1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ned.2 beeld schakeld om de haverklap van 16:9 naar 4:3

Discussie in 'Analoge TV - Algemeen' gestart door kingpin1966, 13 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Tijdens een programma dus.
  Wij kijken altijd naar het programma Kassa van de Vara.
  Dit doen we analoog omdat we Eigen huis en Tuin en Campinglife digitaal opnemen met onze DVD recorder.
  Tijdens Kassa gaat het beeld constant van 16:9 naar 4:3 en weer terug hetgeen een heel onrustig beeld opleverd, het is maar een uitzending van 15 a 20 min. maar toch......
  Heel Ned.1 heeft dit irritante kwaaltje.
  Kijken wij nl. digitaal dan is er niets aan de hand en kunnen wij "rustig" TV kijken.
   
 2. Ik kijk heel vaak analoog en heb toevallig ook kassa gezien afgelopen zaterdag en heb niets gemerkt van omschakelen dus lijkt het me niet een algemeen probleem waar het hele multikabel gebied last van zou moeten hebben.

  Maar als jij het op meerdere TV's ziet zal er dus wel iets niet helemaal lekker gaan met het signaal bij jou, hoewel het 16:9 omschakel-signaal uit het beeld gehaald wordt. Je zou dan verwachten dat de beeldkwaliteit analoog ook slecht moet zijn (sneeuw, dubbele beelden en zo), dat is neem ik aan wel goed???

  En als het zo vaak voorkomt (makkelijk reproduceerbaar) kun je misschien eens proberen door je TV rechtstreeks aan te sluiten op het punt waar de kabel binnenkomt met een losse coax-kabel om uit te sluiten dat dit probleem in je eigen huisinstallatie geintroduceerd wordt ?
   

 3. Beste kingpin1966,

  Ik verneem uit de omschrijving dat het zowel digitaal als analoog zich voordoet. Het klopt ook dat het beeld meerdere malen verspringt van het ene formaat naar het andere formaat en andersom. Toch is het geen onbekend verschijnsel want het komt vaker voor bij meerdere toestellen op analoog en voornamelijk Breedbeeld TV's.
  Toch is dit een hinderlijke storing die veroorzaakt wordt door de zender zelf en combinatie TV. Want als de buren dezelfde TV hebben, dan hoeft het niet bij hen hetzelfde te zijn.
  Wat zich voordoet is dat de zender een stuk informatie uitzendt die gegevens bevatten betreft het beeldformaat. Hoe dan ook krijgt het TV-toestel het niet voor elkaar om die informatie vast te zetten en zal daarom ook schakelen tussen de twee formaten. Dit komt omdat op het TV-toestel bij instellingen voor het beeld de automatische waardes geselecteerd staan. Om dit op te lossen kunt u proberen een handmatige selectie te maken zodat het toestel in zijn geheugen de vaste waardes kan instellen en bewaren.
  Het komt niet vaak voor maar als het voor komt dan is het een hinderlijk verschijnsel en wordt er verward over gesproken omdat de oorzaken onduidelijk zijn. Op het eerste gezicht en is men geneigd om eerst zelf dingen te proberen maar die niet tot een oplossing leiden.
  Hopende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

  Met vriendelijke groet,

  @Home web klantcontacten
   
 4. Hier is het op NED 1 ook altijd feest. Ik denk dat het ook toestelafhankelijk is. Boven op mijn Samsung LCD heb ik het ook heel erg dat wisselen van 16:9 naar 4:3 en andersom. Beneden op de JVC lcd weinig last. Daar doet ie het zo nu en dan.
   
 5. Staat je beeldformaat misschien op automatisch?
  Probeer deze eens op een andere modus te zetten bijv. Zoom.
  Dit werkte bij mij nl. ook.

  Het constante geschakel is nu verleden tijd.
   
 6. Automatisch schakelen op beelformaat gaat vaker fout dan goed. Dit is een bekend verschijnsel en als je dit kunt uitzetten op je tv vooral doen. Is het niet tijdens het zappen dan wel tussen het programma en de reclames. Uitzetten dus indien mogelijk.
   
 7. Wat een onzin tip zeg. Hierdoor krijg je beelden in de verkeerde verhouding en wie zit daar nu op te wachten? Ik heb vreemd genoeg zelden last van een verkeerd of constant wisselend beeldformaat, vreemd dat het bij jou vaker fout dan goed gaat.
   
 8. Dacht je nu echt dat ik naar beelden zit te kijken die in het verkeerde formaat zijn. Ik heb helemaal geen last en formaat is goed, getest met calibratie dvd dus niet zeuren. Zo waardeloos is die tip niet, zelf heb je er ook af en toe last van zoals je zelf toegeeft.
   
 9. Misschien dat jij iedere keer handmatig het goede formaat selecteert, maar ik durf te wedden dat de meeste mensen die hun tv niet automatisch het goede formaat laten selecteren, vaak naar het verkeerde formaat zitten te kijken. De _zeldzame_ keren dat ik een verkeerde formaatinstelling door krijg, kies ik handmatig het juiste.
   
 10. Televisie staat op full/16:9. Hierdoor nooit geen verkeerd formaat. Hooguit een keer een zwarte balk maar altijd het formaat zoals het hoort. Verder wil ik niet meer verder dicuseren in dit welles nietes spelletje. Jij vindt de tip waardeloos, een ander heeft er wel wat aan. De groeten...
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina