1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Any news?

Discussie in 'Cisco 8455DVB (HDTV/PVR/VOD)' gestart door Clayton, 12 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Eerste ervaringen

  Goed, hierbij mijn eerste ervaringen na een uurtje spelen:

  1. Tip: doe de smartcard in het apparaat voordat je de stroom aansluit; het apparaat gaat nl. meteen aan en gaat ook de software meteen updaten. Dit duurt zo'n 20-25 minuten.
  2. Ik heb er een nieuwe smartcard bij gekregen en heb dus tijdelijk weer alle zenders. Ik moet nog even uitzoeken hoe ik mijn huidige abbo kan overzetten naar deze nieuwe kaart.
  3. De initiele zender-installatie ging heel makkelijk, want de juiste gegevens voor het netwerk staan al ingevuld.
  4. Ik heb mijn "oude" bekabeling met Hirschmann-versterker nog in gebruik en dus niet de nieuwe "breedband-versterker" + wandcontact-doos; tijdens de initiele installatie werkte het configureren van de interactieve TV niet, maar toen ik het later via het menu probeerde lukte het wel. Blijkbaar is mijn huidige infra dus toch al retourgeschikt :wink:
  5. Meteen maar over de Video On Demand (VOD) dienst: ik zie wel alle programma's van Programma Gemist en de Programmatheek in de catalogus, maar iets afspelen is me nog niet gelukt. Bij Programma Gemist krijg ik de melding "Afspelen mislukt, probeer het later nog eens". Bij de Programmatheek krijg ik de melding dat ik moet bellen met "070-1234567" om me op de betreffende portal te abonneren :?
  6. Mijn eerste indruk is dat de beeldkwaliteit wat minder is dan de Samsung DCB-H360R. Voor m'n gevoel is het beeld waziger en onrustiger, zowel op de SD-zenders als de HD-zenders. Voordeel van de Cisco wel is dat hij tegelijk met HDMI ook RGB-scart kan uitsturen; kan handig zijn als je toch nog dingen op een externe DVD-recorder wilt opnemen.
  7. Er zitten twee tuners in. Heb even snel iets opgenomen en dat ging goed. Tijdens het opnemen kun je ook nog de andere zender die je aan het bekijken bent pauzeren.
  8. Het zappen is erg traag! Het duurt zo'n 3-4 seconden voordat de nieuwe zender in beeld komt :cry: Hopelijk komt hier met toekomstige software-updates nog verbetering in.
  9. Iemand vroeg of de gekozen zender zichtbaar is op het display: dit is inderdaad het geval.


  Wat vergelijkingen met de Samsung DCB-H360R:

  1. Bij de Cisco kun je wel favorieten-lijsten instellen, maar je kunt geen eigen volgorde bepalen. Je kunt alleen kiezen tussen sorteren op kanaalnummer of alfabet.
  2. Je kunt niet on-the-fly met 1 toets van resolutie wisselen. Dit gebruikte ik bij de Samsung nog wel eens omdat de SD-zenders er op mijn TV beter uitzien op 576p dan op 1080i.
  3. Je kunt niet zappen met de pijl-op en pijl-neer toetsen. Deze laten nu het huidige en volgende programma zien via de OSD. De pijl-links en pijl-rechts toetsen laten wel de vorige/volgende zender zien, maar dan moet je nog op OK drukken om er naartoe te zappen.

  Tot zover mijn eerste indrukken. Als je vragen hebt, stel ze gerust.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 jun 2008
 2. OK, dank voor de eerste indrukken. Nog geen postbode bij mij helaas.
   
 3. Nog wat meer ervaringen:


  • De SCART-RGB output is zo mogelijk nog slechter dan van de Samsung. De Samsung was alleen te donker, maar bij de Cisco is het beeld wazig en heeft veel last van kartelige lijnen (geen anti-aliasing?).
  • De decoder voelt i.h.a. erg traag aan. Niet alleen het zappen is traag, maar ook het oproepen van de EPG, de kanalenlijst, het menu en het info-scherm van een zender duren allemaal zo'n 2-4 seconden.
  • Ik krijg het idee dat de Cisco altijd een soort hercompressie doet van het signaal, vanwege de timeshift functie. Het uitzetten van timeshift heeft echter geen invloed op de beeldkwaliteit. Misschien kan een van de experts hier wat over roepen? Ik ben bijvoorbeeld erg benieuwd of de decoder nu wel of niet de "raw data stream" opslaat op de hdd. Logisch gezien kan dit bijna niet omdat er op de 160 GB hdd zo'n 80 uur TV zou moeten passen, wat neerkomt op een bitrate van zo'n 4.5 Mbit. En de Nederlandse SD-zenders worden sowieso al in 7-8 Mbit uitgezonden...
  • Opnemen en pauzeren van Live-TV werkt prima, valt verder weinig over te zeggen. Wat wel aardig is, is de knop "Replay" waarmee de decoder automatisch 7 seconden terugspringt. Handig als je net een doelpunt hebt gemist :)
  • De teletekst-functie werkt goed, maar heeft helaas geen "volledig" geheugen zoals de meeste moderne TV's. Subpagina's worden wel opgeslagen en daar kun je dan tussen heen en weer bladeren.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 21 jun 2008
 4. De PVR slaat de oorspronkelijke bitstream ge-encrypt op, er wordt geen gebruik gemaakt van re-encoding.
   
 5. Bedankt voor deze info. Vraag me dan wel of hoe je dan 80 uur TV op een 160 GB hdd krijgt?

  Verder moet ik zeggen dat de beeldkwaliteit toch lijkt mee te vallen. Blijkbaar is de kwaliteit van programma's die op zaterdagochtend/middag worden uitgezonden niet zo'n goede benchmark voor het beoordelen van een HD-decoder :)

  Ik heb nu een paar studio-programma's van de publieke omroep bekeken en ook wat documentaires op Discovery HD en de kwaliteit hiervan is vergelijkbaar met de Samsung.

  Vanavond na de wedstrijd zal ik nog laten weten hoe HD-voetbal eruit ziet op de Cisco.
   
 6. Ach dan wordt het via een ander apparaat gedaan.
   
 7. Binnen

  Vanmiddg de PVR ontvangen met de post.

  Aangesloten op de beamer via component (720p/50)
  Uitstekend beeld!!
  Zappen gaat redelijk snel te vergelijken met de samsung. Opname ziet er goed uit.

  Op CRT (loewe) ziet het beeld op s video er goed uit maar RGB is beter.

  De AB lijkt wat traag, het lijkt wel of hij niet direct reageert, maar is even wennen wat hij reageert wel.

  Ik ga nu effe voetbal kijken.

  Ik hou jullie op de hoogte!


  Kees:lol:
   
 8. Dat ligt dus niet aan de AB, maar aan de decoder. Let maar eens op de indicator voor de AB op het display. Als je een knop indrukt reageert de indicator meteen, maar duurt het gewoon een paar seconden voordat de decoder reageert.

  Ben het dan ook niet eens met jouw opmerking dat zappen redelijk snel gaat. Ik vind 3-4 seconden echt te langzaam.
   
 9. HD-voetbal

  Nog even een update m.b.t. HD-voetbal:

  Het beeld zag er prima uit (het resultaat wat minder :().

  Ik heb ook nog een close-up vergelijking gedaan tussen 1080i en 720p. Hierbij heb ik van dichtbij gekeken naar het balkje met de tussenstand. Op 720p zag dit er een stuk beter uit (scherpere letters zonder "interlace" lijntjes). Dit ondanks het feit dat ik een full-HD TV (Philips 37PF9731D) heb, weliswaar met 1080i als maximale input.

  Bij de Samsung zag 1080i er altijd beter uit. Lijkt erop dat de Cisco misschien een kwalitatief iets minder goede scaler heeft.
   
 10. Vragen aan Anoniem

  Anoniem,

  In de handleiding van de Cisco staat dat de "AV" knop op de AB bedoeld is voor "het bedienen van de SCART/HDMI interface". Bij mij doet deze knop echter niets.

  Tweede vraag: in de handleiding staat dat je bij HDMI-resolutie de opties "Original" en "Native" kunt instellen, waarbij Original de resolutie van de uitzending volgt en Native de resolutie van de TV. Ik kan echter alleen maar kiezen tussen 576p, 720p en 1080i. Het zou wel handig zijn als de optie Original beschikbaar zou komen, want dan hoef je dat niet steeds via het menu aan te passen afhankelijk van de uitzending.

  Weet jij of deze twee opties nog geactiveerd gaan worden in toekomstige firmware-updates?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina