1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 28 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hoezo niet? Den Haag beslist vooral over de ether, en daar bestaat analoog al niet meer.
   
 2. Deze keuze is op zich logisch om onderscheid te maken tussen mensen die alleen analoge tv hebben en het kleinere duurdere deel dat tevens digitaal ontvangt. Wat niet logisch is, is dat er dan met een standaard dvb-c decoder, met een smartcard en geldig abonnement, niet naar Ziggo digitaal gekeken kan worden.

  Wanneer je een hogere penetratie van digitale ontvangers nastreeft, is het niet verstandig om bovenop die veilige codering een extra blokkade te zetten. Je beperkt hiermee de vrije keuze van de consument en het mededingingsrecht van producenten op de markt. Hier moet je dan ook een zeer zwaarwegend argument voor aandragen. Dat argument zou ik graag van Ziggo horen.

  Mediacenters hebben de toekomst. Ik ga er binnenkort ook één bouwen zodat ik niet twintig afstandsbedieningen nodig heb voor twintig verschillende apparaten: de TV, de Tuner, de blu-ray-recorder en wat er nog meer zij, én om de energierekening te beperken.

  Momenteel heb ik nog een analoog signaal en bijbehorende TV-tunerkaart. Dit signaal kan ik naar believen opnemen en ergens anders bekijken. Wil ik overstappen op digitaal, dan moet Ziggo mij kunnen verzekeren dat ik de dvb-c-kaart, die ik in het mediacenter zet, volledig functioneel (dus digitaal) kan blijven gebruiken. Wil je een digitale tv-revolutie, zorg er dan voor dat je deze garantie kunt aanbieden. Als hiervoor een herziening van de Amstelveense kabelarresten nodig is, strijd dan vóór je klant en niet ertegen.

  De redenatie is dat nieuwe coderingen misbruik moeten voorkomen. Wordt de hierboven beschreven situatie, dus het digitaal kunnen opnemen van het legale digitale signaal, door Ziggo omschreven als misbruik? Zoniet, dan zie ik geen reden waarom Ziggo niet een gecertificeerde dvb-c-ontvanger voor de PC zou kunnen leveren of wanneer ze er zijn een DVB-C-recorder die Blu-Ray als medium heeft. De techniek hou je toch niet tegen.
   
 3. Voorop: ik ben een erg grote mediacenter fan.

  Maar helaas heeft zelfs Steve Ballmer de hoop al opgegeven dat het ooit iets wordt met mediacenters in de woonkamer.

  Te duur en te complex voor de meeste mensen.

  Kortom: de paar mediacentergebruikers zullen de Ziggo's van deze wereld en zeker de contentproviders van deze wereld niet tegemoet komen.
   
 4. Wellicht moet Steve MythTV eens proberen.
   
 5. Maar dat is precies het doel. Dat vind je overal terug waar een partij monopolist is, of wanneer er op een bepaalde markt een oligopolie bestaat. Dan gaan partijen "incashen" op de machtspositie die ze hebben, door allerlei extra kosten (en winst) in rekening te brengen.

  Dat zie je met de plannen voor de smartcard. Ook voor de basis-smartcard betalen elk jaar betalen (bovenop de aanschafkosten van het startpakket). Met de dogreden dat zou worden gestoken om de firmwares van de STB te fixen. Alleen willen ze dat voor bv de IR-Fox C dan weer niet doen. En dat die kosten al bij de aanschaf zitten van het apparaat, tja, daar moet je niet over zeuren.
   
 6. voor de ir-fox kun je binnenkort een nieuwe software versie verwachten.
   
 7. Wanneer komt Ziggo met wat Free To Air kanalen (aka Ned1 oid)? Of om helemaal politiek correct te zijn... Politiek24/Tweedekamerlijn. Ik kan me niet voorstellen dat er een cent aan auteursrechten op die kanalen afgekocht dient te worden.
   
 8. Mediacenters zijn bijna een natuurlijke ontwikkeling. In het begin waren ze inderdaad erg duur, minimaal 1500 euro, nu zie je al mediacenters met ingebouwde hdtv voor ca 700 euro zoals hier: http://www.cw.com.au/products/systemDetail.jsp?id=9&itemCode=SYS10&itemCode=SYS10&itemCode=SYS10 of in nederland: http://www.mertcom.nl/product_info.php?products_id=377

  Het is eigenlijk net als met de opkomst van de personal computer. In het begin is er lang weinig maar dan komt er meer vraag omdat ook de functionaliteit toeneemt. De hardware om een goed HDTV-mediacenter te bouwen bestond ca 2 jaar terug al en daalt nu sterk in prijs dus wordt het produkt goedkoper.

  Steve mag er dan volgens jou geen vertrouwen in hebben, een hoop mensen hebben dat toch wel.
   
 9. Ik wil dus wel eens een duidelijk antwoord van Ziggo op mijn vragen. Wanneer ik van Ziggo geen duidelijk antwoord kan krijgen is er altijd nog de weg naar EZ of in het uiterste geval mevr. Kroes.
   

 10. Ik ben altijd erg onder de indruk van deze geinformeerde emails. Inhoudelijk is er niets veranderd. Zelfs de Voornaam/Achternaam stond zo in de email.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina