1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Het lukt mij helaas niet om te linken naar een positie in de thread, maar je moet ook nog even de hierop volgende berichtjes nalezen.
  Jawel, want op de manier waarop Sony het geheel heeft geconcipieerd kan de gebruiker er in feite alles mee doen wat hij of zij wil. Maar als Ziggo dan vervolgens een essentiële schakel in die keten van functies wil gaan blokkeren waardoor het niet meer kan wat het nu kan, dan is dat zeker Ziggo aan te rekenen, en niemand anders.
   
 2. Dat de basis kanalenlijst verplicht door Ziggo in een vaste volgorde moet blijven staan neem ik Ziggo wel kwalijk. Er is op zich niets mis met het feit dat Ziggo voor "certificatie" eist dat de kanalen na de initiele scan actie bij installatie of na het terugzetten naar fabrieksinstellingen in de volgorde en nummering van Ziggo worden gezet. Een handige en goede functionaliteit. Daarna is het echter aan de gebruiker om die lijst te mogen bewerken op de manier zoals die dat wil. Bij sommige TV merken kan je zelfs analoge en digitale kanalen door elkaar plaatsen indien gewenst. Ik wil bijvoorbeeld de kanalen eruit kunnen gooien die toch niet in mijn pakket zitten of waar ik niet in geïnteresseerd ben zodat de EPG lekker snel en overzichtelijk blijft.
   
 3. ...dat doe ik toch in de Favorietenlijstjes (Boeketten heet dat bij mijn Dreambox DVB-S ontvanger, Favorieten bij de Lemon) die ik sowieso maak?
  Dat móet je wel maken, hoe kom je anders immers ooit tot een redelijke keuze bij de duizenden zenders die je via DVB-S kunt ontvangen.

  Oftewel, ook bij de DVB-C TV ga ik die maken, en ik neem aan dat ik die in de door mij gewenste volgorde kan samenstellen.
  Ook bij een Sony, als dat niet kan valt die voor mij af.

  Groet,
  JW
   
 4. Het gebruik van een extensie op de DVB standaard hoeft niet tot problemen te leiden. Ziggo laat het Logical Channel Nummer (LCN) vooraf gaan door een private data specifier met waarde EACEM. Die geeft aan hoe de volgende descriptor te interpreteren. Het is dus heel goed mogelijk meerdere methodes van LCN in te bouwen, en de juiste te selecteren op basis van private data specifiers. Zolang providers hun extensies maar voorzien van een juiste private data specifier en ontvangers daarop checken gaat het goed.

  Digitenne doet het bijvoorbeeld al fout, die gebruiken dezelfde LCN descriptors, maar dan zonder de private data specifier.

  Voorbeeld LCN bij Ziggo;

  [​IMG]
   
 5. Je begrijpt geloof ik nog steeds het punt van Archie en van mij niet. Bij analoge televisie kan ik bijvoorbeeld de Vlaamse TV zender één op 11 zetten en Canvas/Ketnet op 12. Iedereen vindt dat vanzelfsprekend (dat dat kan). Met de Sony TV die ik nu in gebruik heb kan ik dat voor de digitale kanalen precies zo doen.

  Leg jij mij maar eens uit waarom ik van Ziggo zou moeten slikken dat één op 40 zit én dat er tussen de landelijke Nederlandse zenders en één op 40 een hoop troep zit en ongebruikte nummers die ik helemaal niet wil?
   
 6. Ik begrijp je zeer wel.
  Waar het om gaat is dat ik altijd met Favorietenlijstjes werk, die gewone interesseert me dus niet echt.

  Groet,
  JW
   
 7. Dat is toch een probleem van de Sony TV dat favorietenlijstjes moeilijk te benaderen zijn? IK gebruik op alle decoders favorietenlijstjen en bij mij zit Canvas gewoon op 15 of wat ik wil.
  Voor dat Ziggo CI+ voor elkaar heeft heb je allang een nieuwe tv hangen :oyeah:.
   
 8. Inderdaad, het hoeft niet. Maar als Ziggo soortgelijke implementaties eist als nu in de aanbevolen losse kabel ontvangers zitten dan vrees ik dat dergelijke door Ziggo "gecertificeerde" TV's alleen nog maar kanalen weten te vinden bij Ziggo en de kabelbedrijven die de Ziggo methoden hebben overgenomen net als die aanbevolen kabel ontvangers.

  We hebben het hier over oplossingen die overal moeten werken en niet alleen bij Ziggo en consorten. En dat is toch een andere benadering bij het bouwen van de DVB firmware.

  Ik weet niet of Digitenne het "fout" doet aangezien ik geen inzage heb gehad in de specificaties die Digitenne toepast. Hetgeen wij weten over de LCN nummering komt uit een LCN specificatie voor Italië waarin men al direct het volgende stelt:

  Alleen al binnen Ziggo blijkt dat er verschillende interpretaties zijn van de LCN specificatie. Een Ziggo/@Home medewerker was bijvoorbeeld van mening dat het "fout" is om nummer '0' toe te wijzen aan data services terwijl dat volgens die LCN specificatie voor Italië gewoon mag en dat ook als zodanig door Ziggo/Casema word toegepast.
   
 9. Kennelijk geeft die private data speficier aan dat niet alleen de volgende descriptor op een bepaalde manier geïnterpreteerd moet worden, maar alle daarop volgende descriptors. Bij Ziggo/Casema zit er tenminste maar één EACEM private data specifier in de descriptor loop waar sprake is van zowel de logical_channel_descriptor en de HD_simulcast_logical_channel_descriptor.
   
 10. Stel dat er een DVB-C en een DVB-T en misschien zelfs nog een DVB-S tuner in de TV zitten. Hoe gaan we dan het probleem van de basislijst oplossen als Ziggo eist dat hun volgorde moet worden aangehouden?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina