1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Aangezien ondanks mijn vorige post de discussie doorging zijn er berichten verwijderd. Inclusief bemerkingen betreffende de moderatie. Die voeren we niet in de topics.
   
 2. Wat suf... Dus de discussie over de betrouwbaarheid van de toevoegingen van Anoniem mogen wel? Op het moment dat FullHD zegt dat mensen gewoon geduld moeten hebben geeft men aan:"dat wens ik te betwijfelen". Gezeur over hoe betrouwbaar mensen zijn kan wel.

  Komt een beetje over alsof men hier tot op moderator niveau bepaalde dingen gewoon niet wil horen. Ik zeg niet dat dat zo is, maar zo komt het over. Vooral als bepaalde puntjes van kritiek gewoon weggehaald worden alsof ze nooit gepost zijn.

  Kijk nu eens: hier is een discussie van bijna 100 pagina's gaande die vrijwel geheel gebaseerd is op wat plukjes informatie van Ziggo. Toch niet zo vreemd dat mensen op een gegeven moment aangeven, dat het misschien verstandiger is gewoon even af te wachten. En geen tv met een CI+ slot te kopen die misschien straks niet meer werkt. En misschien is het ook wel zinloos te discussiëren over of je nu straks je eigen zenderlijstjes kunt maken of niet als daar nog niets over bekend is.

  Tijdens een discussie mag je toch zeker met een gerust hart af en toe het nut van een discussie ter discussie stellen?

  Voor de rest: :giveup:
   

 3. Ik begrijp er niets meer van.
  Denk met een KDL46w5500 wel goed te zitten.
  Begrijp ook van jou kant dat de discussie inhoudelijk nergens meer over gaat.
  Afwachten dus.
  Bedankt voor je begrip!
   
 4. Ik val helemaal niet over de discussie over de waarde van de info, ik deed binnen het kader van de discussie slechts een beroep op @FullHD net zoals een aantal andere bezoekers deden.

  Van die discussie is dan ook geen enkel post gemodereerd. Dus de conclusie van de een wel en de ander niet tolereren is imho niet gerechtvaardigd. Om dan meteen maar even door te slaan richting moderatie met kwalificaties als suf en selectief kritiek weg te modereren ervaar ik als ongepast.

  Wat ik wel modereer is, waarvoor ik al waarschuwde ("Voordat de discussie en onplezierige wending krijgt"..). Als ik een dergelijk signaal afgeef en lieden menen toch hiermee en ook nog op tamelijk persoonlijke wijze door te kunnen gaan of daar ook nog eens op te reageren ....

  Erg begrijpen doe ik het niet. Aan de ene kant een nuancering jegens @FullHD en geen nuancering inzake moderatie?

  Stel u eerst op de hoogte, maar bvk niet binnen een topic want dan wordt het bijna al per definitie een offtopic issue. (PB of draadje starten in forum over forum). Zoals u ziet zitten we nu alweer de CI+ discussie aardig te doorkruisen.
   
 5. Het was niet mijn bedoeling mensen aan te vallen. Het woord "suf" had ik niet mogen gebruiken.
  Ik weet niet eens meer precies wat de posts waren die weggehaald zijn. Dus ook mijn kritiek selectief kritiek weg te modereren zal ik intrekken.

  Ik volg deze discussie al vanaf het begin. Reden dat ik de toevoeging van FullHD wel genuanceerd kan bekijken is de volgende (en hiermee kom ik gelukkig weer wat meer on topic):
  Invoering van CI+ door Ziggo is een hot topic. En terecht! Het kan nogal wat mensen (in de portemonnee) raken! Daardoor is deze discussie op gang gekomen. Eerst zijn we met zijn allen bang, dat onze Alphacrypts niet meer gaan werken per 1 mei 2009. (Of zoiets). Dat wordt door Gradus Vos tegen gesproken. En daar begon naar mijn idee de ellende met deze discussie een beetje: er wordt door de woordvoerder van Ziggo een duidelijke uitspraak gedaan en hier op het forum vertrouwen mensen dat niet. Als je zegt dat je het wel vertrouwt ben je een onnozele hals en ben je naïef. Bepaalde mensen willen niets horen dan: Gradus kan wel vanalles zeggen, maar over een paar maanden wordt Alphacrypt toch actief geblokkeerd.
  Daarna is de discussie naar TV toestellen met CI+ slot geëvolueerd. Zo af en toe doet er iemand een uitspraak...ok...persoonlijke mening wellicht of een best guess en daar wordt dan overheen gevallen! "Waar haal je die informatie vandaan?!?" "Kun je die uitspraken staven?!"
  Velen hier willen niet horen:"Ziggo voert CI+ in en is nog aan het uitzoeken hoe dit het beste gedaan kan worden. Dat zal nog enige tijd duren. Na invoering zullen er voor sommige mensen voordelen zijn (doordat ze bijvoorbeeld geen STB meer nodig hebben, maar rechtstreeks de CI+ CAM in hun toestel kunnen doen). Er zullen op den duur wellicht wat nadelen aan verbonden zijn, omdat het mogelijk is, dat de Alphacrypt CI CAMs het niet meer doen. Maar dat is iets dat "ontstaat" en niet iets dat door Ziggo actief ingevoerd wordt om mensen met Alphacrypt CAMs dwars te zitten."
  DAT is naar mijn idee de waarheid over CI+. Maar velen hier willen dat niet horen.

  Dat is ook mijn hele punt. Ik dacht te zien dat moderatie ook in die richting werkte, maar dat heb ik fout gezien. Ik begrijp dat mensen graag willen weten waar ze aan toe zijn. Maar is het niet heel simpel? Is het niet zo, dat het op het moment onmogelijk is te weten waar we aan toe zijn?

  Toen het gebeuren over CI+ begon had ik net twee nieuwe Floppy DTV tuners en Alphacrypt CAMs gekocht. Het kon me niet snel genoeg gaan meer te weten over dit onderwerp! Maar soms is het niet anders en moeten dingen gewoon even afgewacht worden.

  Ik hoop voor de mensen die hun aankoopbeslissing baseren op de discussie die hier woedt en nu al wat kopen dat ze uiteindelijk de juiste apparatuur gekocht blijken te hebben. Ook daarom mijn toevoegingen.

  Het laatste wat ik zou willen doen is mensen persoonlijk of in functie van moderator aanvallen. Ik vond het alleen allemaal een wat vreemde discussie worden en de moderator ingreep kwam voor mij persoonlijk een beetje vreemd uit de lucht vallen.
   
 6. Juist omdat het een vreemde discussie werd, greep naar mijn mening, de moderator terecht in.
  Wordt tijd om weer 'on topic' te komen!
   
 7. Dat gaat dus erg moeilijk in een "discussie" die voor 99,9% is opgebouwd uit giswerk.
   
 8. Ontzettend waar!

  On topic: Ziggo zal in de toekomst CI+ gaan ondersteunen. Dit houdt echter voor het komende 1,5 jaar niet in, dat Alphacrypt niet meer gaat werken. Ziggo zal Alphacrypt nooit actief gaan blokkeren. (PUNT)

  Dat was de hele discussie ;)

  :pompom: (Ik vind dit zo'n leuke smiley!)
   
 9. Je hebt inderdaad heel kort en bondig de enige bekende feiten genoemd. De rest is speculatie en voegt dus niks toe.
   
 10. En daar hebben we dan 98 pagina's voor nodig gehad :grin:.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina