1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Mike, je hebt zeker gelijk; het is voor mij geen halszaak.
  Maar met de wetenschap dat deze Ziggo certified module er aan komt, ga ik nu ook niet meer investeren in een Alphacrypt module. Ik wacht gewoon lijdzaam af totdat Ziggo zijn act together heeft. De Tour op HD zou een mooi introductiemoment zijn geweest, maar naar mijn verwachting niet haalbaar. Ondertussen zijn updates door Ziggo/Anoniem over evt. ontwikkelingen zeer gewenst :thankyou:
   
 2. Zo'n houding begrijp ik nou weer niet. Koop gewoon een AlphaCrypt, ga genieten van de Tour en weet ik veel wat nog meer, en vervang de AlphaCrypt voor je eigen peace of mind door een Ziggo gecertificeerde CI+ CAM wanneer die daadwerkelijk beschikbaar is. Die AlphaCrypt raak je echt wel weer voor een goede prijs kwijt, op eBay bijvoorbeeld, of zelfs op Marktplaats.
   
 3. Nog even een aanvulling, ter overweging. In de Sony TV's kun je de kanaalnummers naar eigen inzicht aanpassen. Dat betekent dus dat je alle zenders handmatig op de Ziggo volgorde kunt krijgen als je dat nou persé wil, maar je kunt ook zinniger indelingen maken, die beter aansluiten bij je eigen kijk- en luistergewoontes. Baggerkanalen, zoals Ziggo TV, Zenderoverzicht, Etalagekanaal, en ShopZo|Suus hebben een veel te prominent kanaalnummer, en deze kun je dus naar achteren verplaatsen, of compleet verwijderen. Andere kanalen, die voor jou belangrijk zijn, kun je dan weer een lager kanaalnummer toekennen. Als je bijvoorbeeld een verstokte BBC kijker bent, dan kun je er voor kiezen BBC1 t/m BBC4 direct achter de landelijke Nederlandse (en eventueel Vlaamse) zenders te plaatsen.

  Maar nu komt het: in alle door Ziggo gecertificeerde ontvangers is het zo dat de kanaalnummers niet door de gebruiker zijn te veranderen. Ik heb het nu dus even niet over favorietenlijstjes (die de Sony toestellen ook hebben) maar echt over de kanaalnummers. Stel je nu eens voor dat Ziggo via het kabelnetwerk een firmware update voor Sony toestellen gaat verspreiden waardoor deze toestellen bij een automatische kanaalscan wel de volledige Ziggo LCN gaan respecteren, maar waardoor je niet meer zelf de kanaalnummers kunt aanpassen of baggerkanalen kunt verwijderen. Zou jij dan blij zijn met zo'n firmware update? Ik niet.

  Concrete vraag aan anoniem: zal Ziggo bij de certificatie van de CI+ TV-toestellen de eis gaan stellen dat de kanaalnummers zoals het toestel die hanteert niet (meer) door de gebruiker zijn aan te passen, ja of nee?
   
 4. Ik heb bij een kennis een Alphacrypt getest in een Samsung 46B652 die ook CI+ zou moeten gaan ondersteunen. De Alphacrypt werkt hier voorlopig prima, tot de CI+ modules komen. Wat me wel opviel, dit is de 1e tv die ik gezien heb die ook de dvb-c kanaal indeling overneemt zoals Ziggo verpreidt. Niet zoals de Sony's en de Loewe's dat alles in volgorde van het transponder scannen staat. Of het te herschikken is heb ik niet geprobeerd, ik vermoed van wel.
   
 5. Exact mijn redenering, daarom zaterdag een alphacrypt gehaald.

  Interessante vraag. Voor mij was de aanpasbaarheid van de zender volgorde 1 van de redenen om voor een CAM te kiezen. Ik ga niet blij zijn als deze mogelijkheid verdwijnt. Wat zou hier eigenlijk de toegevoegde waarde van zijn voor Ziggo? Ik kan er geen bedenken.

  In een aantal recente posts in dit topic is te lezen dat de nieuwe generatie Sony's ook de Ziggo indeling overnemen. In ieder geval tot zendernummer 750. Daar boven wijkt de indeling af, vermoedelijk door een bug in de Sony DVB-C implementatie.
   
 6. Ik wel. Sommige zenders betalen Ziggo om digitaal te worden doorgegeven en kunnen daarbij (tegen extra betaling) ook bedingen dat ze een prominent (lees: laag) kanaalnummer krijgen. Dat moet ook de reden zijn waarom de kanaalnummers in de gecertificeerde ontvangers niet door de gebruiker zijn te wijzigen. Als er nu (veel) ontvangers komen waarin de gehanteerde kanaalnummers door de gebruiker vrij zijn te kiezen en ook ongewenste baggerzenders door de gebruiker eenvoudig zijn te verwijderen, dan komen zakelijke belangen van Ziggo dus in gevaar. Vandaar mijn concrete vraag aan anoniem. Ik hoop dat we daar een duidelijk antwoord op krijgen. En met een duidelijk antwoord bedoel ik ja of nee, geen gedraai of verwijzingen naar de C-book implementatie.
   
 7. OK. Zou een mooi verhaal zijn. Wat is de volgende stap, favorietenlijsten ook maar afschaffen? Commercie is prima, maar laat mij lekker mijn eigen zendernummertjes kiezen!
   
 8. Zeker, maar het punt is nu juist dat dat met geen van de tot nu toe door Ziggo gecertificeerde ontvangers kan. Daarom wil ik helderheid hebben over de vraag hoe dit zit bij de nu te certificeren CI+ TV-toestellen.
   
 9. Ik heb ook helemaal niet om begrip gevraagd. Eenieder die zijn plas niet kan ophouden en per se iets in zijn CMA-slot wil pluggen voordat Ziggo haar module op de markt brengt, moet dat vooral doen. Er zijn echter ook mensen zoals ik die minder haast hebben en/of andere zaken in het leven belangrijker vinden, begrijp je?! De tour is ook heel mooi op Radio 1. Laat deze discussie echter vooral gaan over de voorgenomen introductie van CI+ ondersteuning door Ziggo en niet over de houding van individuele forum-leden (tenzij deze in strijd met de huisregels is); daar lijkt me geen enkele lezer bij gebaat. Game on! :grin:
   

 10. Ik kan met mijn Samsung DCB-P850R in de favorietenlijsten wel mijn eigen nummering ingeven.
  Ik heb ze nu op 1 t/m 64 geloof ik. En dan kan ik nog tussenliggende nummers overslaan.


  Tommy.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina