1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Gaat Ziggo proberen het gebruik van de Alphacrypt te saboteren?

Discussie in 'Digitale TV - DVB-C en CI+' gestart door grunnsat, 28 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. hmmm, als ik een partij zou zijn die tv signalen zou distribueren zou ik (gezamelijk) toch wel eens een hele dikke lobby opstarten richting Den Haag.
   
 2. Dat neemt niet weg dat je altijd kunt vragen om een herziening wanneer nieuwe feiten terzake dienend zijn. Bovendien vraag ik me af of (de interpretatie van) dit arrest in overeenstemming is met het europees recht. Het Europees Hof is dan ook nog een mogelijke stap in deze.

  Aangezien distribiteurs in andere europese landen hun systemen niet coderen vraag ik me dan ook af waarom zij zich dan niet aan deze richtlijn zouden moeten houden. Het is m.i. dus sowieso aanvechtbaar. Europees recht gaat voorzover ik weet nog altijd boven nederlands recht.
   
 3. De richtlijn zegt niks over coderen, coderen is een keuze agv lage penetratie dig. ontvangers. Verder is in 2003 door een aantal op media gespecialiseerde advocaten opnieuw gekeken naar de uitspraak v/d Hoge Raad.
   
 4. Ohja?

  Dus als ik het goed begrijp:
  - De omroep betaalt rechten over de originele programma's (buma/sena/stemra)
  - De omroep betaalt rechten op de originele media (stemra)
  - De omroep betaalt rechten over het geen wat wordt uitgezonden (buma/sena)
  - De kabelmaatschappij betaalt rechten over wat naar de klant gaat voor alle aansluitingen (analoog)
  - De kabelmaatschappij betaalt rechten over wat naar de klant per smartcard (digitaal)


  In dat geval lijkt het me voor jullie goedkoper om van:
  - scrambeling van basispakket over boord te gooien
  - een aanbod te hebben van verschillende dvb tuners/pvr (goedkoopste weg te geven per huishouden)
  - analoog van de een op andere dag uit te zetten


  Nu lijkt het me netwerk technisch beter om een multicast infrastructuur te maken en direct op basis daarvan rechten afdracht te doen :) Iets zegt me dat Ziggo dat niet voor elkaar gaat krijgen ;) Maar het zou wel alle problemen met lokale omroepen, snelle adoptie en video-over-ip op de PC oplossen. Daarbij kan het aanbod van het aantal zenders direct omhoog omdat statistisch gezien niet iedereen verschillende zenders op het zelfde moment bekijkt (althans als we de kijkcijfers moeten geloven).

  Met deze multicast informatie is natuurlijk ook direct een paar statistiekjes voor kijkcijfers te genereren ;) Een demo systeem is natuurlijk altijd te maken voor Ziggo ;)
   
 5. Als klant van een kabelmaatschappij betaal je ook nog rechten aan Buma/Sena (thuiskopie, e.g. opnemen van uitzending). Weet niet of het nog steeds op de rekening vermeld staat, was wel zo.
   
 6. Dit gaat de eerste 20 jaar sowieso nog niet gebeuren. Er zijn nog te veel mensen met een oude TV zonder scart (ja, ze zijn er echt nog). Tot die tijd zal Den Haag niet toestaan dat analoog verdwijnt.
   
 7. Ether is ook digitaal gegaan. Aan 1 kant zie ik ook liever niet dat kabel ineens verplicht digitaal word, al is het maar omdat kijken op de PC dan ook een duur grapje word. Nu kan het nog met een kaartje van 30 euro en is de kwaliteit bijna gelijk aan digitaal. Voor digitaal kost het al gauw 200 euro (mij koste het anderhalf jaar geleden 300 euro).
  Zou me niks verbazen als analoog over 5 jaar volledig foetsie is, alleen zal de consument er weinig mee winnen.
   
 8. Grappig dat je het zegt maar CaiW is echt voor het hele gebied digitaal gegaan... basis pakket analoog is volgens mij helemaal ingekrompen.

  Overigens een dreambox heeft RF uitvoer, is er geen officieel Ziggo doosjes met RF out?
   
 9. Volgens mij vertel ik geen geheimpje dat je technisch gezien met je (oude) TV kaart toch DTV moet kunnen ontvangen. Ik ben er nog niet diep ingedoken omdat ik nu voor de spielerij een development PCI DVB ontvanger heb, maar de demodulatie functies op 'budget' kaartjes zijn nu al software based.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 26 jun 2008
 10. Ingekrompen tot 24 zenders. Voor de analoge kijker blijft er dus genoeg over, en in ieder geval het basispakket van 15 zenders waarover de programmaraad zeggenschap heeft.

  Nee, niet dat ik weet. Kost natuurlijk weer geld, en er is heel weinig behoefte aan.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina