1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Maar als deze modellen ook beschikken over CI+ hardware, waarom geeft Sony dat dan niet gewoon aan op de website net als bij de Z5500 serie? Dat is immers toch goed voor de verkopen van deze TV's als je de klanten kan vertellen dat ze straks die losse kabel ontvangers niet meer nodig hebben?
   
 2. Maar niet met de huidige SW. Dat is hier toch al vele malen aan de orde geweest.
  En of dat zomaar te updaten is zal nog moeten blijken, toch?

  Groet,
  JW
   
 3. dat is een mogelijkheid ja.

  maar het kan best werken met een niet gecertificeerde tv met ci+, misschien met wat problemen.

  zie de tekst in het nieuws bericht:

  Toestellen die voldoen aan de CI+ specificaties en probleemloos functioneren op het netwerk van Ziggo worden door het bedrijf gecertificeerd.

  dat wil dus niet zeggen dat hij dan niet doet zonder certificering.

  er staat ook:
  Volgens Marcel Nijhoff – commercieel directeur van Ziggo – is het bedrijf onmiddellijk getart met de voorbereidingen om CI+ te ondersteunen toen in mei 2008 de industriestandaard voor CI+ vastgesteld werd. Nijhoff: “Wij wilden klaar zijn voordat de eerste CI+ toestellen op de markt kwamen. Nu, voorjaar 2009, zie je dat de eerste geschikte toestellen van onder andere Samsung, Philips, Sony en LG geïntroduceerd gaan worden.” Nijhoff stelt verder dat deze snelle introductie mogelijk is gemaakt door de goede samenwerking tussen deze televisieproducenten, Irdeto en Ziggo.


  dus ze zijn er al vanaf mei 2008 mee bezig. de software in de huidige tv's zal dus niet compleet anders zijn maar misschien slechts op kleine puntjes.

  voor de samsung is er elke keer een nieuwe firmware dus dat zit wel goed.
   
 4. ...en daar zit de gemiddelde Ziggo gebruiker op te wachten :rolleyes:
  Nee dus, daarom wil Ziggo er, zo goed als mogelijk, zeker van zijn dat er geen problemen zullen zijn met TV's en CI+ CAM's die zíj hun zegen geven.
  Ze hebben al genoeg ellende gehad, en hoon over zich uitgestort gekregen.
  Daar hebben ze van geleerd, naar ik aanneem.

  Groet,
  JW
   
 5. Voordat je met harde bewijzen kan komen of een andere Ziggo Official hier op het forum jouw authenticiteit kan bevestigen, lijkt het me verstandig om jouw hooghartige praatjes even te negeren.
  Iets zegt me dat als je "for real" was, je jezelf een iets nettere toon aan zou meten in plaats van dat opschepperige en neerbuigende "kijk mij eens, ik zeg dat ik voor Ziggo werk dus ik weet van de hoed en de rand".

  Ontopic:
  Ik kijk nu al een tijdje met een W5500 en Alphacrypt, ik had geen zin om te blijven wachten op dat eeuwige uitstellen. Ik zal wel zien wat er gebeurt, certificering of niet en of het met de "verkeerde" software ook werkt. Vooralsnog brengt de Alphacrypt mooi zijn geld op.
   
 6. Het spijt mij Sjoop1985, maar ik zou je reacties toch iets beter nuanceren alvorens je met niets zeggende teksten komt.
  Ik werk gelukkig niet bij Ziggo, de rest laat ik je raden.
  Ik ben hier om info te geven maar niet op de door jouw gebezigde wijze van reageren.
  Geloof maar dat een KDL46w5500 het slikt.
   
 7. Beste FullHD, Ik hoop dat je je een beetje kunt verplaatsen in de rest van ons. Zolang we niet weten op grond waarvan je deze stellingen doet (wat overigens een topicrule is, bronvermelding!) weten we niet hoe we deze stelling moeten interpreteren. Ik noem maar een voorbeeld: Misschien werk je wel bij de marketingafdeling van Sony en weet je dat het genoemde model nu wordt getest en het waarschijnlijk wel zal halen. Dan is het voor de bonus misschien wel erg verleidelijk om alvast wat kopers te trekken.

  Maar uiteraard dienen we wel allemaal respectvol met elkaar om te gaan.
   
 8. Met je uitspraken in dit topic tracht je de indruk te wekken dat je in opdracht van Ziggo aan het fieldtesten bent, zonder dat je wil aantonen dat dit klopt. Iedereen kan op die manier wel beweren dat ze aan het fieldtesten zijn in opdracht van Ziggo. Het gevolg mag duidelijk zijn aangezien er onmiddelijk mensen zijn die denken dat je officiele uitspraken doet en daaraan mogelijk de conclusie verbinden dat ze zonder problemen een W5500 kunnen aanschaffen omdat die volgens jouw uitspraken al door Ziggo "gecertificeerd" zou zijn.

  Ziggo medewerkers hebben echter al meerdere keren aangegeven dat er met Sony getest wordt met een andere firmware versie dan momenteel in de huidige series van de Sony TV's zit. Dat de huidige 5000 serie te gebruiken is met het kabel signaal van Ziggo is al veel langer bekend, maat dat wil niet zeggen dat deze TV's ook voldoen aan de voorwaarden die Ziggo stelt voor de Ziggo "certificering" en de daaraan gekoppelde ondersteuning. De 3000 en de 4000 series van Sony zijn ook te gebruiken met het digitale TV signaal van Ziggo, maar zullen nooit en te nimmer door Ziggo "gecertificeerd" worden omdat die zeker niet voldoen aan alle voorwaarden.
   
 9. Vertel mij dan eens waarom Ziggo zou afwijken of momenteel niet voldoen aan de voorwaarden?
  Ziggo is een arrogant bedrijf dus we kunnen alles van hun verwachten.
  Welk toestel men koop moet men zelf weten, is ben daarin geen asviseerder.
  Maar er is zoveel info op het internet te vinden dat 80% van de vragen hier overbodig is.
   
 10. Kennelijk wil je niet ingaan op Archies vraag:
  Met je uitspraken in dit topic tracht je de indruk te wekken dat je in opdracht van Ziggo aan het fieldtesten bent, zonder dat je wil aantonen dat dit klopt.

  Op pagina 93 schreef je: En als ik nu zeg dat ik namens Ziggo een kdl46w5500 test geloof je het dan?
  Dan moet de reaktie wel zijn: NEE

  En op diezelfde pagina schreef je ook: JA hoor de ondersteunende tv is er zeker. Dat zijn sony, Samsung, LG en Panasonic.
  Daarmee laat je zien slecht op de hoogte te zijn. Panasonic zit NIET bij de "groep van vier"

  Groet,
  JW
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina