1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Bitrate Publieke Zenders Verlaagt?

Discussie in 'Digitale TV - Algemeen' gestart door Cyzor!, 23 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik zat vandaar even te spelen met mijn TV en het viel me op de de bitrates van de publieke kanalen zijn verlaagt. Deze wisselde vroeger tussen de 8 en ongeveer 8,3 MBit/s. Nu is die echter 7 tot 7,5. De RTLs zenden nog wel op 8 uit. Zijn ze nu al die mooie hoge bitrates aan het knijpen om wat extra zenders op de kabel te kunnen proppen waar niemand naar kijkt?

  Ik vind dat Ziggo zijn prioriteiten wat verkeerd heeft liggen als ik deze bitrate verlaging als voorbode zie. Het streven lijkt zo veel mogelijk goedkope zenders (lees: matige content) in te kopen en deze in een matige kwaliteit door te geven. Terwijl ik wel met minder extra zenders door kan mits deze goede content leveren. Om maar een voorbeeld te noemen SCI FI Channel en 13TH STREET. Dus goede content in hooge kwalitijd en niet 50 wazige zenders waar ik nooit naar kijk die bandbreete wegsnoepen van goede zenders.

  [​IMG]
  Deze bitrate was ooit 8.0 tot wel 8.5 MBit/s :-(
   
 2. Helemaal mee eens.
  Kwaliteit lijkt volkomen ondergeschikt te zijn aan kwantiteit. Ruim 130 TV zenders waarvan het merendeel niet om aan te zien is op mijn 46" Full HD LCD TV. Vooral als er veel actie is, zoals bij sportwedstrijden zijn de beelden vaak onacceptabel slecht. Op de "kleinere" TV's wellicht minder zichtbaar, maar bij zo'n grote LCD TV is het één en al ergernis. Verkeerde/te hoge compressie van het uitgezonden matariaal en/of te lage bitrate bij doorgifte zijn m.i. de oorzaak hiervan. Dus Ziggo ga eerst eens wat aan de kwaliteit van de doorgegeven zenders doen en kijk daarna of er nog ruimte is voor meer. M.i. kunnen er beter wat zenders geschrapt worden t.g.v. de kwaliteit van veel bekeken zenders.
   
 3. Bij Casema speelt dit zeker al een jaar, waarbij het ondertussen een poos weer goed is geweest. Het vreemde vind ik ook dat de RTL-zenders wel op de volle 8 Mbit worden doorgegeven, terwijl die per zender gemiddeld denk net de helft van het marktaandeel van een publieke zender halen.
   
 4. Ziggo: meer digitale TV bitjes per seconde aub ...

  Ook helemaal mee eens. :!:

  Want, erg leuk dat er heel veel vage TV kanalen zijn, maar ik adviseer Ziggo om minimaal de nederlandstalige kanalen in het standaard digitale basis abo met zeer goede kwaliteit door te geven.

  Ik vrees dan ook dat de aanstaande Olympische Spelen en EK voetbal op deze manier een matig plaatje zullen geven.
  Want als ik nu al het beeld van sommige voetbalwedstrijden op m'n 32" LCD TV bekijk, word ik niet echt vrolijk. Close-ups: prima plaatje, maar het totaal beeld van het speelveld ... nee, niet optimaal. :cry: :rolleyes:
   
 5. ach 7,5 mb is maar 0,5mb, zo'n verschil nog niet, als het maar NIET nog lager wordt.
  Liever heb ik dat er eens een keer iets gedaan wordt aan de vreselijke bitrate van de VRT, wielrennen of zulke sportwedstrijden zijn echt een ramp(gelukkig is analoog nu nog goed, maar dat zal eind van het jaar ook over zijn).
   
 6. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Precies!
  We zitten hier nu wel te mekkeren dat de publieken/commerciele, al dan niet bewust, een wat lagere bitrate hebben terwijl veel andere zenders met een onaanvaardbare kwaliteit worden doorgegeven!

  De "digitale" kwaliteit van de twee Belgische zenders is inderdaad wel heel erg dramatisch. Vooral met de vele (komende) sportuitzendingen begrijp ik niet dat men deze kwaliteit nog serieus bij de mensen durft aan te bieden??

  Maar het is digitale kwaliteit he, dus wat hebben we nou toch te zeuren?
  Als voorbeeld een DVB opname van vorige week, zelfs zonder veel beweging is het beeld gewoon waardeloze ministeck kwaliteit!

  Multikabel_VRT_DVB_27_04_2008.mpg (MPEG2/DVB,1m20s,33MB)

  [​IMG]

  Hetzelfde verhaal geldt natuurlijk ook voor de (dure) Eurosport zenders!
  Ook hier lijkt de bitrate maar steeds minder te worden (nu al ruim onder de 4 MB).
  Ook wanneer ik lees dat deze zenders gaan overschakelen naar breedbeeld in Mei zal de kwaliteit/bitrate toch echt dramatisch beter moeten worden voor een fatsoenlijk beeld!
   
 7. perfect filmpje dat is wat ik bedoel, maar wel eerst werkelijk downloaden, die flash player weergeeft het niet eerlijk. En dan de eindsprint, dit maal geen wielrenners op de fiets, maar fietsende blokjes.

  En dan straks met "zo is er maar een"(bekende muziek wedstrijd) en gewonnen heeft "de blokjesband":-P

  Het ergste is nog dat het analoog (nu nog:cry:) gewoon goed is(totzover analoog goed is)
   
 8. Mja de vraag is wat men hier aan kan doen, er is maar zoveel ruimte op de kabel.
   
 9. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Gewoon een kwestie van betere aanvoer regelen.

  Volgens mij gebruiken ze hier (Multikabel/Casema) gewoon het VRT signaal van de SAT.
  Ik heb de de bitrate bij de belgische zenders tot onder de 1,5 Mbit zien dalen hier. :shock:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina