).
   
 4. ik heb de laatste jaren al zo vaak op dit onderwerp gereageerd. Je kunt ook de oude postings nog eens doorlezen, om een beeld te vormen van het hoe en waarom. Ik heb niet zoveel behoefte om elke keer weer het hele verhaal uit te moeten leggen. Verder zullen wij IDTV met CI+ ondersteunen en werken daarvoor nauw samen met de industrie partners.
   
 5. Ik heb voordat ik me in deze thread heb gemengd al jouw oude reacties doorgelezen en die van je collega die ook op dit forum zit. Nauw samenwerken is niet een open standaard (DVB-C) ondersteunen.
   
 6. Ik weet niet welke collega je bedoeld.

  Ik denk toch dat je niet alles hebt doorgelezen. De specificatie is opgesteld door een aantal belangrijke DVB-members. Binnen DVB was men niet instaat om tot consensus te komen, omdat enkele partijen de eisen niet ver genoeg vonden gaan. De CI+ specificatie is openbaar en elke manufacturer kan en mag deze specificatie toepassen. Met het samenwerken bedoel ik dat wij de CI+ gebaseerde CAM zullen gaan testen met de IDTV manufacturers op interworking. Deze interworking is van essentieel belang zodra verschillende apparatuur met elkaar moet samenwerken en dat vraagt nauwe samenwerking in de aanloop naar nieuwe technologie.
   
 7. Het feit dat er uberhaupt een CAM nodig is voor de digitale kanalen die in het analoge must-carry bestek zitten vind ik op zich zelf dubieus, daar schreef je als reactie een 'dubbele rechten kwestie' op. Dat kleinere kabelaars die kanalen wel free-to-air doorgeven vind ik dan geen consistent verhaal, dat zijn immers ook commerciële partijen.

  Het is leuk dat jullie CI+ CAMs gaan testen, maar ik verwacht niet dat Ziggo kosteloos de 'oude' digitale TV tuners gaat omwisselen. Eigenlijk is het vreemd dat Ziggo ZELF op CI+ over wil... waarom willen jullie de klanten kunnen limiteren met wat ze met de content doen waar jullie en de klant beide auteursrechten voor betalen?
   
 8. Anoniem, ook bij mij voorop dat ik je bijdragen enorm waardeer, maar ook ik ken al je posts van al een tijdje en ik ben het eens met de ervaringen van een ander dat er geen sprake is 'van het weer opnieuw uitleggen', om de echte vraag draai je nml telkens heen, inderdaad met name door er een hoop techncobabble over heen te gooien die niet altijd hout snijd om zo anderen af te troeven.

  Kijk, ook ik kan heel goed begrijpen dat je bepaalde dingen niet kan zeggen en ook je werkgever niet kan afvallen, maar zeg dan dat.

  Maar goed: de conclusie is duidelijk: alleen op IDTVs met CI+ zal officiële ondersteuning komen, de rest is volledig op eigen risico. Prima, dan weten we dat. Maar maak ons niet wijs dat het niet anders kan.
   
 9. Allereerst ook mijn waardering voor de reacties van Anoniem. Het is natuurlijk moeilijk om de lastige klanten tevreden te houden. Ik begrijp ook dat dat niet altijd mogelijk is.

  De laatste (non-)respons op mijn vraag over een officiele DVB-C kaart en het uitblijven van antwoord op de bijdrage erachteraan van Mr. Parker roepen ook bij mij het idee op van het niet kunnen/willen reageren op moeilijke vragen. Ziggo doet er m.i. verstandiger aan om in overleg te treden met een fabrikant van Tunerkaarten als men het huidige beleid wil voortzetten. In nederland hebben we er de ervaring mee dat het soms beter is om te reguleren dan om iets te verbieden. Dan creeer je namelijk een vraag naar een alternatieve oplossing (zie ook de ervaring met de AlphaCrypt). De techniek staat nooit stil. Hou de hand aan het stuur!

  Waar nodig zal ik Ziggo als klant per brief om een uitspraak vragen, gewoon rechttoe rechtaan. Deze uitspraken zal ik posten op dit forum.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina