1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  De term "Alphacrypt CAM" is natuurlijk zwaar taboe intern bij Ziggo. :schater:
   
 2. Je hebt twee jaar garantie op zo'n apparaat. De dealer is daarvoor verantwoordelijk. Je kunt dus vervanging of reparatie krijgen van de plek waar je het apparaat vandaan hebt in plaats van een nieuw apparaat kopen.

  Ja. Gradus Vos heeft gemeld dat Ziggo Alphacrypt CAM's niet actief zal tegengaan en dat ze de komende anderhalf à twee jaar zouden moeten blijven functioneren.
   
 3. ci

  Aangezien Ziggo niet veel los laat ben ik zelf maar even gaat spitten.

  Een Ci+ module werkt ook gewoon in een tv met een standaard CI dat is geen enkel probleem.
  Alleen bij betaalde zenders moet je een CI+ hebben , want alleen daarmee kan Ziggo communiceren en alles controleren.
  Dan zal je dus denken nou probleem opgelost.
  Nou dat is het dus niet , punt een is dat Ziggo natuurlijk alles van ons wil weten , wat we kijken , hoelaat we kijken , en wat we weg drukken aan reklame enz enz Je moet niet vergeten dat zulke informatie een hoop geld waard is.
  Het tweede punt is dat Ziggo ons van alles wil verkopen in de woonkamer denk daarbij aan films. Als we dus met zijn allen een CI+ hebben zullen er heel wat mensen toch op zijn tijd een filmpje bestellen wat ze anders nooit zouden of konden doen met een standaard CI . Het is het zelfde als winkelen zonder geld , maar wel met een credicard op zak.
  Ziggo weet dus dat ze hier een hoop geld mee kunnen verdienen.
  En dat Sony in de eerste teste ronde zat met zijn CI+ is ook niet zo raar , als je bedenkt dat Sony speelfilms gaat leveren aan Ziggo
  Dus iedereen die nu thuis een CI kasje heeft kan dalijk met een leuke aanbieding een CI+ kasje halen.
  En wij zijn gewoon de L*L en zitten dalijk gewoon weer met een kasje.
  Als je natuurlijk bij Ziggo blijft
   
 4. Wat heeft dat met CI+ te maken? Er gaat geen signaal retour naar Ziggo.

  Wederom: wat heeft dat met CI+ te maken? Interactieve TV kan op dit moment alleen via een STB. Met een CI+ CAM kun je niet opeens per definitie gebruik maken van ITV.

  Sorry, wat?
   
 5. Eigen initiatief is altijd goed

  Onjuist, een CI+ werkt uitsluitend in apparatuur die daarvoor geschikt is, zoals meerdere malen gemeld.
  Nee dus. een CI+ kan communiceren met de apparatuur waar deze in is geplaatst. Dat is de klok waartegen deze klepel aanslaat. Een CAM doet niets anders dan een stream ontsleutelen op basis van sleutels welke geleverd worden door de erin geplaatste kaart. Een CI+ controleert daarbij ook wat het "apparaat" waar de module in geplaatst is vervolgens met de stream van plan is. Alleen als dit voldoet aan de door de provider gestelde voorwaarden wordt er ontsleuteld. Wanneer het bijvoorbeeld niet is toegestaan om de stream op te nemen zal het ontsleutelde signaal alleen worden vrijgegeven naar een tv.
  De stelling is zeker correct, alleen kan een CI+ cam dit echt niet leveren. Dit soort informatie kan een TiVo op de US markt bijvoorbeeld al leveren en je kunt er van uit gaan dat ook de Cisco deels dergelijke info zichtbaar kan maken. Nogmaals, een CAM is geen decoder en al zeker geen vod modem maar een "decrypter" een "ontsleutelaar" dus.
  Again, VOD is zeker een dienst waarop een goed businessmodel is te plaatsen. Zoals vermeld is de enige rol van CI+ hierin het voorwaardelijk ontsleutelen van de geleverde stream. De CI+ speelt hierin wel een rol aangezien hierin wel voorwaardelijkheden als hoelang een stream "houdbaar" is of hoevaak deze gekeken kan worden beter geregeld kunnen worden dan met een CI module. Die leuke aanbieding komt echter niet: VOD functionaliteit wordt altijd standaard al met deze beperkingen geleverd. Met alleen een CI module zul je nooit VOD diensten kunnen ontvangen.
  Silendo nemo peccat.
   
 6. Ook onjuist, een CI+ CAM kan in backwards compatible modus werken in apparatuur met een standaard DVB CI slot bij kanalen waarop de digitale TV provider geen extra CI+ beperkingen heeft ingesteld. Het instellen van die extra CI+ beperkingen op kanalen is echter iets dat de digitale TV provider volledig zelf kan bepalen. Als Ziggo dus niet wil dat je "hun" Irdeto CI+ CAM in apparatuur kan gebruiken met een standaard DVB CI slot dan kunnen ze die extra CI+ beperkingen aanzetten op alle kanalen zodat je in een dergelijk geval niets aan "hun" Irdete CI+ CAM hebt.

  Voor bezitters van apparatuur met een standaard DVB CI slot die een voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM zouden willen aanschaffen i.p.v. een AlphaCrypt Classic CAM dus exact dezelfde onzekere situatie als wanneer zij de AlphaCrypt Classic CAM zouden aanschaffen. Er is al meerdere keren om een toelichting gevraagd aan Ziggo wat het beleid zal zijn in deze kwestie waarop Ziggo weigert te reageren waaruit geconcludeerd kan worden dat het waarschijnlijk het meest verstandig is voor bezitters van apparatuur met een standaard DVB CI slot is om toch maar de AlphaCrypt Classic CAM aan te schaffen omdat daarvan tenminste bekend is dat die werkt zolang Ziggo en Irdeto niet opzettelijk het Irdeto protocol gaan aanpassen om die CAM uit te kunnen schakelen.

  De CI+ specificatie beschrijft twee componenten, namelijk de werking van CI+ CAM en het CI+ slot in het host apparaat en de interactie tussen beiden. Dat geheel staat onder controle van de digitale TV provider. Voor de duidelijkheid is het daarom verstandig om expliciet aan te geven over welke CI+ component je het hebt als je spreekt over "een CI+".

  Een CI+ CAM werkt als een standaard DVB CI CAM als de digitale TV provider geen extra CI+ beperkingen op een kanaal heeft aangezet. In dat geval wordt dus de encryptie van het kanaal door de CI+ CAM verwijderd en verlaat het kanaal dus de CI+ CAM zonder encryptie. Bij een kanaal waar de extra CI+ beperkingen wel zijn aangezet door de digitale TV provider verwijdert de CI+ CAM ook de encryptie van het kanaal zoals die door Ziggo wordt toegepast op nagenoeg alle TV kanalen, maar i.p.v. dat het kanaal zonder encryptie de CI+ CAM verlaat wordt het kanaal van een andere encryptie voorzien waarvoor tussen CI+ CAM en het apparaat met CI+ slot een eigen set decryptie sleutels is uitgewisseld. Als het ware te vergelijken met de HDCP beveiliging van HDMI.

  Het apparaat met CI+ slot is zelf verantwoordelijk om geen dingen te doen met het kanaal die volgens de ingestelde CI+ beperkingen niet mogen. Als opnemen dus niet is toegestaan volgens de door de digitale TV provider ingesteld CI+ beperkingen dan zal de CI+ CAM nog steeds op dezelfde manier het signaal leveren aan een apparaat met opname faciliteiten er vanuit gaande dat bij de CI+ certificatie door de CI Plus LLP authorized certificate agent gecontroleerd is dat het apparaat zich aan de opgestelde regels houdt.
   
 7. ik ben vandaag verder gaan informeren over mijn nieuw aan te schaffen 32 inch samsung 7020. natuurlijk met de vraag of deze ziggo CI+ gecertificeerd is (waarvan ik ook wel weet dat dit nog niet officieel bekend is)
  de winkel heeft gebeld met samsung zelf en zij gaven aan dat zowel de 8000 serie en alle nu nieuw geleverde 7000 modellen ziggo CI+ gecertifceerd zijn. de modellen tot kort geleden hadden naar hun zeggen een firmware die niet overeen kwam met de certificering. de nieuwe modellen uit de 7000 serie die volgens samsung CI+ gecertificeerd zijn hebben als toevoeging achter het type nummer de letters: PWXN waarbij de P zou staan voor de plus van CI+.
  de modellen die nu geleverd zijn waarin staat WWXN zouden niet gecertificeerd zijn maar middels een firmware update wel geschikt zijn.
  nu maar hopen dat die berichten kloppen. bij de winkel EP hebben ze er in ieder geval aardig wat telefoontjes aan gewaagd om me dit mee te kunnen delen.
   
 8. Zou ik ook zeggen als ik Samsung was. :wink:

  Gert.
   
 9. ci

  Zo belde ik ook met panasonic , ook mij werd verteld dat hun nieuwe tv's uitgevoerd zijn met een CI+
  ook dat zou via software aangezet moeten worden.
  Maar ja geloven doe ik het niet,,maar we zien wel
   
 10. De fabrikanten zullen toch wel een platform (basis voor meerder types)aanbieden ter certificering.Het kan dus zijn dat een tv die je nu koopt als basis (platform) hetzelfde is als de nog door Ziggo goed te keuren tv. Met misschien als enige verschil de software/firmware.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina