1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Bedankt voor je informatie 'Anoniem'!

  Dan staak ik ook mijn zinloze zoektocht op internet naar de CI+ modules.

  Ik wacht geduldig nog een paar weken af... hoewel het uiteraard wel naar meer smaakt als ik zie dat ondertussen ook de publieke omroepen in HD gaan uitzenden en dat ik zie dat deze op mijn nieuwe tv ook in de digitale zenderlijst zijn opgenomen (v.w.b. Nederland 3 HD dan).
   

 2. En nu ben ik het echt zat. Morgen ga ik een alphacrypt module aanschaffen (net als verschillende forumleden). Als ik verder op Ziggo moet wachten, dan mag ik waarschijnlijk blij zijn dat ik een CI+ CAM met kerst onder de boom mag vinden.
  Ik begrijp een bedrijf als Ziggo niet. Houd je klanten goed, regelmatig en eerlijk op de hoogte van ontwikkelingen, vooruitgang en tegenslagen. Daarmee krijg je in mijn ogen een veel groter draagvlak en begrip van je klanten en zal uiteindelijk leiden tot meer vertrouwen in Ziggo.

  Weet iemand trouwens een goedkoop adresje voor een Alphacrypt?

  mvg,
  ron

  Vanmiddag Alphacrypt opgehaald. In de TV gestoken en werken die handel. Wat een heerlijk beeld en helemaal klaar voor "de tour de france".
  En we zien wel hoe lang de Alphacrypt blijft werken.:)
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 1 jul 2009

 3. Ziggo beloofd van alles maar daar is het ook mee gezegd.
  Blijf het een no no bedrijf vinden die klanten linksom danwel rechtsom bij het ootje neemt maar niet concreet is.
   
 4. We beseffen ons dat het vervelend is dat de introductie al enkele keren is uitgesteld, we kunnen het ons niet permiteren een nieuw product in de markt te zetten met onze partners dat nog problemen vertoond. De technologie die hier wordt ingezet is niet eerder toegepast en dit vraagt veel interoperability en interworking testen. De CI+ standaard specificeert een interface, hetgeen betekent dat aan beide kanten van de interface een product ontwikkeld wordt dat aan dezelfde specificatie moet voldoen. Verder moeten meerdere producten uitwisselbaar zijn, zo moet een CI+ CAM met meerdere CI+ TV kunnen samenwerken, net zoals CI+ iDTV ook met meerdere CI+ CAM fabrikanten moet functioneren. Op dit moment testen we al deze combinaties, waarbij het veel tijd kost een bepaald probleem te isoleren. Als een CI+ CAM met TV fabrikant A en B werkt maar niet met C dan moet opnieuw onderzocht worden of de oorzaak te wijten is aan C of aan de CAM. Er is immers geen referentie. De testen die we uitvoeren gaan daarbij verder dan de testen die voor de CI+ compliancy worden uitgevoerd. Het CI+ testlab kan geen e-2-e testen uitvoeren. Verder is er voordurend overleg met het CI+ consortium voor aanpassinge / verbeteringen van de specificatie. Dit alles vraagt een aantal iteraties waarbij heel veel partners en zelfs semiconducter manufacturers betrokken zijn. Zoals ik ook elders heb aangegeven zitten we nu in de end-to-end testen waarbij we duurtesten uitvoeren in combinatie met stress testen.
   
 5. Dit verhaal heeft mij nog meer overtuigd! Als ik het voorzichtig inschat dan gaat dit hele verhaal voor het eind van het jaar niet (zonder problemen) werken!

  mvg,
  ron
   
 6. Een duidelijk verhaal, ondanks de hier en daar opduikende onbekende termen en combinaties.

  Wat ik er nu uit begrijp is, dat Ziggo eigenlijk de systeemintegratie van de losse eindjes aan het doen is, waarbij er regelmatig op alle terreinen van het systeem nog moet worden aangepast. Zonder meer geen eenvoudige klus. Maar de vraag die bij mij opkomt is, of we mogen verwachten dat na de (duur)testen er combinaties van systemen worden vrijgegeven die 100% getest zijn? Ik ben zelf ook werkzaam in een soortgelijke tak van sport en moet steeds weer opmerken dat ondanks alle tests die zijn doorgenomen, de gebruiker toch steeds weer een werkwijze weet te vinden die we niet hadden voorzien en die dus ook niet getest blijkt en omdat we die werkwijze niet verwachten ook niet werkt. Het is zowat onmogelijk om alle dingen die men met zoiets mogelijk ooit gaat doen nu al te onderkennen en te testen. Het feit dat alles rond het complete systeem nieuw is, is een aanzienlijk risico voor Ziggo maar ook voor de eindgebruiker.

  Eerst had ik het idee om te wachten tot de beroemde lijst er zou zijn om een passende tv te kopen en direct via CI+ te gaan kijken. Nu volg ik een ander pad: koop een tv met CI+ die "updatebaar" is en ga voorlopig nog een tijdje op zeker en kijk via zo'n alpha module digitaal.
   
 7. Wat ik nog het meest verwerpelijke vind aan deze hele operatie is dat CI+ alleen belangrijk is voor een deel van de diensten die Ziggo wil aanbieden over de kabel, waarbij nog onduidelijk is welke diensten, in ieder geval VOD lijkt me.
  Dit wordt afgewenteld op klanten die hier mogelijk helemaal geen behoefte aan hebben.
  In het bezonder klanten die alleen het standaard-pakket afnemen zouden eigenlijk helemaal niet belast moeten worden met deze overhead, de kanalen in het standaardpakket zijn zonder extra abonnementskosten ook digitaal te ontvangen, inclusief Ned 1,2,3 HD. Deze klanten worden nu echter gedwongen om e
  en CAM-module aan te schaffen, die er ook nog eens helemaal niet is, dus gestuurd richting Alphacrypt.

  Ik zou graag zien dat Ziggo in afwachting van een definitief einde van deze CI+ operatie, de digitale kanalen uit het standaard-pakket ongecodeerd open zet, zodat bezitters van de nieuwere generatie van televisies met DVB-C decoder de standaard digitale kanalen gewoon kunnen ontvangen.
   
 8. ci

  Ja daar zou ik ook heel blij mee zijn , laat de standaard kanalen gewoon vrij zo dat ook mijn standaard CI module gewoon blijft werken.
  Wil ik in de toekomst meer zenders ja dan kan ik altijd nog een CI+ kasje
  kopen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina