1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Zeker, zeker, daar is dit forum voor :)
  Mijn reactie kwam ook niet voort uit jouw vraag, maar uit de post van rogier68 en dan vooral de volgende zinnen:
  Hieruit lijkt het net alsof je van CI naar CI+ kan middels een softwareupdate. Bovendien suggereert de eerste zin dat Ziggo dé autoriteit is, wat dus niet waar is.

  Op jouw oorspronkelijke vraag kan ik verder alleen maar zeggen dat je daarvoor van Panasonic afhankelijk bent. Verder sla je natuurlijk de spijker op zijn kop met de opmerking dat een CI TV nooit gecertificeerd kan worden (zowel voor de CI+ standaard als voor de Ziggo procedure).
   
 2. oke, ik begreep Rogiers reactie als volgt:
  Er zit misschien een CI+(hardwarematig) slot in de TV, maar Panasonic wil nog niet aangeven of dat het geval is.

  Bij bijvoorbeeld de nieuwe philips is dat al wel zeker dat er een CI+(wel of niet met een werkende firmware of ziggo certificatie) slot in zit.

  Dat is het enige wat ik wil weten van de Panasonic G10 serie, maar blijkbaar weet niemand het :cry:
   
 3. Waarom zou Panasonic informatie achterhouden over het type Common Interface slot in hun TV's? Als er een CI+ slot in de TV zit dan staat dat gewoon in de specificaties van de handleiding. Open dus via Panasonic website een aantal handleidingen in verschillende talen en controleer of ze het over een Common Interface (CI) slot hebben of over een Common Interface Plus (CI+) slot. Waarschijnlijk kom je dan tot de conclusie dat er in de huidige model lijnen van Panasonic nog geen CI+ slot zit, maar dat het gaat om het standaard DVB CI slot.
   
 4. Ik snap het hele verhaal achter CI+ niet. Als het volgens Ziggo gaat om premium content te beveiligen dan zou je volgens deze optiek toch juist alles moeten blacklisten wat geen extra Ziggo certificaat heeft?
   
 5. Ik kan inderdaad nergens iets vinden over CI+ in de specs. Het enige wat ik gevonden heb is:
  Common Interface slot voor het plaatsen van een Conditional Access Module voor digitale tv / ** Contrast Automatic Tracking System / *** Gebasseerd op IEC 62087 Ed.2 methode
  IEC 62087 ed.2 zegt mij niets, maar dat zal er waarschijnlijk niets mee te maken hebben?
   
 6. Ten eerste gaat het dan ook alleen om premium content, dus voor het basispakket zal er dan niets veranderen.
  Verder kan dat blacklisten niet zomaar zonder goede reden gebeuren. "normale" toestellen lopen mijns inziens daarom minder gevaar om op een blacklist terecht te komen. Als je gaat naar apparatuur voor VOD of apparatuur met opnamemogelijkheden, dan wordt het moeilijker. Simpelweg alles blokkeren wat niet gecertificeerd is, lijkt mij te kort door de bocht.
  Maar voor je dingen kan gaan blokkeren, moet je eerst helder stellen wat wel en niet toegestaan is.
   

 7. Als ik dat lees dan trek ik daaruit de conclusie dat het om een standaard DVB CI slot gaat en niet om een CI+ slot.

  Nee, IEC 62087 Editie 2 gaat over methoden voor het meten van stroom verbruik:
  Iets waar alle nieuwe apparatuur tegenwoordig op moet letten. Vandaar dat Humax bijvoorbeeld met een standaard standby optie komt waarbij de ontvangers nagenoeg helemaal uitgaan en daarom ook niet meer op timers reageren. Gevolg: de consumenten zetten dat soort irritantie oplossingen meestal zo snel mogelijk uit omdat het niet werkbaar is en dus schieten dat soort oplossingen om alleen maar te kunnen roepen dat een apparaat "groen" is hun doel voorbij.
   
 8. Panasonic is niet CI+ gecertificeerd en beschikt dus niet over de juiste certificaten. Of de hardware nu wel geschikt is niet relevant.
   
 9. Helaas, we zullen we ff moeten wachten. Vlgs de helpdesk van Ziggo wordt het half augustus. ''Helaas kunnen wij de CI+ CAM smartcard nog niet mee leveren, wij hopen dat half augustus wel te kunnen doen. Tot die tijd zou u via de decoder Digtale TV kijken, of eventueel bij de dealer van uw TV een houder halen voor uw smartcard zodat hij wel in de TV kan.''
   
 10. Geven ze hier nou een (nogal vreemde) omschrijving voor een Alphacrypt CAM? :schater:
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina