1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Le32b650

  Ik begrijp dat het allemaal niet zo eenvoudig is.
  Maar kan Ziggo wel misschien aangeven welke TV's er wellicht ondersteund gaan worden?

  Ik heb zelf onlangs een Samsung LE32B650 gekocht. Ik heb nog geen decoder besteld omdat ik hoop dat deze TV wordt ondersteund via CI+ CAM module.
  Mocht Ziggo al weten dat deze TV zeker niet ondersteund zou worden zou ik het graag al willen weten. Hoef ik niet voor niks te wachten.

  Servaas

   
 2. Nee, natuurlijk niet, want mocht het dan onverhoopt toch niet lukken dan is het gejank hier weer niet van de lucht.
   
 3. Ja ho wacht nou, daar gaat het nou juist de hele tijd over... Als dat zo zou zijn zou dit draadje niet echt nodig zijn.

  Wat ik hier lees over Sony: Niet!

  Rijst bij mij de vraag of je sowieso niet beter een TV kunt kopen van een merk die software-updates ondersteunt en (vooral) verstrekt.
   
 4. CI+ is een standaard die vastligt. Daar kan Ziggo niks aan veranderen.

  Dus als er hardware matig een CI+ decoder inzit zou het al dan niet met een firmware update moeten werken.

  Ziggo test in combinatie met bepaalde firmware. Heb je deze niet in de tv dan moet je die dus updaten. Dan is het zeker handig als je een merk tv hebt waarbij je het zelf kan doen.

  Volgens mij werkt het zo, we moeten het niet moeilijker maken dan het is.

  Ik heb toen uitgebreid gekeken naar Sony en Philips en toch voor de Philips gekozen omdat ik de prijs kwaliteit verhouding wat beter vond. De specs komen zowat overeen en de eisen die ik had heeft het Philips toestel en toch rond de 200 eu goedkoper dan de Sony.

  Zet ze maar eens keer langs elkaar de 40W5500 en de 42PFL7404.
   
 5. Ah dat zijn betere berichten...:pompom:
  Thanx voor de tip, ik ga die 2 eens goed vergelijken. :thumb up:
  >> Edit: Deze Philips valt af, geen netwerkaansluiting/mogelijkheden, dan eerder de 42PFL8404. Maar laat ik dit draadje daar niet voor gaan misbruiken...:rolleyes:
   
  Laatst bewerkt door een moderator: 28 jun 2009
 6. Uit de beschrijving van de genoemde firmware update is af te leiden dat deze update uitsluitend van belang is voor Denemarken en Zweden:


  • In Denmark and Sweden, broadcast changes of some regional services have resulted in a small number of services not being correctly tuned. This update allows tuning of these services.
  PLEASE NOTE: After the update is complete, an auto tune is required to recover the regional services.
   
 7. Duidelijk, maar volgens mij gaat het Remcob niet om deze specifieke update, maar om het gegeven dat er kwa Sony blijkbaar toch wel íets mogelijk is.
   
 8. Het is al sinds de release van de W5500 serie duidelijk dat de firmware in deze toestellen door de gebruiker is te updaten. Dat staat namelijk ook gewoon in de handleiding. De vraag was alleen of Sony aan eindgebruikers updates ter beschikking zou stellen, en op welke manier dat dan zou gebeuren. Die vraag is inmiddels beantwoord, updates kunnen door Sony via internet ter beschikking worden gesteld en zijn door de gebruiker met een USB stick in het toestel te laden.

  Dit is echter niet de enige manier waarop updates in het toestel kunnen worden gebracht. Ook via de kabel zijn updates mogelijk, als deze (door Ziggo bijvoorbeeld) ter beschikking worden gesteld. Ik heb echter al gewaarschuwd dat je daar uiterst voorzichtig mee moet zijn, omdat Ziggo voor certificatie kan (en zal) eisen dat bepaalde bestaande functionaliteiten worden geblokkeerd. Het is maar de vraag of je je gloednieuwe TV door Ziggo kreupel wil laten maken. Ik niet in ieder geval.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina