1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Waar het over gaat zijn de aanvullende eisen van Ziggo voor certificatie. Het is al meerdere keren aangegeven, maar die aanvullende eisen staan in feite los van het CI+ gebeuren. Voor Ziggo "certificatie" moet dus voldaan worden aan de volgende twee voorwaarden:
  1. De aanwezigheid van een door een CI Plus LLP authorized certificate agent gecertificeerd CI+ slot;
  2. De implementatie van de Ziggo specificaties (gebaseerd op het C-Book) in de DVB firmware van het apparaat.

  Punt 2 is dus van Ziggo specifiek. De NorDig groep heeft weer zijn eigen aanvullende specificaties en in Duitsland zullen de kabelbedrijven ook hun eigen aanvullende specificaties hebben voor het digitale TV systeem.
   
 2. Maar vergeten we hier niet iets: net zo goed als Ziggo op zijn netwerk de 'Sony' software kan zetten om 'vreemde' Sony TV's te voorzien van Ziggo's systeem van kanaalnummering, kan iedere andere kabelboer zijn eigen Sony TV software update uitspelen waarmee de TV weer in een CayWay of Delta Sony TV verandert. Als maar wel afgesproken wordt dat die TV's ook op 'andere' netwerken éérst kijken naar een update en dan pas de rest van de kanalen inlezen...
   
 3. Lijkt mij niet erg praktisch. Bijna alle bekende merken hebben ondertussen intenties om hun TV te voorzien van directe ondersteuning voor digitale TV gezien de namen die nu al in dit topic genoemd zijn die ook met CI+ aan de slag gaan. Je kan er dus op wachten dat dit gemeengoed gaat worden en aangezien de ontwikkelingen in TV land niet stil staan is er straks sprake van een grote variateit aan merken en modellen met allemaal verschillende firmwares waarvoor dan allemaal eigen download kanalen ingericht zullen moeten worden. Dit nog afgezien van de mogelijkheid dat ik tegelijkertijd met Ziggo natuurlijk ook andere soorten digitale TV providers wil kunnen kiezen omdat die misschien kanalen bieden die Ziggo niet heeft.
   
 4. Helemaal met je eens, alleen ik denk niet dat TV fabrikanten zo dom (of op korte termijn denkend) zullen zijn om dat in te bouwen. De firmware voor TVs zal waarschijnlijk voor heel Europa identiek ontwikkeld worden. Dat ga je niet aanpassen zodat het alleen bij Ziggo bruikbaar is en in de rest van Europa niet.

  In dat opzicht is Ziggo natuurlijk een kleine speler (op Europeese schaal). Dat heeft geleid tot een relatief klein aanbod van dedicated decoders (markt niet groot en interessant genoeg), maar ik denk (hoop) dat het er ook toe zal leiden dat de Ziggo-specifieke aanpassingen in standaard toestellen ook beperkt zullen zijn.

  Ik ben ook benieuwd hoe het zender zoeken geimplementeerd zal gaan worden. Komt er op dergelijke TVs ook een optie om handmatig frequenties in te voeren en zenders te zoeken? Dat heeft Ziggo tot nu toe uit de decoders weten te houden, maar voor een algemene TV lijkt het me toch onmisbaar.
   
 5. Eigenlijk zouden we dit verhaal eens aan een paar TV-fabrikanten voor moeten leggen.
  Plus de vraag of er ergens de mogelijkheid is om de originele firmware weer te downloaden. (Als ik het allemaal goed begrepen heb, dan krijg je niet de originele firmware terug als je je TV reset met de fabrieksinstellingen).

  Ik zou dat best willen doen, maar ik ben op dit terrein veel te a-technisch :mrgreen:

  Toch lijkt het me ietwat sterk. Ik kan me niet voorstellen dat ik m'n onlangs gekochte TV op Marktplaats te koop zou moeten zetten met de tekst: 'Te koop: Mooie HDTV. Uitsluitend geschikt voor het Ziggo netwerk'.

  Het hele verhaal over aangepaste firmware doet me trouwens denken aan 'profiles' binnen computernetwerken. Dus of een gebruiker menukeuze A en/of B wel/niet mag gebruiken.
   
 6. Suggereer je hiermee dat je dan zelf geen Favorietenlijstje zou kunnen samenstellen, maar dat elk Favorietenlijstje dan altijd met de Ziggozenders begint, in hún volgorde :confused:

  Groet,
  JW
   
 7. Volgens mij suggereert hij dat je wel zelf favorietenlijstjes kunt samenstellen, maar dat de volgorde van de zenders in dit lijstje wordt bepaald door de (vanwege Ziggo-regels niet wijzigbare) volgorde in de zenderlijst.
   
 8. ....dat probeer ik ook aan te geven.

  Waar het om gaat is dat ik nu, bij mijn DVB-S STB's zelf een Favorietenlijst kan maken, waarbij ik zelf bepaal welke zenders daar in komen te staan, en in welke volgorde.
  Ik doe dat door zenders één voor één over te hevelen, vanaf de standaard/basis lijst, naar m'n Favorieten. En daarbij maak ik een selectie uit de beschikbare zenders, ik pak ze uiteraard niet allemaal, dat zijn er duizenden op de verschillende satellieten. De eerste kan dus Ned 1 zijn, via Astra 19.2, de tweede BBC1 via Astra 28, de derde een lokale zender via Astra 23.5 en zo voorts.
  Zó wil ik het straks ook in m'n Favorietenlijstje.

  Maar uit Archies posting lees ik een suggestie dat dit straks niet mogelijk is. En daar zou ik uiteraard ernstig bezwaar tegen hebben.

  Groet,
  JW
   
 9. Ik geef alleen een alternatieve oplossingsmogelijkheid aan. Als de TV klaar is met scannen naar kanalen zou deze een Ziggo favorietenlijstje kunnen aanmaken waarin de bij Ziggo gevonden kanalen de nummering en volgorde van Ziggo krijgen en uiteraard is wat mij betreft dat Ziggo favorietenlijstje na afloop van het scan proces door de gebruiker aan te passen naar eigen voorkeuren. En op die manier kan er voor iedere provider automatisch een favorietenlijstje worden aangemaakt na afloop van het scan proces. En uiteraard kan wat mij betreft de gebruiker ook nog handmatig allerlei favorietenlijstjes samenstellen op basis van alle gevonden kanalen in de basislijst, maar die kanalen in de basislijst zullen in de volgorde staan waarin de TV ze tijdens het scannen van de tuner bronnen heeft aangetroffen (en eventueel door de gebruiker achteraf gewijzigd).
   
 10. ...oftewel, gewoon m'n eigen Favorietenlijstje kunnen maken, met door mij geselecteerde zenders in de door mij gewenste volgorde. Zó begrijp ik je posting nu.

  En voor de rest, alles wat er nog meer aan lijstjes komt te zitten op m'n TV, dat interesseert me niet echt. Zolang het Menu en het geheugen maar toelaat dat ik m'n eigen Favorietenlijstje kan maken :mrgreen:

  Groet,
  JW
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina