1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Reboots

Discussie in 'Humax Duovisio iPVR-9200C (SD-PVR)' gestart door w.v.riel, 18 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik had vandaag om 20:53 weer een reboot...

  Ik kreeg een Humaxscherm met een melding in beeld over iets van "front key" ofzo, die heb ik nog niet eerder gezien. Voor de duidelijkheid: zo'n opstartscherm, geen meldingsbalkje die je krijgt als je een gecodeerde zender kijkt...
   
 2. Hier (Utrecht) lijkt het de laatste tijd ook erger te zijn met die reboots... Althans, vaker opnames die niet helemaal op zijn genomen (rond het hele uur). Als hij iig na een reboot altijd verder gaat met opnemen valt de schade nog mee, maar als ook dat niet gebeurt... Schijf is zo goed als leeg en dan nog, als je om de zoveel tijd moet gaan formatteren om alles werkend te houden zou dat ook niet best zijn...

  Hoop dat er snel een update komt die deze problemen verhelpt...
   
 3. Ik heb het ook gemerkt op een opname van House (SBS6). Het was niet piepkleine, maar ik zag wat lange groenachtige strepen alsof data verminkt was, het duurde maar 1 of 2 seconde(n)...
  Ik ben wel gewend van een piepkleine, maar nooit een lange erge data verminkte strepen...
  Ik heb wel op die dag 2 keer iets (SBS6 + Veronica) tegelijk opgenomen en terwijl ik naar een andere kanaal (Net5) keek.

  btw ik heb geen problemen met ondertiteling, er waren inderdaad piepkleine storingen in de ondertiteling, maar het valt wel mee, want het komt niet zo vaak voor.
   
 4. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  De laatste tijd ook hier ineens een blokkerig beeld. Dit als ik een opname bekijk. Het beeld blijft even hangen maar gaat daarna wel gelukkig verder.
  Heb dit ook met mijn Samsung 850 gehad. Dit stopt dan en slaat vast.
  De Humax gaat wel verder.

  Het andere probleem heb ik al vermeld in een eerdere post.
   
 5. over hangende beelden gesproken, daar heb ik ook last van... misschien komt het door "lag" op het kabel van tv netwerk?
   
 6. Dat denk ik niet. Ik heb dit nooit met de Samsung DCB-H360R, maar regelmatig met de Humax Duovisio iPVR-9200C (op dezelde aansluiting).
   
 7. Ik heb een dagelijks opname ingeprogrameerd, dat mijn Humax iedere dag Smallville (04:00-06:00 in de vroege morgen) gaat opnemen.

  Maar afgelopen zondag kon ik Humax niet "aanzetten", alsof het vastliep.
  Daarom moest ik (heel vervelend) Humax handmatig herstarten door de stekker uit het stopcontact halen en het weer inpluggen.

  En ik zag dat een opname van Smallvile (van afgelopen zondag) niet compleet is. Humax heeft wel 1e uur van 04:00-06:00 opgenomen, maar daarna werd het afgebroken door een onbekende oorzaak. Ik bekeek het harde schijf, maar er was genoeg ruimte. Volgens mij komt het door reboot, want het is precies om 05:00 gebeurd, dat kon je zien uit de lengte van de opname!!

  Maar dat probleem heeft wel een nieuwe probleem meegekregen... Dat reboots kunnen je humax machines ook laten vastlopen!!!
  Het verklaart wel waarom ik het niet kon "aanzetten"!!!!!

  Anoniem, nog 1 een belangrijke suggestie voor humax: programmeer een harde reboot in de standby knop, bijv 5 of 10 seconden indrukken, dan wordt het opnieuw opgestart, dan hoef je een onhandig handeling (namelijk de stekker uit het stopcontact halen) niet uitvoeren.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 26 mei 2008
 8. ik heb een mail mbt deze problemen naar ziggo gestuurd, helaas geen antwoord gekregen.:x
   
 9. GolfTouch

  GolfTouch Forum Member

  Ik ben bang dat dat niet mogelijk is omdat de Humax softwarematig vastloopt. Hij reageert dan nergens meer op dus ook niet op commando's van de afstandsbediening of knoppen van het paneel.

  Overigens gebruik ik altijd de knop op de achterzijde van de Humax om hem uit en weer aan te zetten. De stekker gaat er hier eigenlijk nooit uit.
   
 10. Misschien heb je wel gelijk, maar als mijn computer vastloopt en ik kan het niet op een normale manier uitzetten, maar ik kan het wel uitzetten door 5-10 seconden op powerknop in te drukken.
  Dus het moet wel kunnen, want decoder/pvr lijkt erg op een computer.

  Mijn staat in de lage tv kast lade (whatever :P en er is wel genoeg ruimte voor ventilators), maar ik kan aan/uit knopje niet bereiken, omdat de scartkabel is niet lang genoeg om het naar vooruit te halen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina