1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Nog maar een keer dan voor iedereen die zich zorgen maakt: niet doen. Als je in het bezit bent van een toestel met een ingebouwde DVB-C ontvanger en een CI+ slot, dan werkt dat gewoon met digitale televisie van Ziggo, en zal het ook blijven werken, tenzij jouw toesteltype op initiatief van Ziggo expliciet wordt ge-blacklist. Maar die kans is zo goed als nihil voor een normale consumenten TV. Certificatie of geen certificatie door Ziggo heeft geen enkele invloed op het wel of niet werken c.q. blijven werken van je toestel.
   
 2. Hallo Riparius,
  Ik zie net bij mijn specs (sony) dat daar alleen DVB-C en DVB-T op zit, ik heb er totaal geen verstand van.
  De TV is nog maar een 6 maanden oud, wat denk je? kan ik hier straks (stiekum) ook wat mee? :mrgreen:

  Gr.
   
 3. TV's van 6 maanden oud kunnen nog geen CI+ slot aan boord hebben, dus je TV zal nooit voor certificatie door Ziggo in aanmerking komen. Maar je kunt wel een AlphaCrypt module kopen en die in het toestel gebruiken, als het tenminste geen overjarig type is. Wat is het precieze typenummer van het toestel?
   
 4. Dank voor je reactie, het gaat om de Sony 40Z4500

  Gr.
   
 5. OK. De AlphaCrypt werkt zonder problemen in dat toestel.
   
 6. Bedankt voor je reactie. We wachten dan nog maar even in spannning af. Hoop niet dat het 5 December zal worden ;-)

   
 7. Beste forumleden,

  Ik heb afgelopen weekend een nieuwe Philips tv gekocht (42PFL8404H).

  Deze tv biedt ondersteuning voor een CI+ module. Op de achterkant van mijn tv zit zelfs (al) een apart stickertje, waaruit blijkt voor welke landen/providers er DVB-C ondersteuning is. Daar staat ook bij: "NLD: Ziggo".

  Vandaag heb ik contact gehad met Ziggo, en gevraagd hoe lang het e.e.a. nog gaat duren omtrent de levering van de CI+ modules (aangezien ik nu alleen Nederland 1 in digitale kwaliteit kan ontvangen). Het enige wat ik te horen kreeg was dat dit "zeer binnenkort" leverbaar is en dat dit prima gaat werken met mijn tv. De medewerker van Ziggo vertelde mij zelfs dat CI+ op dit moment zelfs al werkt en door verschillende gebruikers getest wordt. Als ik een leverancier zou kunnen vinden die CI+ modules los zou leveren kon ik dus, volgens Ziggo, digitaal tv kunnen kijken. Echter wel met de opmerking dat Ziggo zelf op dit moment nog geen ondersteuning zou bieden omdat het CI+ signaal door de verschillende testen af en toe nog verstoord kon worden.

  Mijn vraag:
  - weet iemand wanneer Ziggo de nieuwe modules zelf 'officieel' gaat uitleveren (duurt dit nog weken, maanden, ...)?
  - weet iemand of je nu al 'ergens' los CI+ modules kan aanschaffen? zo ja, waar?

  Bedankt!
   
 8. Je hebt dit topic gevonden. Als je nu de berichten van de laatste pagina's terugleest vind je vanzelf het antwoord op je vragen.
   
 9. <flauw antwoord>Ja hoor, alle mensen die dit forum wel hebben gelezen.</flauw antwoord>
   
 10. Er zijn wereldwijd maar 3 leveranciers / fabrikanten van CI+ modules. Hiervan zijn er twee die ontwikkelen voor Ziggo. Met beide fabrikanten voeren we de testen uit samen met de TV-fabrikanten. Vooralsnog zijn er GEEN CI+ CAM modules beschikbaar, met uitzondering van de test samples die we zelf gebruiken. De verwachting is dat er eind juli / begin augustus modules beschikbaar komen, onder voorwaarde dat we de komende 2 weken de duurtesten met succes kunnen worden afgerond. Tot op heden constateren we nog een aantal problemen als we langdurige stress testen uitvoeren op de verschillende combinaties (TV's <> CICAM's).
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina