1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 28 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Heeft iemand zich wel eens afgevraagd waarom op de site van Ziggo, diverse JVC LCD televisies met DVB-C tuner staan vermeldt op de lijst van 'gecertificeerde ontvangers'? (Zie onderstaande link).
  http://www.ziggo.nl/producten/televisie/digitale-ontvangers/gecertificeerd/

  Welke CAM's worden er dan bij deze televisies geleverd en wat is het verschil dan bijvoorbeeld met een Sony Bravia (of ieder ander merk) met DVB-C tuner aan boord?

  Misschien dat anoniem hier een antwoord op kan geven?
   
 2. Deze JVC TV's zijn voorzien van embedded software gelijk aan settop boxen. Deze oplossing komt ook voor bij de Humax IDTV's.
   
 3. Bedankt voor je snelle reactie anoniem.
  Kan deze software dan ook niet worden geladen in andere merken televisies?
   
 4. ja, maar de meeste merken willen de conditional access niet koppelen aan de TV en hebben alleen een CI / CAM-slot.
   
 5. Lijkt me heel goed van die merken, als ik producent van een TV zou zijn, zou ik ook niet speciaal voor 1 kabelmaatschappij een TV maken.
   
 6. En hier lopen we dus direkt tegen de problemen aan! Ziggo kan of wil aan deze producenten niet aangeven waarom de extra embedded software nodig is. Daarom nog maar eens mijn vraag aan Anoniem: Wat is de functionaliteit/noodzaak van de extra codering bovenop het standaard veilige IRDETO2 ?

  Het enige effect dat deze codering m.i. sorteert is het beperken van de apparatuur. Misschien kun je hier een zinnig antwoord op geven.

  In het weekeinde zal ik me ertoe zetten om deze vraag schriftelijk aan Ziggo te richten met, indien nodig, een afschrift aan de NMA.
   
 7. Je hoeft mij niet te overtuigen, ik heb een Mediacenter en wil nooit meer zonder.

  Alleen ook 700 euro is voor de meeste mensen VEEL te veel. Daarnaast blijft het een PC en niet een consumenten electronica produdukt. Aanzetten en klaar blijft dus lastig.

  Mediacenters blijven voorlopig het domein van een hele kleine doelgroep.

  En ook MythTV veranderd daaraan niets (in tegendeel: denk je echt dat de gemiddelde PC leek er ook maar aan denkt om met Linux te gaan kloten?)

  Anders wordt het als iemand eindelijk eens met een echte plug en play mediacenter komt met goede UI en goede prijs. De Apple TV zou dat kunnen zijn, maar die heeft weer geen TV tuners.

  En als er dan ook nog hardnekkige geruchten zijn dat de Alphacrypt CAMs (de enige mogelijkheid om mediacenters een digitaal signaal van Ziggo te laten krijgen) mogelijk in de toekomst gesaboteerd gaan worden...

  Maar goed: we worden off topic.
   
 8. Lijkt me een heel goed plan. Alleen lijkt me het nuttig ook de Opta een afschrift te sturen. Volgens mij gaat die hierover en niet de NMa.
   
 9. Volgens mij heb ik Anoniem ergens zien schrijven dat Ziggo zelf juist een CAM op de markt zal brengen voor CI+

  Kan die dan niet gewoon in je FloppyDTV kaart ?
   
 10. De extra embedded software is een keuze van de fabrikant. Wij ondersteunen geen CI dus als de fabrikant wel producten wil leveren die wie ondersteunen dan moeten ze embedden. De noodzaak voor embedding geldt niet meer voor CI+ based producten. Hier wordt inmiddels hard aan gewerkt.


   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina