1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Lang niet alle LCD en Plasma schermen hebben een HD Tuner en daarnaast moet de TV dus ook nog CI+ geschikt zijn. Dat zijn alleen de meest recente TV's van bijvoorbeeld Samsung en Sony maar nu deze stap gezet is zullen hopelijk meer febrikanten volgen met HD tuner en CI+ certificatie.
   
 2. Hmm, je haalt wat dingen door elkaar

  CI of CI+ heeft in principe niets met de kwaliteit/beeldresolutie van de programma's te maken.. Standaard TV wordt met CI+ niet ineens HD TV. CI+ voegt slechts een sleutel toe waarmee high value content (zoals HDTV uitzendingen) "op slot" gezet kan worden voor apparatuur die NIET CI+ gecertificeerd is... Een CI+ CAM kan bepaalde CI+ gecodeerde uitzendingen "openen" en de high value content doorlaten. CI+ zou ook de HDMI/DVI (Digitale HD uitgang) uit kunnen schakelen, zodat opnames maken in digitale HD format onmogelijk gemaakt wordt

  Full HD (1080P) is sowieso niet mogelijk met broadcast TV, vanwege de enorme brandbreedte die dat vraagt, Full HD video kan alleen met Bluray of HDDVD speler of Mediacenter met Full HD gecodeerde video's (H264, WMVHD, enz)

  Lots
   
 3. Dit vond ik over tv's en een CI+ Ziggo kondigt ondersteuning CI+ aan als het zo is, hoop ik dat mijn tv het nog even uit houd en dat de rush over is, en de tv's goedkoper:wink:
   
 4. Immens slecht nieuws

  Ik begrijp werkelijk NIET waarom dit nieuws zo goed ontvangen wordt.
  Ik kan me HTPC (Mediacenter) de deur uit doen en er wordt geen alternatief geboden vanuit Ziggo. Ik zou geen probleem hebben met een gecertificeerde STB van Ziggo (Dus geen harddisk opnames zonder gelidge smartcard e.d.) die via USB/Firewire e.d. aan een PC kan hangen.
  Nee, ik mag nu een van de vele verschrikkelijk beroerde set-top-boxes van Ziggo gaan gebruiken!

  Momenteel denk ik over twee oplossingen na:
  - Ziggo volledig de deur uit en over naar sateliet e.d.
  - Een illegale (fake HDCP) hardware HDMI capture card kopen voor erg veel geld en lekker alles naar HD recorden. Ja, dat, kan, het kost alleen bakken met geld.
  - Een HDCP stripper (Tricky ivm revoke van keys)

  Ik ben benieuwd wat de gebruikersvereniging hier van vind?
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 31 mrt 2009
 5. Je denkt toch zeker niet dat de oude standaard zomaar overboord gaat, want dan zouden heel, heel veel klanten opeens met waardeloze apparatuur/decoders zitten.
   
 6. Geen paniek!

  Een woordvoerder van Ziggo heeft een tijdje geleden al aangegeven dat "..apparatuur die nu al met een CAM goed werkt, hoogst waarschijnlijk zal blijven werken, alleen 100% zekerheid kunnen we niet geven" Ik lees hierin dat het gewoon blijft werken, maar dat ze dat niet openlijk kunnen en mogen toegeven... Ondersteuning geven ze uiteraard ook niet (hebben ze ook nooit gedaan) maar dat is ook niet nodig en zit ik ook persoonlijk niet op te wachten.

  Ik hoop hiermee nog een jaar of wat van mijn HTPC te kunnen blijven genieten, anders tzt een TV kopen met DVB-C/CI+ of PC-TV kaart met CI+ tegen die tijd zijn er vast wel "oplossingen" gevonden om CI+ te omzeilen of teniet te doen.. CI+ VRAAGT er gewoon om om gekraakt te worden! Zolang je maar niet High Value content opneemt en gaat verspreiden is dat volgens mij ook nog eens gewoon legaal.. Net zoals de huidige Alphacrypt ook legaal is, als je je Ziggo abonnement maar betaald.

  Kijk nu naar BluRay.. het wemelt op het ogenblik van geripte BD movies op het internet. soms complete BD iso's die je kunt mounten met deamontools en doodleuk kunt afspelen met PowerDVD8 Ultra.. no problem...een echte BD speler/brander heb je dan niet eens nodig! hoezo beveiliging?.. ik merk er weinig van.

  Lots
   
 7. Ik heb al een oplossing voor mezelf bedacht. Is grotendeels gebaseerd op nieuwe producten die pas sinds Oktober op de markt zijn. Zit een stukje analoog tussen, maar dan wel via component.

  Gaat me zo'n 400-500 Euro kosten, ik omzeil dan HDCP compleet en kan recorden wat ik wil. Dit is nog zonder HDCP stripper..het kan zijn dat die nodig wordt later(Stel de STB component poort wordt dichtgezet voor bepaalde kanalen...) dan kost het me +/- 600+. Bedankt Ziggo...

  Ook TV's met CI slot zonder CI+ gaan op zwart.

  Op tweakers.net staat vrij letterlijk dat het op gegeven moment gebeurd zal zijn. Ik krijg het gevoel 6-12 maanden van nu:

  http://tweakers.net/nieuws/59340/ziggo-komt-in-mei-met-nieuwe-beveiliging-voor-digitale-tv.html
   
 8. Geloof maar dat alle content >480i of 480P straks niet meer mogelijk is.
  Het kan nog een half jaar-jaar duren maar het gebeurt wel degelijk.
  Ik heb alvast voorbereidingen getroffen.

  Ik heb de Humax IRHD-5000C decoder besteld en daarnaast de Hauppauge HD PVR bestelt voor me mediacenter. Daarnaast heb ik (optioneel) al wat bookmarks met HDCP strippers opgeslagen voor het geval dat men de HD content via de component poort ook blokkeert. Dan schakel ik over op HDMI->Component.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina