1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. De vraag is: als dat al mogelijk is, hoe speel je die dan in?
  Het is daarbij denkbaar dat de TV naar een Service-center moet, en hoe lang ben je 'm dan kwijt? En wie regelt en betaalt het transport?

  Mijn advies: gewoon even wachten, vanwaar die haast?

  Ik heb die fout ook eens gemaakt, ik schreef dat een paar pagina's terug. De Siemens S25 had WAP aan boord, schreef men. Maar toen WAP echt van de grond kwam in NL bleek het niet te werken. En een upgrade naar 2.0 bleek niet mogelijk :cry:
  NĂș koop ik alleen nog bewezen technologie :idea:

  Groet,
  JW
   
 2. Ik heb de hele discussie mbt CI+ met bijzonder veel interesse gevolgd. Ziggo zelf zegt - via een persbericht - dat verwacht wordt dat de eerste CI+ CAMS eind mei uitgeleverd zouden worden met een lijst van gecertificeerde TV's. Ondertussen hoor en zie ik geen feitelijke vooruitgang. Ondertussen worden er op het forum allerlei suggesties gewekt en (tot uit den treure) technische termen gebruikt, waarbij een doorsnee gebruiker al snel de draad 'kwijtraakt'. Ik ben van mening dat als Ziggo eind mei als streefdatum voor ogen heeft (had), ze daarna ook de plicht hebben om hun consumenten (tenslotte hun bestaansrecht) ook frequent op de hoogte dienen te houden van de eventuele uitloop. Het is dat er nog een forumdeelnemer "Anoniem" is, anders weten we nog minder. Hoewel in mijn ogen "Anoniem" af en toe de zaken nog mistiger maakt dan ze al waren. Ik wacht het maar af, hoewel ik de "tour de france"graag in HD had gezien.

  Met vriendelijke groet,
  Ron

  _____________________________________________
  De man die sneller auto rijdt dan dat hij brieven bezorgd:lol:

  ps. grapje "no offense"
   
 3. Nou, Anoniem houdt wel van technische termen als antwoord op simpele vragen (heb ik ook al ondervonden)... :wink: Afwachten is, denk ik, het beste wat je kan doen. Uiteindelijk poept onze kabelboer wel een lijstje uit met die tv's die volgens hun 'gecertificeerd' zijn maar of dat lijstje kompleet is voor 4 juli waag ik te betwijfelen...

  Gert.
   
 4. Iedereen die harde conclusies verbindt aan een streefdatum zit zelf fout, want doet de aanname dat een streefdatum een vastliggende termijn is.

  Er heeft nergens groot op de site gestaan "We komen eind mei met gecertificeerde CAM's en toestellen!" dus waarom zou je dan wel groots uitpakken met de mededeling dat dat niet gaat gebeuren. Steeds is gezegd "naar verwachting", "waarschijnlijk", "we hopen". Maar hoe voorzichtig de bewoordingen ook gekozen worden, er zullen altijd mensen overheen lezen.
   
 5. De lijst zal niet beschikbaar zijn voor 4 juli. We boeken elke week vooruitgang, maar het ziet ernaar uit dat het nog enkele weken gaat duren. Het probleem is dat we geen module of iDTV kunnen goedkeuren zonder dat een combinatie van beide werkt, er bestaat immers geen referentie. Op dit moment voren we duurtesten uit, waar nog een aantal problemen uit voort is gekomen. We hebben 2 CAM modules (Neotion en SMiT) en testen 3-4 verschillende iDTV (Samsung, LG, Sony en Philips).
  Elke CAM zal minimaal een 7x24 uur aaneengesloten zonder problemen met minimaal 2 iDTV merken moeten functioneren. Een deel van de te testen iDTV wordt daarbij om de 5 of 20 seconden naar een ander kanaal gezapt. Elke iDTV zal eveneens minimaal met beide CAM moeten werken. Zodra de eerste combinaties hier aan voldaan hebben zullen ze gepubliceerd worden en zal de productie van de betreffende CAM's starten.
   
 6.  
 7.  
 8.  
 9. Gaat het nou om het goed functioneren van de CAM of van de TV? Ja ik snap dat het de combinatie betreft, maar lijkt het me dan aannemelijker dat de (software vd) CAM aan de wensen/eisen van Ziggo wordt aangepast dan de TV. Ik neem aan dat de TV-fabrikanten niet echt wakker liggen van en/of hun produktie aanpassen aan wat een kabelboertje in Nederland (Nederland?:oyeah:) nu allemaal wenst. Correct me if I'm wrong....:giveup:

  Als dit het geval is, zou ik denken dat het mogelijk moet zijn aan te geven dat bijv. zo'n veel verkocht model als de Sony W5500 geschikt zal zijn. Ook al komt de geschikte CAM een aantal weken later. Ik wil NU de TV, want mijn 28'' CRT is aant overlijden....
   
 10. Ben het met je eens pimz, Sony zal niet echt wakker liggen van wat Ziggo wil.

  De W5500 heeft een CI+ decoder dus zal altijd werken met of zonder software update. Hoe het updaten gaat bij Sony weet ik zo niet.

  Zelf heb ik de Philips 42PFL7404 gekocht ook met CI+ decoder erin. Software updates kan je gewoon downloaden van de site en met een USB stick de tv updaten. Dit is in een paar minuten gedaan.

  Dus gewoon kopen die Sony, geen reden om op Ziggo te wachten.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina