1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Ik zit eigenlijk ook te wachten op een evt. lijst van Ziggo, vind het allemaal maar lang duren eerlijk gezegd.

  Zou de Samsung UE40B7020 ook op de lijst van Ziggo voorkomen? Ik ben erg benieuwd. http://www.hdtvnieuws.nl/hdtv/samsung-ue40b7020/
   
 2. duur idd erg lang en verwacht dat het nog wel 2 maand duurt voordat de cam verkocht wordt.

  ziggo :thumb up:
   
 3. Ik ben zelf ook een van de velen, samen met een vriend van mij, die een nieuwe LCD TV (waarschijnlijk een philips 42pfl8404) willen kopen nadat Ziggo heeft bevestigd dat de betreffend TV CI+ goedgekeurd is. Al weet ik dat het zeer waarschijnlijk mogelijk zal zijn om bij Philips middels een software update achteraf nog "compliant" te worden. Voor HD uitzending behelp ik mij voorlopig wel nog middels een PC met een FloppyDTV en een alphacrypt kaart. (Opening Olympische spelen van 2008 was fantastisch in HD!).

  Wat ik mij nu zit af te vragen. Ondanks dat NED 1, 2 en 3 vanaf 4 juni in HD gaan uitzenden, heeft men aangegeven dat vooralsnog alleen de Tour de France daadwerkelijk HD zal zijn. De rest wordt nog "ge-upscaled". Langzaam aan zullen meer en meer uitzending daadwerkelijk HD zijn. Volgens mij wordt de Tour de France via Nederland 1 uitgezonden. Kan nu iemand bevestigen dat bij Ziggo ook Nederland 1 HD zonder smartcard en CAM kan worden gekeken, net zoals dat het geval is bij de gewone Nederland 1 zender?
  Indien dat het geval zou zijn, en men een nieuwe HD TV, met CI+ slot, koopt dan hoef je niet persé een Alphacrypt module te kopen en kun je wachten totdat de CI+ CAMs op de markt komen? (Ik ga hierbij wel vanuit dat je al een aparte SD decoder hebt om tijdelijk de gewone SD kanalen te bekijken via deze externe decoder...)
   
 4. Als de TV beschikt over een CI+ slot dan is hij CI+ goedgekeurd. Of hij door Ziggo gecertificeerd wordt is iets anders.
   
 5. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Momenteel is hier (Multikabel gebied) zowel NL1 als NL1-HD zonder smartcard te bekijken.
  Of dit morgen ook zo is en zo blijft is natuurlijk wel de vraag.
   
 6. Als ik zo het hele topic doorlees begrijp ik juist dat veel TV's die door de fabikant als CI+ geschikt bestempeld worden in werkelijkheid niet probleemloos of zelfs helemaal niet met CI+ blijken te werken.
  Anoniem geeft dan ook aan dat de CI+ standaard an sich nog steeds aan wijzigingen onderhevig is.
   
 7. Het probleem is eerder dat toestellen aangeprezen worden in de winkel als zijnde CI+ gecertificeerd terwijl ze nog een CI slot hebben. Als het ding een CI+ slot heeft, werkt het in combinatie met een CI+ CAM. Echter, alleen een Ziggo-gecertificeerde CI+ CAM werkt op het netwerk van Ziggo, en liefst hebben ze ook dat het gebruikte toestel Ziggo-gecertificeerd is, ofwel om de werking te kunnen garanderen en dus ondersteuning te kunnen bieden, ofwel om tegemoet te komen aan de restrictieve eisen van de contentproviders. Grote kans echter dat een niet ondersteund toestel wel gewoon werkt, net zoals al die modellen waar nu Alphacrypts in zitten die ook prima functioneren.
   
 8. Samsung LED tv's

  Zijn de nieuwe Samsung LED tv's eigenlijk al uitgerust met de befaamde CI+. Kan er op de site geen wijs uit, want daar staat CI.
  Overigens vanmorgen even zo'n LED bekeken met er achter een Philips 8404. Ik vond er weinig verschil in. Beide waren zo uit de doos neer gezet volgens verkoper. Philips had iets heldere kleuren, maar dat lees je overal is hun std verkoop instelling. VOlgesn verkoper moet je t verschil zoeken in contrast (zwarter zwart van LED) en detail. Maar beide zijn nauwelijks waar te nemen met de snelle tv/film beelden vind ik.
  Maar wie duidelijkere/overtuigende verschillen kan aandragen nodig ik hierbij graag uit.
  En vergeet de CI slot vraag niet!!
   
 9. Vandaag eindelijk m'n Alphacrypt gehaald en geplaatst. Verliep niet helemaal vlekkeloos maar alles werkt nu.

  Beeldkwaliteit wel iets beter dan mijn oude Samsun 940 1R maar vooral het gemak is fijn.

  Ben benieuwd naar de tour in HD :)
   
 10. Bij mij werkt het gewoon!!!
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina