1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Humax IRHD-5000 HD-Tuner komt deze zomer

Discussie in 'Digitale TV - Irdeto ontvangers' gestart door Dutchman01, 15 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. De humax is nog niet beschikbaar, dus voorlopig kun je alleen nog maar een samsung HD aanschaffen, los van de vraag welke beter is.
   
 2. Weet ik, maar ik bedoel dit als een nieuwe vraag naar jou.
   
 3. Ok. Ik hoopte dat je al iets kon vertellen over de Humax-decoder. Wegens niet al te goede reacties van de Samsung-gebruikers wil ik op de Humax wachten. Alleen wil ik eigenlijk ook het EK al op HD kijken...
   
 4. Waarom is er in de tussentijd nooit een HD zapper gekomen met PVR die dan alleen maar SD kanalen op kon nemen. Misschien maar een "tussenproduct" maar hij kan wel goedkoper gemaakt worden dan een HD PVR en tot dusver zijn alle HD kanalen ook in SD beschikbaar. Dus iets per se in HD opnemen lijkt me net een hele hoge gebruikerseis.
   
 5. Yes, ik hoop dat hij snel word goedgekeurd, heb nu de humax IR-FOX-C en dat vindt ik al een geweldige ontvanger, Vooral zijn beeld kwaliteit is super. Dat verwacht ik dus ook van HD box.

  En de prijs is heel erg mooi. Wel hoop ik dat de HDMI goed werkt. Want dat blijkt bij de samsung een ramp te zijn.

  enig idee wanneer ik hem bij de grote elektronica zaken kan kopen????
   
 6. Hij wordt jammer genoeg waarschijnlijk pas halverwege juni leverbaar.
  Ook al zijn er nog winkels die zeggen eind mei.. maar dat gaat niet gehaald worden waarschijnlijk.
   
 7. hoezo een ramp? Ik heb wel internet nieuws gehoord dat samsung niet zo goed met andere merken kan omgaan...

  over een persoonlijke keuze gesproken...
  voor mij is een superdecoder:
  HD decoder met HDMI + HDCP, PVR met harddisk van 300-500 gb (vanwege HD), netwerkpoort van 1 gb :P, 1080P ondersteuning, goede EPG zoals van Humax, en dat het ook als streaming server kan dienen, oh bijna vergeten, nog 2 dingen: VOD en interactief dingen doen (zoals tv stemmen).
   

 8. Dat is dus uit ervaring met mijn panasonic plasma. Dat was een echte ramp met de samsung hd decoder. Dus persoonlijk.

  En ik hoef zelf geen opname mogelijkheid, dus dat kastje voor een redelijke prijs wil ik wel graag hebben. :wink:

  En 1080P hoe mooi het ook is, je hebt daar op dit moment nog helemaal niks aan. en de vraag is ook nog maar of dat op korte termijn ook wel zo zal zijn. De kabel gaat ned1,2,3 2009 in HD uitzenden. Maar dat zal in 720P zijn. en ben je een echte film gek, dan kun je beter in 720p kijken dan 1080P want dat kan wel eens schokkerig over komen bij snelle actie films.

  1080P in theorie de beste beeld kwaliteit, alleen in de praktijk valt het soms erg tegen.
   
 9. Met uitzondering van blueray films dan!

  Wat moet je trouwens als consument met HDCP? Dat dient alleen maar voor copyrightbescherming zodat je bijvoorbeeld niet op he HD recorder een blueray film kan opnemen via HDMI.
   
 10. Dat klopt, maar dat ligt aan de processor. Hoe sneller een processor hoe beter, maar ik ben bang dat de bedrijven het snelheid van de processor niet zo belangrijk vinden (ze willen het product zo goedkoop houden).

  Ik vind het snelheid van de processor wel belangrijk, want het decoderen van een 1080p film kost erg veel processorkracht.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina