1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Inderdaad, maar ik zou het vreemd vinden als mensen die zich hier de hele tijd druk lopen te maken over de Ziggo-certificatie van 'hun' CI+ TV-toestel dan ineens geen interesse meer zouden hebben in een Ziggo-certificatie van de daarbij te gebruiken CI+ CAM.

  En:

  Zo heb ik het ook begrepen. De door Ziggo te certificeren CI+ CAM's zullen (in combinatie met een geldige Ziggo smartcard) werken in elk toestel met een DVB-C (HD) tuner en een CI+ slot tenzij dat toestel op de blacklist wordt gezet. Maar dat laatste risico is zeker bij normale consumenten TV's (waarmee sowieso niets digitaal is op te nemen) nihil. De facto zal die hele Ziggo certificatie van CI+ TV-toestellen dus niet terzake doen.
   
 2. Anoniem heeft de term onder zijn/haar naam aangepast van "Ziggo Official" naar "Senior Member". Zat er dan toch een kern van waarheid in mijn stelling van hierboven? Ik adviseer hem/haar om dan ook dat logo maar weg te halen, of voor eens en voor altijd duidelijk te maken welke waarde zijn/haar uitspraken hebben voor potentiele Ziggo gebruikers. Zoals ik al eerder heb aangegven lijkt het me verstandig om tot het tijdstip dat "Anoniem" helderheid geeft over zijn achtergrond (Wie ben ik en wat zijn mijn uitspraken waard) de geboden informatie niet als maatgevend aan te nemen. Het wordt gewoon tijd dat een met naam en toenaam genoemde Ziggo Official (daar is de term weer) duidelijkheid verschaft aan de gebruikers van het forum. Dan weet iedereen waar hij/zij aan toe is.
   
 3. Tja, als zo'n voor Ziggo uitgebrachte Irdeto CI+ CAM 90 euro moet gaan kosten en er komen andere Irdeto CI+ CAM's op de markt voor de helft van de prijs dan kan je erop wachten dat mensen toch die andere Irdeto CI+ CAM's gaan aanschaffen en proberen. Er zijn immers genoeg mensen die ook geprobeerd hebben of de standaard DVB CI Irdeto CAM's werken die veelal goedkoper zijn dan de AlphaCrypt Classic CAM.

  Vandaar maar alvast deze waarschuwing omdat ik in ieder geval is deze hele discussie de link met het gebruikte Conditional Access System (CAS) mis dat door de digitale TV provider gebruikt wordt. Het gros van de mensen denkt volgens mij dat CI+ een vervanging is van zo'n CAS en dat het niet uitmaakt welke CI+ CAM je koopt. Wat dat betreft wijzigt er echter niets t.o.v. de huidige toestand met standaard DVB CI slot en de daarvoor geschikte CAM die moet passen bij het door de digitale TV provider gekozen type CAS en in geval van Ziggo ook nog eens overweg moet kunnen met de extra smartcard beperking.

  Of dat risico nihil is zou ik niet durven zeggen. De vraag is al verschillende keren aan de orde gekomen wat Ziggo gaat doen met apparatuur die niet door fabrikanten wordt aangeboden voor de Ziggo "certifcatie" of met apparatuur die uiteindelijk niet door Ziggo "gecertificeerd" wordt als er bijvoorbeeld een meningsverschil bestaat over de implementatie van de door Ziggo gestelde extra eisen waardoor mogelijk de compabiliteit van het apparaat met andere Nederlandse kabelbedrijven in gevaar komt. Die Ziggo blacklist kan natuurlijk een prima pressie middel van Ziggo zijn om fabrikanten te dwingen te doen wat Ziggo wil anders laten ze mogelijk hun CI+ CAM niet functioneren in het apparaat. Tot dusver is er nog nooit een officiele reactie gekomen van Ziggo over deze vraag. Een belangrijke vraag voor iedereen die nu al een TV heeft gekocht met CI+ slot lijkt me en iets dat ook niet te omzeilen valt door dan maar de CI+ CAM om te ruilen voor een AlphaCrypt Classic CAM vanwege de Host Service Shunning beperking waarbij apparatuur met CI+ slot door de digitale TV provider geïnstrueerd kunnen worden om een signaal zonder encryptie van een standaard DVB CI CAM te negeren.

  En zo zijn er wel meer van die brandende vragen gesteld in dit topic waar niet op gereageerd wordt door Ziggo. Voor klanten die op het punt staan om toch maar een AlphaCrypt Classic CAM aan te schaffen omdat hun TV bijvoorbeeld alleen een standaard DVB CI slot heeft kan de vraag belangrijk zijn of Ziggo wel of niet standaard de CI+ beperkingen op alle kanalen gaat aanzetten. Als Ziggo dat namelijk niet doet dan zouden die klanten er dus ook voor kunnen kiezen om in plaats van de AlphaCrypt Classic CAM een voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM aan te schaffen zodat ze die in de toekomst mogelijk in hun nieuwe TV dat wel over een CI+ slot beschikt kunnen blijven gebruiken. Als het beleid van Ziggo er echter op gericht is dat zij het gebruik van apparatuur met standaard DVB CI slot willen tegen gaan, dan zullen ze die extra CI+ beperkingen wel aanzetten op alle kanalen waardoor deze groep klanten geen andere keus wordt gelaten dan voor de AlphaCrypt Classic CAM te gaan.
   
 4. Anoniem is wel degelijk een op dit forum hoog gewaardeerde ziggo-official. Hij heeft o.a. mensen van hun telefonie problemen afgeholpen. Anoniem maakt op dit forum ook releases van nieuwe firmware openbaar etc. Hier hoeft niemand over te twijfelen.

  pvd
   

 5. ik heb niets aangepast !
   
 6. :censored:, dat is nummer 815. En op mijn Humax 5050c is het 984.
  Er is dus verschil.

  Ook na een rescan van alle zenders blijft het zo staan. Zendernummer 984 bestaat niet volgens mijn W5500.

  I stand corrected!
   
 7. Precies, dat dacht ik al. Ik kan ook verklaren hoe dit komt. Er zit kennelijk nog een bugje in de implementatie van de LCN in de W5500 serie. De kanaalnummers tot 750 lopen goed in de Sony. Nu is 750-899 bij Ziggo gereserveerd voor radiozenders, en de Sony leest die ook in, maar vrije nummers in die range worden door de Sony toegewezen aan de nog te plaatsen TV zenders met een Ziggo kanaalnummer vanaf 900. Daardoor komen radio-en TV- zenders door elkaar te staan en kloppen de kanaalnummers van TV-zenders met een Ziggo kanaalnummer vanaf 900 niet meer. Ook een aantal radiozenders krijgt een ander kanaalnummer.
   
 8. Nu ben ik pas echt verbaasd :wink:
   
 9. Bedankt voor de uitleg! Vreemd gedrag van die ingebouwde tuner.

  Wel viel me op dat, los van de firmware van de TV, er ook een mogelijkheid bestaat in het menu van m'n W5500 om de software van de interne tuner te upgraden via de kabel, net zoals dat mogelijk is voor standalone decoders ala een Humax-decoder. Dit is dus een andere optie dan de firmwareupdate mogelijkheid van de interne software van de TV zelf.

  Op dit moment bestaat er geen Sony loader in Transport Stream 7, maar is het theoretisch mogelijk dat indien Ziggo daar een nieuwe 'gecertificeerde' firmware van gaat releasen, en verspreid via het netwerk, dit probleem met LCN opgelost kan worden? Of is het een issue met de firmware van de TV zelf (dus non-tunersoftware gerelateerd) die niet middels een update via het kabelnetwerk op te lossen valt?
   
 10. Is het dan nog wel mogelijk om de tv- en radiozenders ondanks de verkeerde nummering te bekijken danwel te beluisteren op de Sony?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina