1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Pardon?
  Er is alleen gezegd dat getest wordt met een andere softwareversie. Er is hier al tientallen keren uitgelegd dat geen goedkeuring of certificering van Ziggo niet meteen wil zeggen dat iets niet werkt.
  De Alphacrypt werkt toch ook op dit moment, die is ook nooit door Ziggo gecertificeerd.

  Zoals al eerder gezegd: op het moment dat je een TV hebt die aan de CI+ standaard voldoet en daar een CI+ CAM (dus ook de toekomstige van Ziggo) in stopt, zou die combinatie technisch gezien gewoon moeten werken. Óf Ziggo zou al alle niet-gecertificeerde softwareversies moeten blacklisten. (en dat lijkt me nu precies een vorm van ongegrond dingen blokkeren waarvan Ziggo altijd zegt dat ze dat niet zullen doen)
   
 2. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Steeds wordt de CI+ en zogenaamde "Ziggo" certificatie met elkaar verward.

  Aan de CI+ specificatie valt verder niets te veranderen, een TV/ontvanger voldoet hieraan of niet.
  Hier heeft Ziggo verder niets over te zeggen.

  Het gaat natuurlijk om de (te?) zware eisen die Ziggo stelt aan de software/functies van de TV of deze al dan niet wordt "gecertificeerd".
   
 3. Laat ik offtopic beginnen: Ondanks dat dit een internetforum is, is het toch fijn als je een beetje let op je spelling en grammatica (en in deze post ook je interpunctie), dat maakt je berichten toch wat fijner om te lezen.

  Voor zover ik begrepen heb gaat een CI+ CAM zich in een CI-slot gedragen als een CICAM. Dat betekent dus dat je met een CI+ CAM in een CI slot dezelfde mogelijkheden, beperkingen en levensduur hebt als een Alphacrypt (die gewoon een CICAM is).
   
 4. Wat ik uit de berichten van dit forum begrijp, is dat een CI+ slot hardware gerelateerd is (correct me if i'm wrong). Dus gecertificeerd door ziggo of niet, als een TV geen CI+ slot(hardwarematig) heeft, kan deze nooit CI+ gecertificeerd worden?

  Als panasonic kan aangeven dat er een hardwarematig CI+ slot in zit, dan durf ik nu wel te gok te wagen om deze tv te kopen. Ik vind het raar dat dit zo moeilijk is om uit te vinden. De G10 is bijvoorbeeld al een tijd op de markt, er moet toch iemand zijn die dat weet of kan testen? Ik heb het dus puur over een hardwarematig CI+ slot (dus niet of het CI_ slot gecertificeerd is of met een bepaalde firmware versie)
   
 5. Doman

  Doman Forum Member

  Berichten:
  2.675
  Ziggo:
  Internet & Televisie
  Gebied:
  fZiggo
  Meer...
  Lid geworden:
  20 sep 2005
  Wat ik zo lees geeft een CI+ CAM in een CI slot theoretisch meer beperkingen dan een standaard CI zoals bijvoorbeeld de Alphacrypt module.
  Er kan namelijk een signaal meegestuurd worden waardoor een CI+ CAM niet meer zal functioneren in een apparaat met een standaard CI slot.
   
 6. Okee, dus als je een toestel met CI hebt ben je nog steeds beter af met een Alphacrypt? (hoewel daar de toekomst dus ook onzeker van is)

  Wat een bende is het ook :-P
  En dat alles omdat Ziggo zo nodig alles in de hand moet houden. We moeten terug naar het analoge scenario: geen smartcards meer, geen set-top-boxes, alle toestellen een DVB-C tuner en het basispakket free-to-cable. Iedereen die films, sport, porno of video-on-demand wil mag dan wat mij betreft zoveel extra geld neerleggen als 'ie wil.
   
 7. ci+

  Als panasonic nu al aan geeft dat er een CI+ in zit , maar ziggo keurt het toch af , zitten ze met een probleem.
  Dus is het voor panasonic makkelijker om te zeggen dat het er nog niet in zit.
  En later gewoon een software update te doen , als blijkt dat het gewoon werkt met ziggo.
  Het is toch ook wel raar dat panasonic al een tijd weet dat het komt , maar in hun nieuwe tv 's nog geen CI+ hebben gestopt.
  Aangezien mijn tv van maart 2009 is
   

 8. Okee, ik hoop dat dit de laatste keer is dat het uitgelegd moet worden:
  1. CI+ is een HARDWARESTANDAARD, als er geen CI+ slot in die TV zit, zal het er ook nooit in komen, ook niet met een update.
  2. Het software verhaal geldt alleen voor TV's MET CI+ SLOT die NU AL OP DE MARKT ZIJN. Dat heeft te maken met het feit dat Ziggo andere softwareversies test en certificeert dan de software die nu in die toestellen zit.
  3. CI+ COMPLIANCY EN ZIGGO CERTIFICERING HEBBEN ABSOLUUT NIETS MET ELKAAR TE MAKEN.
   Als Panasonic een TV met CI+ slot uitbrengt en Ziggo hem niet certificeert wil dat niet zeggen dat Panasonic dat model dan niet meer kan/mag verkopen als zijnde CI+ toestel. De CI+ standaard is namelijk op generlei wijze eigendom van, of wordt bewaakt door Ziggo. Verder is hier al eerder gezegd dat geen certificering niet zonder meer betekent dat iets niet werkt. In de huidige ("oude") situatie werkt de Alphacrypt ook en die wordt ook niet ondersteund door Ziggo.
   Door te denken/zeggen dat alles door Ziggo gecertificeerd moet zijn om te werken, meet je Ziggo een machtspositie aan die ze niet hebben en ook niet behoren te hebben. (Even los van de mogelijkheden die er zijn tot blacklisting)
  Zo, sorry voor het schreeuwen, maar het moest effe duidelijk. Misschien is het handig om een FAQ of zoiets te maken en die op een duidelijk zichtbare/vindbare plaats te zetten? Dat mensen die 70 pagina's niet lezen, kan ik inkomen, maar om nu iedere 2 pagina's weer deze vragen te krijgen van mensen die niet weten hoe de basics van het systeem werken...
   
 9. Bedankt voor de opheldering, echter ging de kern van mijn vraag over het hardwarematig aanwezig zijn van een CI+ in de panasonic. Daarbij gaf ik aan dat ik "uit berichten van dit forum" de dingen had begrepen, dus ik heb wel degelijk de berichten op dit forum gelezen. ik wilde alleen even verifiëren of ik het goed begreep, dat moet toch mogen?

  Groet
   
 10. ci+

  Maar dat zal wel het mooiste zijn alle vrije zenders over de kabel , en alle betaalde zenders over een kasje of CI+
  Iedereen blij.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina