1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Snelheden van Ziggo dan straks ook?

Discussie in 'Ziggo - Algemeen' gestart door Kabrio, 15 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik lees net op Tweakers.net dat Tele2 hun abonnement kosteloos van 4Mbps verhoogt naar 20Mbps...

  Quote van de Tele2 site:


  Waarom handelt Multikabel/Ziggo nou niet...​
   
 2. Ja ja, 20 megabit en Tele2. En jij gelooft in sprookjes :?:

  Als nu iemand berucht is om het niet waarmaken van de 'tot 20 megabit' is het Tele2 wel. Geld bijna voor alle ADSL boeren, maar Tele2 schijnt het helemaal bont te maken.

  20 megabit haal je met ADSL echt alleen als je zo ongeveer naast de wijkcentrale woont. Wordt tijd dat de reclamecodecommissie eens gaat eisen dat advertenties alleen de daadwerkelijk gemeten gemiddelde snelheid ipv de theoretische maximum snelheid mogen bevatten.

  Zie bv Speedtest.nl over Tele2: http://www.speedtest.nl/Database/Graphs.asp?pi_id=190&co_id=1593

  Ter vergelijk Casema Mega:
  http://www.speedtest.nl/Database/Graphs.asp?pi_id=175&ReportID=0&co_id=1370

  @Home Intensief 20000:
  http://www.speedtest.nl/Database/Graphs.asp?pi_id=13&ReportID=0&co_id=1598

  Multikabel X-tra:
  http://www.speedtest.nl/Database/Graphs.asp?pi_id=66&ReportID=0&co_id=1209

  Goed, het is allemaal geen 20 megabit in de praktijk, maar de Ziggo kabelaars maken het stukken beter waar dan Tele2.

  Dat wil niet zeggen dat ik Ziggo ook fors aan de prijs vind in verhouding, maar als je echt meer dan 10 megabit wilt moet je niet voor ADSL gaan.

  Woon zelf in Utrecht en volgens wederom Speedtest scoort casema daar zelfs gemiddeld 1907 KBit/sec, erg prima dus. Is ook mijn eigen ervaring.
   
 3. Blijkbaar vind men het voorlopig niet nodig om het snelste abonnement aan te passen. Op dit moment is alleen bekend dat de Power-Bundel bij Multikabel omhoog gaat naar 16/3 en dat Xtra bij Multikabel niet verhoogd zal worden. Het lijkt erop dat Ziggo dus voorlopig niet voor de hoogste snelheid in de markt wil gaan inzetten, althans tot nu toe hebben ons geen signalen bereikt dat er enige beweging in zit voor Xtra.
   
 4. Het gaat er niet om of ik dat sprookje geloof of niet, het gaat om dat bericht.

  Wel to the point blijven aub!!!
   
 5. Dank je voor deze info, maar dat is elders ook al te lezen...
  Dan maar VEEL TE VEEL betalen en maar WEER afwachten...
  Zal me niets verbazen dat we gewoon overgezet worden naar Power over een maand of 3.
  Maar goed, wanneer boeit het ze wel he... :D
   
 6. Sorry, maar volgens mij was mijn post uitermate to the point: jij vroeg waarom Ziggo niet reageert op dit bericht.
  Antwoord: Ziggo hoeft niet te reageren want de mensen die überhaupt willen betalen voor snelheden hoger dan 10 megabit weten donders goed dat ADSL geen alternatief is. ADSL wordt, mijns inziens terecht, gewoon in het hogere segment niet door de kabelaars als concurrent gezien.
  Ziggo gaat pas reageren denk ik als er of concurrentie op de kabel komt of glasvezel breder uitgerold wordt. Dan moeten ze ook wel, anders houden ze weinig klanten over.

  Vind ook dat VEEL TE VEEL betalen nog wel meevallen: de enige ADSL provider die ik wel enigzins zou overwegen, XS4All, is EUR 55,- per maand in een actieaanbieding.
  OK, Casema/Ziggo is aan de prijs (UPC bv is toch 10 euro per maand goedkoper terwijl ze hogere snelheid bieden, wel weer met andere nadelen zoals actieve traffic shaping, 7 jaar UPC klant geweest), maar je mag gewoon Casema Mega / Multikabel X-Tra en zo niet vergelijken met de Tele 2/Alice/Orange van deze wereld.
   
 7. Waarom zouden ze ?
   
 8. Klaar...

  Allemaal wil men snelheid er bij, maar als puntje bij paaltje komt, gaat het ineens over het sprookje 'Tele2 en de niet haalbare 20Mbit'.
  Dat Tele2 de 20Mbit niet haalt is niet relevant, hetgene dat wel relevant is, is dat men toch de waarden van het abonnement drastisch verhoogd en Multikabel sukkelt weer overal achteraan. Maar goed, is dus niet relevant... Zo te merken zit men hier niet te springen voor meer snelheid bij het X-tra abbo en niemand van de vele klagers hier vindt het te duur. Dus waarom zou ik me er dan verder ook druk om maken. Zolang ik mijn 100GB in een nacht maar haal... scheelt veel downloaden als ik wel thuis ben.

  De groeten :D
   
 9. Yeez! Iemand op zijn tenen getrapt? Ik heb nooit gezegd dat je post irrelevant is, ik zeg alleen wel dat je geen appels en peren moet vergelijken.

  Ja, hogere snelheid is altijd goed en lagere kosten uiteraard ook, maar je kunt gewoon het Tele2 20 megabit abo niet vergelijken met kabelinternet.
   
 10. Ik was altijd tevreden met de snelle @Home Internet verbinding.
  Maar nu zit ik via ADSL goedkoper met vrijwel gelijke snelheid.
  Van 47.95 naar 25 euro voor gelijke snelheid.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina