1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Abonnementskosten een maand vooruit?

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door TomH, 25 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Radar krijgt de laatste tijd veel klachten over tv-, internet en telefoonprovider @Home. Dit bedrijf is recent samen gegaan met Multikabel en Casema. Ze hebben hierbij de algemene voorwaarden veranderd. Een belangrijke verandering is dat abonnees voortaan hun abonnementsgeld vooruit moeten betalen, terwijl dit eerst achteraf was.

  @Home heeft wel een brief gestuurd naar al haar klanten, maar die brief is veel te laat verstuurd. Daardoor werd er bij sommige klanten eerst het dubbele maandgeld afgeschreven, nog voordat ze de brief hadden gekregen.

  Overigens was die brief niet helemaal volledig. Want bij verandering van de Algemene Voorwaarden mogen mensen hun abonnement opzeggen. Maar dit stond niet in de brief. Provider @Home biedt haar excuses aan en stuurt een nieuwe brief met meer informatie en uitleg naar al haar abonnees. Verder mogen mensen tussentijds hun abonnement opzeggen en als abonnees door het dubbele maandgeld in de problemen komen, kunnen zij een betalingsregeling treffen.

  Zojuist telefonisch contact gehad met @Home en daar is het volgende uitgekomen. Opzeggen kan met in achtneming van 1 maand opzegtermijn. Je wordt niet meer aan het jaarcontract gehouden mocht hier sprake van zijn. Ook al ben je nog maar 5 maanden lid.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 13 mei 2008
 2. Omdat ik deze maand door de plotseling aangekondigde dubbele afschrijving in geldproblemen dreigde te komen had ik @home verzocht om een betalingsregeling met me te treffen. Dit was mogelijk en een week later kreeg ik netjes de bevestiging van de afspraak die we gemaakt hadden, geen vuiltje aan de lucht dacht ik.

  Echter tot mijn stomme verbazing zie ik vanavond dat het complete bedrag in 1 keer is afgeschreven! Gewoon tegen alle afspraken in.
  Ik heb het nu zo gehad met @home.
  Als enige alternatief kan ik een adsl (1) abbo afsluiten, en hiermee gaat het wel een stuk langzamer, maar ik heb het nu voor over.
  Dat autistenclubje krijgt geen stuiver meer van me.
   
 3. Let op de brief is ook te laat verstuurd. Volgens mij heb je zelfs de mogelijkheid tot storneren van het volledige bedrag aangezien zij zonder jou daarvan tijdig in kennis te stellen TE VEEL abo-kosten afschrijven!
   
 4. Wat zijn het ook boeven he. Je hebt in deze situatie helemaal geen 1 maand opzegtermijn. Zo plukken ze alsnog die 2 maanden geld.

  Terug storten en per direct opzeggen.
   
 5. Ik ben in ieder geval blij dat er binnenkort in Deventer een goed alternatief is met het glasvezelnet dat ze momenteel aan het aanleggen zijn. Deze actie van Home (Ziggo) maakt de keuze die ik dan heb alleen maar makkelijker.

  Ik snap heel goed dat Ziggo de administraties op elkaar af gaat stemmen, maar dat een groot bedrijf (bewust of onbewust) zo de fout ingaat bij de uitvoering ervan, geeft wel aan waar hun belang in de eerste plaats ligt, en dat is niet bij de klant. Het artikel dat hiervoor ergens geciteerd wordt over de extra inkomsten die de overname op moet leveren versterkt dat idee alleen maar.
   
 6. Vandaag maar weer eens gebeld met mijn grote vrienden van @home :cry:
  Echter met de medewerker kwam ik geen stuk verder. Ik had aangegeven dat ik mijn automatische incasso wilde stopzetten, maar hij raadde me aan om mijn abbo maar op te zeggen!
  Ik heb vervolgens maar opgehangen om het dan maar via internet te proberen, maar dat lukt inmiddels ook niet meer. Als ik naar de @home site surf krijg ik nieuwe ziggo site te zien, klik je daar vervolgens op klantenservice dan moet je eerst je postcode en huisnr invullen om vervolgens een link te krijgen die niet werkt! :evil:
   

 7. Als je je automatische incasso stop wil zetten, dan moet je een intrekkingskaart daarvoor invullen met handtekening (de rode geloof ik) Maar wat is nu je probleem. Je moet ze wel even de kans geven, dat de @home site niet meer bestaat en wordt doorgelinkt naar ziggo lijkt me logisch net alsdat sommige opties op de site nog niet werken. Ze zijn nog geen 24 uur actief, snap je dan echt niet dat alle nieuwe bedrijven startproblemen hebben? Geduld is een schone zaak! Tenslotte kan ik je zeggen dat je een automatische incasso die is afgeschreven ten aller tijden weer terug kan laten boeken door je bank, dus als er volgens jou onrechtmatig is afgeschreven doe je dat toch alvast??
   
 8. ik heb je dit al op verschillende plaatsen zien zeggen en ben het hier niet helemaal mee eens.
  ze hebben een aantal jaren aan de fusie gewerkt. en zeker dit soort zaken (zoals het wijzigen van je eigen gegevens) moet toch een eerste iets zijn dat grondig getest behoort te zijn. en gewoon vanaf moment 1 goed dient te werken.
  ik vind dat echt een heel groot minpunt
  ik kan momenteel niet eens mijn eigen wachtwoord wijzigen :cry:
   
 9. Hierbij een citaat van de consumentenbond. Over de klachten van @Home en Multikabel.

  Ik vraag mij eigenlijk af kan Ziggo (Casema, MK en @Home) zich niet gewoon aan de wetgeving houden? Is het nu zo moeilijk of weten ze het gewoon weg niet?

  Nieuwsbericht


  13 mei 2008 @Home en Multikabel in de fout


  Internetaanbieders @Home en Multikabel bieden na overleg met de Consumentenbond excuses aan haar klanten aan. Ze hebben hun klanten niet tijdig geïnformeerd over een verandering in het betalingsmoment in verband met hun fusie met Casema. De bond heeft de aanbieder hier naar aanleiding van klachten begin mei 2008 op aangesproken.

  @Home is op twee punten in de fout gegaan. De informerende brief aan klanten is slechts één week vooraf verstuurd en meldt de wettelijke mogelijkheid om op te zeggen niet. Een internetaanbieder heeft volgens de Telecommunicatiewet twee verplichtingen: bij contractswijzigingen moet hij dit minimaal 4 weken van te voren kenbaar maken en de klant uitdrukkelijk wijzen op de mogelijkheid van opzeggen door die verandering.

  Een brief met excuses en duidelijkere uitleg valt de komende weken bij alle 2 miljoen klanten op de mat. Klanten die dat willen biedt @Home de mogelijkheid van een betaalregeling aan. Inmiddels blijkt dat ook klanten van Multikabel te laat zijn geïnformeerd.
   
 10. Maar ze hebben toch al toe gegeven dat dit niet de schoonheids prijs verdient en dat het fout was .
  Alle betrokkenen krijgen een brief hierover, dus wat moeten ze nog meer doen om sorry te zeggen:?
  Staat toch ook al in het persbericht van 13 mei wat je laat zien
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina