1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik heb nog een paar vragen over de (nog?) niet ondersteunde Alphacrypt module en de nog door Ziggo te certificeren CAM-modules:

  - Waarom zou Ziggo de Alphacrypt niet willen certificeren en andere merken/typen CAM-modules wel?
  - Wat is dan het eventuele verschil tussen Alphacrypt en de nog door Ziggo te certificeren CAM-modules?
  - Waarom stelt Ziggo de CI+ certificering telkens uit? Ik bedoel: tegen welke issues zal men aanlopen?

  Ik vraag het me gewoon af omdat er blijkbaar al heel veel ervaring is opgedaan met Ziggo/Alphacrypt, maar dat Ziggo blijkbaar toch met nieuwe CAM-modules op de proppen gaat komen waar alle kinderziektes nog uitgehaald dienen te worden.
  Edit: En omdat Ziggo zegt de Alphacrypt module de komende 2 jaar nog niet op zwart te gaan zetten.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 6 jul 2009
 2. Ik denk dat het antwoord redelijk simpel is; beveiliging !, de CI+ (plus) is een verbeterde versie van de standaard, hiermee ziet Ziggo kans haar content te kunnen beschermen en toch een marktaandeel hierin te kunnen pakken en sturen

  Bas
   
 3. Als je deze thread enigszins doorsnuffelt vind je alle antwoorden op je vragen!

  Maar goed:
  Alphacrypt is CI en geen CI+. Ziggo wil net naar CI+ en dan voldoet Alphacrypt dus niet.
  Ziggo stelt certificering niet uit. Ze zijn er mee bezig...het gaat alleen niet zo snel ;)
   
 4. Ik heb dit draadje al vele malen doorgelezen, maar dit soort techniek is helemaal nieuw voor me. Valt het op? :mrgreen:
   
 5. Kleinigheidje hou je toch. :pompom:
   
 6. Conventionele CAM's voor een CI slot voorzien niet in de mogelijkheid om een volledig beveiligd signaalpad te creëren. Premium content providers eisen dit echter wel van Ziggo (en andere kabelexpoitantan), althans dat is wat Ziggo zelf beweert. CI+ is niet meer dan een uitbreiding op CI die wel een volledig beveiligd signaalpad per zender of zelfs per programma mogelijk maakt, als de content provider of de kabelexploitant dat wil.
  Het verschil zit in de mogelijkheid om (op afstand) de volledige beveiliging van het signaalpad uit of aan te kunnen zetten, maar daar blijft het niet bij. CI+ heeft ook nog vele andere onvermoede (en voor consumenten nadelige) mogelijkheden waar zoveel mogelijk het zwijgen over wordt bewaard.
  Ziggo stelt de CI+ certificatie helemaal niet uit, sterker nog, Ziggo heeft geen moer te vertellen over de CI+ certificatie van apparatuur. Maar Ziggo zou Ziggo niet zijn als ze niet nog meer aanvullende eisen zouden stellen, en dat is dan ook waar de uitgevoerde proeven met CI+ toestellen over gaan.
  Ja, er is heel veel ervaring met het gebruik van AlphaCrypt modules voor de ontvangst van Digitale televisie via Ziggo, maar dat is niet de verdienste van Ziggo, integendeel. Het is ook helemaal niet Ziggo die 'op de proppen' is gekomen met de AlphaCrypt, dat is een product van de Duitse fabrikant Mascom die een licentie bezit voor de implementatie van het door Ziggo gebruikte Irdeto2 protocol, inclusief de speciale uitbreidingen daarvan die Ziggo had bedacht om gebruik van third-party ontvangers te saboteren, en dát zit ze al jaren niet lekker.
   
 7. Okee. Heel verhelderend. Txs. Maar?

  Waarom denkt Ziggo dan zo technisch en blijkbaar minder commercieel?
  Ik bedoel: Ik heb nu de indruk dat Ziggo heel 'lief' doet tegen de content-providers door alleen CI+ te willen certificeren en niet CI.

  Het komt nu een beetje over alsof Ziggo helemaal vergeet dat er heel veel mensen zijn die nu geen STB en eventuele aanvullende digitale zenderpakketten kopen omdat het allemaal zo omslachtig is, terwijl dat allang opgelost had kunnen worden met een praktijk-bewezen Alphacrypt module. (Extra AB, extra kastje en het moeten schakelen tussen de interne DVB en het externe kastje).

  Ik spreek hier echt uit ervaring: M'n vrouw wil/kan onze TV's alleen maar bedienen met een Philips RC7535 afstandsbediening :mrgreen:
  (Vandaar dat ik, als nieuw lid van dit mooie forum, eigenlijk alleen actief ben in dit draadje).
   
 8. Ik zie dat heel anders. Het is juist knalharde commercie die achter dat hele CI+ verhaal zit. Premium content providers zullen Ziggo geen content meer ter beschiking willen stellen als Ziggo niet het hele beveiligingsverhaal op orde heeft. En Ziggo gaat dansen naar de pijpen van 'Hollywood' en andere content providers, omdat ze daar in de toekomst veel extra inkomsten mee hopen te genereren, en dat zouden ze niet kunnen als ze de rechten niet meer krijgen om die content aan te kunnen bieden (Ooit gemist, Video on demand).
  Ja, maar het gaat helemaal niet om de belangen of de rechten van de abonnees, maar om geld. Natuurlijk ziet Ziggo ook dat mensen liever geen extra kastjes, afstandsbedieningen, bekabelingen en andere poespas willen om digitale televisie te kunnen kijken of van on-demand diensten gebruik te kunnen maken en natuurlijk vergeten ze dit niet, integendeel. Maar vanaf de andere kant wil de content industrie steeds meer greep krijgen op wat een gebruiker van die content of zelfs een simpele televisiekijker allemaal wel of niet kan of mag doen. CI+ kun je zien als een ontwikkeling die dit alles bij elkaar moet brengen. Consumenten krijgen waar ze al tijden om vragen, namelijk een module die ze in een apparaat van hun eigen keuze kunnen steken om vervolgens TV te kunnen kijken en (in de toekomst) gebruik te kunnen maken van interactieve diensten en eventueel iets op te mogen nemen. Maar ze krijgen meteen ook van alles waar ze niet om gevraagd hebben. Lees mijn postings op dit forum maar eens goed door, dan begrijp je wat ik bedoel, ik heb geen behoefte om steeds in herhaling te vervallen terwijl alles hier op het forum gewoon is terug te lezen (niet alleen in deze thread overigens).
   
 9. Nou, zo zwartgallig hoef je nou ook weer niet voor te stellen, beste Riparius...

  Ziggo (eigenlijk moet je stellen : @Home, want die heeft de keuze voor Irdeto gemaakt) heeft slechts gebruik gemaakt van de mogelijkheden die Irdeto al geboden had in hun Conditional Access systeem. En dat is vandaag de dag nog steeds vriendelijker voor de klant dan bv. het NDS of Nagravision systeem, waar zgn. hardware-marriage plaatsvindt: de module wordt hardwarematig vastgeklonken (met een 'key') aan de decoder. Daarvoor zijn niet eens betrouwbaar werkende modules. Vraag bv. de Loewe kijkers bij onze zuiderburen maar eens hoe blij ze zijn dat Interkabel overgenomen is door Telenet (en dus van Irdeto CA naar Nagravision CA)...

  En die 'extra eisen' vallen m.i. ook wel mee. Je kunt nu eenmaal niet van de iedereen verwachten dat ze bv. zelf op zoek gaan naar hun netwerkinstellingen, steeds kanaalnummers aanpassen, etc. Dus is een voorgeschreven gedrag van een "Ziggo gecertificeerde decoder, TV of module" niet zo onlogisch.
   
 10. Okee Riparius. Alweer heel verhelderend. Txs.

  Ik zal komend weekend al jouw posts doorlezen. Beloofd.

  Ik probeer met m'n vragen een beeld te krijgen van het hele krachten- en belangenveld rondom digitale TV en dat valt me niet echt mee.
  (Ter verduidelijking: Ik ben een ICT-ertje en op dat gebied is het me allemaal wat duidelijker. Bijvoorbeeld: Microsoft versus Linux).
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina