1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Er is ook nooit gezegd dat het technisch niet mogelijk zou zijn om Sony TV's te updaten. Dat is al mogelijk vanaf de eerste 3000 serie met DVB-C tuner en Common Interface slot. Waar het echter om gaat is dat Sony Nederland geen update policy via het Internet heeft.

  Als we de gegeven link volgen naar die firmware update voor bepaalde 5000 series dan komen we weliswaar op een Nederlands-talige service en onderhoud pagina uit waar die firmware te downloaden is, maar als ik één van de modellen invoer in het "Selecteer Model" selectieboxje, dan kom ik op een support pagina voor dat model uit waar niets is terug te vinden over die firmware update. En dat is toch de normale manier om support te zoeken over jouw model Sony TV. Als ik dan onder "Selecteer Model Categorie" het land wijzig van Nederland naar bijvoorbeeld Zweden, dan krijg ik wederom de support pagina te zien voor het eerder gekozen model, maar nu met een extra kopje voor het downloaden van firmware. Exact dezelfde TV krijgt dus via Sony in Zweden wel firmware support terwijl Sony Nederland haar best doet om diezelfde firmware updates niet te tonen.

  En dat is tot nu toe continu het probleem geweest met de "support" van Sony Nederland sinds er DVB-C tuners in de Sony TV's zitten. Sony Nederland zal bij Sony in Japan moeten signaleren dat er problemen zijn en dan verzoeken om aangepaste firmware om die problemen op te lossen. Sony Nederland laat dat na, terwijl Sony Sweden laat zien hoe het wel hoort als er problemen worden geconstateerd. Dus zolang Sony Nederland geen initiatief neemt kan je lang wachten op firmware updates via de Nederlandse Sony support pagina's om problemen op te lossen. Er zijn genoeg klanten met een 3000 serie TV van Sony die zitten te springen om een firmware fix voor het 396 MHz tuning probleem en die klanten laat Sony Nederland ook al jaren in de kou staan. En laten we de klanten niet vergeten met een 4000 serie TV die graag een firmware fix willen voor het spontaan kwijtraken van de kanalenlijst omdat de auto update niet goed functioneert. Zaken die Sony Nederland in gang zou moet zetten in het kader van de support, maar niet doet.
   
 2. Als dat zo is wat jij hier schetst is het wat mij betreft radicaal afgelopen met Sony produkten.
   
 3. Dat is een afweging die je zelf moet maken. Ik heb diverse keren overwogen om toch maar een Sony TV te kopen omdat die goedkoper zijn dan Loewe TV's met een DVB-C tuner en Common Interface slot. De manier waarop Sony omgaat met de "support" van dergelijke opties in de TV hebben mij echter keer op keer doen besluiten om toch maar af te zien van de aankoop, want wie zegt mij dat ook de nieuwere uitvoeringen sinds de 3000 serie geen bugs kennen die tot nu toe toevallig nog niet aan het licht zijn gekomen? Misschien wordt er in een Ziggo gebied morgen wel een frequentie in gebruik genomen die Sony om onduidelijke redenen niet scant net als de 396 MHz frequentie bij de 3000 serie. Ervaringen uit het verleden hebben mij dan geleerd dat ik support van Sony Nederland in dergelijke gevallen wel kan vergeten. En het is misschien vreemd in deze tijd, maar als ik een behoorlijk bedrag uitgeef aan een apparaat dan verwacht ik ook firmware support.
   
 4. Als Sony zich hier in negatieve zin weet te profileren zal de consument uiteindelijk andere keuzes maken.
   
 5. Ik kan Archie zijn verhaal volledig bevestigen. Ik heb een Sony D3000 en heb toen het 396 MHz probleem aan het licht kwam dit via de winkel bij Sony Nederland neergelegd, maar daar nooit een zinvol antwoord op gekregen. Alleen wat vage verhalen dat het helaas door (toen nog) Casema ondersteund werd. Vervolgens was het probleem bij de 4000 serie wèl opgelost...

  De "support" van Sony bij de problemen met de WEGA TVs (zie http://kassa.vara.nl/portal?_scr=kassa_artikel&number=3946498) spreekt ook boekdelen.
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 29 jun 2009
 6. Dank voor deze verhelderende beschrijvingen over de Sony support. Zoals uit mijn reacties wel bleek ging ik voor de 40w5500. Het wachten was alleen op de lijst. Nu ben ik plots toch een beetje blij dat die er nog niet is en ga ik nog eens verder op onderzoek...
  Misschien dat een firmware nooit nodig zal blijken te zijn en/of Ziggo Sony wel weet te bewegen indien nodig, maar bij een fabrikant die op deze wijze z'n klantwensen negeert, krijg ik geen warm gevoel...:no:
   
 7. Ja ik zou ook nou ook wel eens willen weten welke modellen er op die lijst staan. En dan maar hopen dat ik me Samsung LExxB650 niet voor jan joker heb gekocht ;-)
   
 8. deze wil ik ook aanschaffen. die kan wel gewoon geupdate worden toch via een link op internet?
   
 9. Ik zal je niet gaan corrigeren. Maar als je kijkt naar de laatste fireware update van Sony

  dan zie je dat ze een minor issue hebben gefixt voor Zweden en Denemarken (samen minder inwoners dan Nederland alleen een stukje groter). Het zou dus zomaar kunnen dat issues op de Nederlandse markt ook een prio krijgen.
   
 10. Ik hoop het ook.
  Of als ze zeker weten dat de LE32B650 niet op de lijst staat dit ook melden. Dan kan ik de decoder aanschaffen zodat ik eindelijk digitale televisie kan kijken waarvoor ik al betaal.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina