1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Hallo,

  Ik vraag me af waarom Ziggo, zolang ze nog geen CAM-modules hebben gecertificeerd, niet gewoon Nederland 1, 2 en 3 in HD doorgeeft.
  (Dus niet alleen Nederland 1 HD).

  - Dan zullen, naar verwachting, minder mensen een niet-ondersteunde CAM-module gaan kopen. (En dus minder teleurstelling als de Alphacrypt-modules eventueel op zwart gaan).
  - Dan heeft Ziggo zelf meer tijd om alle eventuele issues met HDTV, CI+ en CAM-modules op te lossen, waardoor de kwaliteit hiervan verhoogd wordt.
  - Hiermee kan Ziggo met recht laten zien dat ze klantvriendelijk en dienstverlenendgericht zijn.

  Met vriendelijke groet,

  Tom
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 5 jul 2009
 2. Huh? Ze geven toch Nederland 1, 2 en 3 in HD door? Zonder smartcard en CAM kan je echter alleen kijken naar Nederland 1 HD omdat deze zonder encryptie (ook wel Free-To-Aair (FTA) of Free-To-Cable (FTC) genoemd) wordt doorgegeven net als de SDTV uitvoering van Nederland 1. Om het FTA doorgegeven van het basis digitale pakket wordt al veel langer gevraagd. Bij Caiway doen ze dat wel en daar zijn dus ook Nederland 1, 2 en 3 in HD toegevoegd zonder encryptie, maar Ziggo wil dat niet omdat ze niet willen hebben dat jij andere apparatuur gebruikt dan door hen "goedgekeurde" apparatuur en omdat ze dan ook de opbrengsten van onnodige smartcard verkopen mislopen.

  Je bedoelt waarschijnlijk CI+ i.p.v. IR+.
   
 3. Gisteren een 32pfl9604 gekocht, in ieder geval geschikt voor de CI+ module, ik heb bewust nog geen aparte decorder gekocht, ik doe het nog even met het analoge signaal. Films via de NAS zijn sowieso HD kwaliteit:mrgreen:
  Over een paar weken ga ik toch met vakantie en is het zo september... (2010:pompom:):):)

  Ad.
   
 4. Beste Archie,

  Bedankt voor je reactie.

  - Ik heb m'n vorige post aangepast. (IR+ veranderd in CI+). Foutje van mij. Bedankt dat je me erop gewezen hebt.
  - Ik bedoelde inderdaad het FTA/FTC van Nederland 1, 2 en 3 in HD.
  - Een andere mogelijkheid is dat Ziggo Nederland 1, 2 en 3 ongecodeerd in SD/HD doorgeeft aan mensen die een Ziggo smartcard hebben. (Als zoiets technisch/administratief mogelijk is)

  Met vriendelijke groet,

  Tom
   
 5. CI+

  Wat ik nu eigenlijk zou willen wetet en wat ik volgens mij nog niet gelezen heb op dit forum is het volgende;
  Zo'n CI+ module in je tv, kan je dan ook digitaal opnemen en dan ook twee kanalen tegelijk? Ook moet dit natuurlijk in de HD kwaliteit zijn. Werkt het dan op dezelfde manier als op de oude analoge manier van kijken(Zappen,opnemen)?
  Ik ben benieuwd.
   
 6. Beste Zutphenh,

  Voor zover ik weet kan dat alleen als de TV voorzien is van een ingebouwde PVR.

  Met vriendelijke groet,

  Tom
   
 7. Dat is technisch niet mogelijk. De digitale Radio en TV kanalen worden volgens het broadcasting principe naar iedere kabel aansluiting verzonden ongeacht of je nu wel of niet een abonnement hebt en ongeacht of je nu wel of niet het digitale kanaal weergeeft. Wat dat betreft is de transmissie van de digitale kanalen gelijk aan het analoge systeem. Daarom worden de digitale kanalen van encryptie voorzien om te voorkomen dat je zonder abonnement op één of meerdere digitale pakketten zou kunnen kijken. Vandaar dat het zo krom is dat het digitale basis kanalen pakket van encryptie wordt voorzien omdat deze kanalen net als de analoge kanalen al inbegrepen zijn bij het standaard kabel tarief van € 16,25 per maand. Je hebt er dus al voor betaald en nog stelt Ziggo aanvullende voorwaarden en daaraan verbonden onnodige kosten wil je die digitale kanalen kunnen weergeven. Voor klantvriendelijkheid moet je bij Caiway zijn, maar helaas is het niet mogelijk om voor een ander kabelbedrijf te kiezen.
   
 8. Een Conditional Access Module (CAM) is geen digitale ontvanger in PCMCIA kaart formaat. Een standaard DVB CI CAM of een CI+ CAM heeft maar één functie en dat is het verwijderen van de encryptie van een kanaal in samenwerking met de smartcard indien jij gerechtigd bent om het kanaal weer te geven op basis van de afgesloten abonnementen.

  De functionaliteit van hetgeen jij met de digitale kanalen kan doen wordt bepaald door het apparaat met standaard DVB CI slot of CI+ slot waarin de standaard DVB CI CAM of de CI+ CAM geplaatst moet worden. Is zo'n apparaat bijvoorbeeld een PVR dan zullen er over het algemeen twee DVB-C tuners in zitten en ook twee standaard DVB CI sloten of CI+ sloten waarin dat twee standaard DVB CI CAMs of CI+ CAMs geplaatst moeten worden zodat er onafhankelijk van elkaar kanalen bekeken en opgenomen kunnen worden. In een TV zit meestal maar één DVB-C tuner en één standaard DVB CI slot of CI+ slot zodat er maar één digitaal kanaal weer kan worden gegeven.

  En voor de zekerheid: Het apparaat met standaard DVB CI slot of CI+ slot bepaalt ook welk soort kanalen jij kan weergeven aangezien de MPEG chipset in het apparaat zitten en niet in de CAM. Als het apparaat dus geen HDTV compatible MPEG chipset heeft dan kan je met dat apparaat alleen SDTV kanalen weergeven.
   
 9. P.S. Aanhef en groeten is niet nodig op een forum.
   

 10. Dat klopt, momenteel zend Caiway Ned. 1, Ned. 2 en Ned. 3 gratis uit in HD kwaliteit.......niet alle programm's, maar toch
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina