1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Juist. Natuurlijk kan iedereen, die aan de voorwaarden voldoet gewoon een licentie krijgen. Alleen ben je er daarmee nog niet. Sterker nog. Als ik me niet vergis, kan met CI+ eisen gesteld worden aan de apparatuur. In andere woorden Ziggo kan daarmee veel gemakkelijker niet goedgekeurde decoders dwars zitten. Een Media Center oplossing lijkt hiermee nog steeds niet in zicht te komen.
   
 2. Als ik het verhaal van Anoniem begrijp zijn er straks geen decoders meer, maar is alles al ingebouwd in je tv.

  Een mediacenter voor je computer? Tja dat zal ook allemaal met de tijd meegaan, je kunt er donder op zeggen dat er tv-kaarten en apparatuur komt die ook CI+ ondersteunen en dan is er volgens mij juist een probleem minder. Immers kan Ziggo straks geen apparatuur meer aanwijzen die je wel of niet mag nemen. Op het moment dat het CI+ heeft werkt het met Ziggo.
   
 3. Bor,

  Dat is nu net de fout die jij maakt. Met CI+ kun je juist meer aangeven. Nu werkt een smartcard gewoon in elk apparaat dat hem kan decoderen. Met CI+ kun je fijnmazig aangeven dat bepaalde zaken niet mogen op aparaten waarmee je ook kunt opnemen. Misschien zelfs, waar een brander in zit. Of je kunt HD content dan misschien niet bekijken. Ik heb het niet zo op elke belemmering die opgelegd kan worden.
   

 4. waarom zou je je vergissen ??
   

 5. Decoders zullen er voorlopig blijven, verder geven wij alleen maar aan wat we supporten en waarmee interworking is getest en niet wat je wel en niet mag nemen, dat is nooit anders geweest.
   
 6. nee, ik zou ook geen beperkingen willen t.a.v. de maximum snelheid op de snelweg. Als je de beperkingen niet accepteerd die ons opgelegd worden dan zul je op zoek moeten naar een andere provider.
   
 7. Euh. Nu ben ik de draad kwijt.

  Wil je hiermee zeggen dat Ziggo zelf geen beperkingen gaat leggen, maar als doorgeef luik gaat spelen ?.

  Iets wat ik overigens logisch zou vinden dat de content eigenaar bepaald en niet de Ziggo.
  De Htpc spul zou dus gewoon met CI+ via ziggo werken, behalve als bv discovery een niet opnemen bit mee stuurd. (random zender)
   
 8. Hoe zit dat nu met die onwikkeling van CI+ ?

  Wanneer gaat dat geintroduceerd worden ?
   
 9. Volgens mij is het verhaal iets lastiger. Een zender is niet per definitie de content-eigenaar. In veel gevallen zelfs niet. Afhankelijk van of er wel geen zaken als copyright-bits worden meegezonden, hangt weer af van de contracten die een content-eigenaar heeft met een zender, en welke contacten de zender weer heeft met de kabelboer.

  Over HTPC-spul. Ik denk dat het niet alleen gaat om zaken als copyright-bits. Maar ook of je bijvoorbeeld je beeldscherm wel op een "beveiligde" manier hebt aangesloten. Eveneens zitten in CI+ kill-bits, waarbij als je producten van een bepaalde leverancier gebruikt die uit de gratie van CI-consortium is gevallen, het stopt met werken.
   
 10. Ondersteuning Alphacrypt door Ziggo

  Op de site van Ziggo staan twee JVC televisies vermeld als gecertificeerde ontvangers voor digitale televisie. Deze JCV televisies (LT-26DC9 en LT-32DC9) hebben daarvoor een DVB-C aansluiting. Echter, dit werkt alleen in combinatie met een Alphacrypt. Je zou kunnen zeggen dat Ziggo dus Alphacrypt (althans, voor deze JVC's) ondersteunt?

  Er is een reden waarom de ondersteuning niet van toepassing is op andere TV's met DVB-C, zoals de Sony W4000?
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina