1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Dat is bekend, maar dat is het issue niet. Je kunt de Ziggo kanaalnummers die jouw gecertificeerde ontvanger gebruikt niet wijzigen.
   

 2. Ik kan ze wel wijzigen.
  Als ik naar 9 zap gaat hij naar TMF, en als ik naar 10 zap gaat hij naar MTV, enz.


  Tommy
   
 3. Maar gebruik je dan niet je eigen favorietenlijstje?
   

 4. Ik heb 2 favorietenlijsten.

  1 voor mij en m'n vrouw met alle zenders, 1 t/m 64 (ned1, ned2, ned3, rtl4,rtl5, rtl7, sbs6, net5 enz)
  En 1 voor mijn dochter met alleen de vijf zenders die zij mag zien,
  en deze zitten op 1 t/m 5 (ned1, ned3, nickelodeon, jetix, ketnet)


  Tommy
   
 5. Wij starten de komende week de laatste ronde duurtesten met LG (met fixes) + Samsung (met fixes) + Sony (nog niet met finale software).
  We voeren de duurtesten met twee CI+ CAM modellen (manufacturers) uit t.w. SMiT en Neotion.
   
 6. De basislijst kan niet aangepast worden, elke vorm van favorietenlijst(en) (meerdere verschijningsvormen) daarentegen wel, binnen de mogelijkheden die de fabrikant biedt. Hier leggen wij geen beperkingen op.
   
 7. Dit is tenminste een antwoord, maar nog niet helemaal het antwoord dat ik wil hebben. Als de 'basislijst' niet kan worden aangepast in de door Ziggo te certificeren CI+ TV-toestellen, dan betekent dit dus dat Ziggo inderdaad restricties gaat eisen op de bestaande functionaliteit van (sommige) CI+ TV-toestellen. In de Sony CI+ toestellen van de W5500 serie zoals die momenteel in de handel zijn is de basislijst namelijk wel naar eigen inzicht aan te passen. Ik interpreteer dit antwoord van anoniem dus zo dat dit na een firmware update met een door Ziggo gecertificeerde firmware niet meer het geval zal (kunnen) zijn. Verlies van functionaliteit dus (zoals ik al vermoedde).
   
 8. Ik weet niet of betreffende TV-toestellen ge-upgrade worden. Als dit wel het geval is dan kan dit betekenen de lijst niet meer aan te passen is.
  Ik weet zelf niet precies hoe dit geimplementeerd is in de test samples. Ik zal hier de komende dagen naar kijken. Ik kan het niet vergelijken met versie die nu verkocht worden, omdat ik daar niet over beschik.
   

 9. Inderdaad, dat is ook mijn conclusie.
  Als je dat zou willen doen en de bevindingen dan hier zou willen melden, graag.

  Bij de momenteel in de handel zijnde Sony CI+ toestellen uit de W5500 serie is het zo dat altijd een extra handeling vereist is om een favorietenlijst te bereiken, dat de volgorde van de zenders in een favorietenlijst altijd gecorreleerd is aan de kanaalnummers van de betreffende zenders in de basislijst, en dat de normale +/- toetsen op de afstandsbediening niet te gebruiken zijn om zenders uit een favorietenlijst te selecteren.

  Het elimineren van de - bestaande - mogelijkheid om de basislijst geheel naar eigen inzicht aan te passen zou dan ook een wezenlijke reductie van de functionaliteit van deze toestellen inhouden, waar werkelijk niemand op zit te wachten, en die de toestellen voor bepaalde toepassingen zelfs onbruikbaar zouden kunnen maken.
   
 10. Ik mis toch nog een update over Philips...
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina