1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.

 1. Het is inderdaad een technisch moeilijke materie. Daarom ben ik een bescheiden en passief forum-volger. Maar wat juridische claims betreft ben ik iets beter ingevoerd dan technisch. En als Ziggo doet wat ze zeggen, voor zover ik dat begrijp, dan is een claim volgens mij kansloos ook als ze een ci+ cam beschikbaar stellen die alleen in een (zeer ) beperkt aantal tv's bruikbaar is en ook als dat het gebruik van de alphacrypt (deels) onmogelijk zou maken.
  Vanuit Ziggo geredeneerd geven ze nl alleen een extra sevice: het mogelijk maken ( in een aantal gevallen) van het gebruik van een cam in plaats van een settopbox.
  Ze verhinderen of bemoeilijken tv-kijken niet: ze stellen settopboxen en cams voor een prettige prijs ter beschikking (of die zijn op de open markt verkrijgbaar), en voor zover er beperkigen zijn voor alphacryptgebruikers of voor eigenaren van bepaalde (niet ondersteunde) tv's, zullen die altijd herleid kunnen worden tot eisen van content-aanbieders of tot problemen die Ziggo bij zijn ondersteuning zou kunnen ondervinden. Als dat zo is dan zijn dergelijke beperkingen van de aangeboden service niet onrechtmatig.
  Ze zouden pas in problemen kunnen komen als ze meer beperkingen aanbrengen dan redelijkerwijs in dat licht noodzakelijk zijn.

  En om te voorkomen dat ik en anderen nu in juridische discussies terchtkomen: ik trek me weer terug tot de rol van passief forumlid, die zeer tevreden is met de geboden informatie van de actieve en technisch onderlegde leden (ook van Anoniem).
   
 2. Ik ga het ook weer passief volgen.
  Ziggo zal zichzelf behoorlijk buitenspel zetten als de door mij genoemde merken niet worden ondersteund.
  Sony is inmiddels ondersteund. Volgens GFK cijfers doen genoemde 4 merken meer dan 53% van de markt.
   
 3. Misschien had je passief wat beter moeten lezen: niemand heeft gezegd dat Ziggo de Sony's etc. niet zal ondersteunen. Integendeel: ze zijn hard bezig met testen van Sony TV's (en die andere merken) met de modules van de twee door hen geselecteerde CI+ CAM leveranciers. Het enige dat ik gesteld heb is dat de combinatie van zo'n CI+ televisie met een NIET ONDERSTEUNDE Alphacrypt module MOGELIJK niet gaat werken. En andersom: een oudere Sony TV zonder CI+ (maar dus wel met CI) gaat MOGELIJK niet werken met een nieuw CI+ module. Maar blijft gewoon werken met de Alphacrypt module...
   
 4. Als jij me de link/site/lijst/uitspraak van Ziggo kan quoten waarin dit staat, ben ik je man. Maar als ik het wel heb kun je dat niet, om de simpele reden dat Ziggo dat nog niet uitgesproken heeft. Ziggo heeft dat nml. nog voor geen enkel merk/type TV gedaan. Dus ook niet voor Sony.

  Ik ben het met je eens dat het raar zou zijn als het niet zo is, maar "de lijst" met ondersteunde TV's waar iedereen met smart op wacht, bestaat nog niet.

  Laten we de discussie dus zuiver houden en dit soort uitspraken pas doen op het moment dat het écht zover is, en niet nu al op voorhand speculeren op het voorgevoel dat Ziggo zich in zijn eigen been schiet als ze dit merk niet zou certificeren, en daarom alvast concluderen dat Ziggo het merk Sony al ondersteund. Het geeft verwarring en onduidelijkheid, en dat lijkt me peroonlijk ongewenst.
   
 5. Ik heb vorige week een Alphacrypt aangeschaft, omdat ik het zat was om te wachten op Ziggo, waarbij de CI+ cam's al eind mei beloofd werden.
  Aangezien Ziggo de "voor zover ik weet" eerste is die CI+ introduceert, verwacht ik dat het nog wel enige tijd duurt voordat deze standaard goed functioneert. Immers, de ervaring heeft geleerd dat bij iedere nieuwe technologie allerlei "kinderziektes" optreden.
  Ik hoop nog 2 jaar van mijn Alphacrypt te kunnen genieten en dan heeft ie, wat mij betreft, dubbel en dwars z'n geld opgebracht.
   

 6. JA hoor de ondersteunende tv is er zeker. Dat zijn sony, Samsung, LG en Panasonic.
   
 7. En als ik nu zeg dat ik namens Ziggo een kdl46w5500 test geloof je het dan?
   
 8. Ik denk niet dat je helemaal begrepen hebt hoe de "certificering" door Ziggo in zijn werk gaat. Een fabrikant biedt TV modellen ter test aan en alleen die modellen die allemaal op dezelfde door Ziggo gekeurde firmware versie werken worden "gecertificeerd". Modellen met een andere firmware versie van dezelfde fabrikant die niet door Ziggo getest zijn worden ook niet gecertificeerd. Verder is er volgens de Ziggo medewerkers tot op heden nog geen enkele door Ziggo "gecertificeerde" TV vanwege bugs die nog steeds gevonden worden.

  Verder wordt een bepaald model TV van een fabrikant wordt alleen "ondersteunt" indien die door Ziggo "gecertificeerd" is. Tot dusver geldt dat alleen voor een paar speciale Ziggo TV's van Humax en JVC die ondertussen al weer een paar jaar te koop zijn, maar geen CI+ slot hebben.
   
 9. Alphacrypt Ziggo & Sony hd tv

  Ik heb 3 weken geleden een sony Bravia KDL-37W55 tv aangeschaft inclusief een AlphaCrypt Cam module voor Ziggo kabel tv. En het werkt PERFECT !! Het enigste wat je in de gaten moet houden zijn updates voor een vernieuwde ontvangst indeling, bv de nieuwe full HD zenders Ned 1,2 & 3. Je moet dan even handmatig alles opnieuw 'installeren". Maar Ziggo geeft op tijd aan via mail en nieuwsbrieven dat er wat aan zit te komen op datum, dus dat is zo geregeld.
  Bytheway, wel ideaal zo zappen met 1 afstandbediening :pompom:

  Heb je er vragen over, stel ze gerust.

  Marc:cool:
   
 10. Ik zie een boel postings van mensen die kennelijk niet de moeite genomen hebben de vorige 90 pagina's te lezen, dan wel tot zich door te laten dringen. Da's inderdaad een hele klus, maar we vervallen nu in een herhaling van zetten.

  Archie heeft het in zijn posting hierboven nog eens samengevat, zoals ik dat twee pagina's eerder ook deed:
  Er zijn op dit moment nog geen TV's met CI+ op de markt waarin SW zit die nú door Ziggo getest wordt. Hoe dat straks gaat lopen met TV's die al wel een CI+ mogelijkheid, maar niet de goede SW aan boord hebben, is nog onduidelijk.

  Eerder, op pagina 31 schreef Anoniem:
  In de eerste lichting zitten 4 fabrikaten waaronder ook Sony en Philips. De validatie is voor geen van beide op dit moment afgerond. De software die getest wordt, komt niet voor in de productie modellen. Zodra de software goedgekeurd is zullen de betreffende modellen op de portal en dit forum geplaatst worden.

  Dát is de situatie van dit moment, meer valt er niet over te zeggen.

  Hoe het verder gaat weet nog niemand, net zo min als wat straks een Alphacrypt zal gaan doen zodra Ziggo overgaat op de nieuwe encryptie.

  Groet,
  JW
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 10 jul 2009
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina