1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Zeker, maar dat heb ik ook nooit beweerd. Ik heb dit er alleen even uitgelicht omdat het voor iedereen begrijpelijk is en gemakkelijk is te testen. En natuurlijk is het zo dat Ziggo geen ontvangers zal gaan certificeren die de Ziggo LCN niet 100% respecteren. Daarom heb ik verder iNSaNe-oNe hierboven ook even gevraagd om te kijken op welk kanaalnummer in zijn toestel TV Gelderland te vinden is. Ik denk namelijk dat hij een voorbarige conclusie trekt.
   
 2. Ok ik moet julie bekennen ?, maar mooi en prima om te lezen.

  Dan kan ik dus mijn op het oog hebbende Philips 37PFL8404H al aanschaffen en hoef daarbij ook niet bang te zijn dat deze Lcd evt. niet in de gecertificeerde lijst van Ziggo zal staan? Het CI+ slot met de nog op de markt komende goedgekeurde Ziggo Cam, zal hierin zo te LEZEN ook gewoon wel werken!

  (Ik weet alleen niet, en is weer een andere discussie of deze Philips 8404 serie een DCB-C HD tuner heeft (sowieso wel een DVB-C). Ik meen ergens te hebben gelezen dat alleen sony in o.a. de W5500 serie een DCB-C HD tuner heeft)
   
 3. Het leuke is ook dat nergens is gezegd dat niet-gecertificeerde CI+ modules in een niet gecertificeerd toestel met CI+ slot (of één van beide wel gecertificeerd) niet gaan werken. Door anoniem niet, door Kitaro1 niet, door Ziggo niet, en door Gradus Vos wordt zelfs beweerd dat ze het gebruikers van andere CAM's niet opzettelijk moeilijker gaan maken. Het enige verschil is dat je voor problemen met een niet-gecertificeerde opzet niet bij de klantenservice van Ziggo terecht kunt. Dat is het enige wat dat label betekent.
   
 4. Ik ben zelf een Sony-gebruiker (en liefhebber) dus met Philips toestellen ben ik niet zo goed op de hoogte, maar ik weet wel dat Philips toestellen maakt mét en zonder DVB-C tuner waarvan de typenummers heel erg op elkaar lijken. Dus als je nu voor de aanschaf van een toestel staat, dan kan ik je alleen maar aanraden om goed aanvullend onderzoek te doen zodat je heel zeker bent van je zaak vóór aankoop.

  Verder zou ik nu nooit meer een toestel kopen waarin geen DVB-C HD tuner zit, anders zit je straks toch weer te hannessen met een losse decoder. Het is overigens niet zo dat alleen Sony toestellen met een DVB-C HD tuner op de markt brengt.

  Verder is het zo dat alle toestellen die momenteel door Ziggo worden getest zijn voorzien van een DVB-C HD tuner. Als het Philips toestel dat je op het oog hebt dus geen DVB-C HD tuner aan boord heeft, dan kan het ook niet op de lijst van door Ziggo goedgekeurde toestellen komen te staan. Het is maar even dat je het weet.
   
 5. Sommige fabrikanten hebben één image, die gebruikt voor geheel Europa op alle modellen die afgeleid zijn van één platform. Een dergelijke image wordt uitgebreid met de ziggo / C-book specifieke eisen. Ondanks dat dergelijke uitbreidingen nog niet goedgekeurd zijn, worden ze wel meegenomen in de de reguliere releases van betreffende fabrikanten. Dit is ook de reden dat je in een niet goed gekeurde release al herkenbare aanpassingen zoals de LCN ziet verschijnen.
   
 6. Ok thanks; ik ga hier zeker nader onderzoek naar doen..... maar moet nu wel wachten op de Ziggo lijst met goedgekeurde toestellen.... om te bezien of daar dan ook een HD tuner in zit :lol:
  Op kieskeurig staat bijvoorbeeld bij specificaties van de digitale tuner:
  DVB-T, DVB-C, DVB-C (HD) bij de Sony W5500 serie en
  DVB-T, DVB-C bij de Philips serie 8404H
   
 7. Omdat Ziggo ook niet de moeite neemt om het een keer goed uit te leggen bestaat al deze verwarring. Iedereen hoort wat, trekt daaruit zijn eigen conclusies en voordat je het weet gaat dat zijn eigen leven leiden zonder dat men de moeite neemt om dan zelf maar de techniek te proberen te begrijpen.

  Jij hebt het bijvoorbeeld over gecertificeerde CI+ modules en niet-gecertificeerde modules waarbij je niet aangeeft om welke certificering het gaat. Een CI+ module noemen we een CAM ofwel een Conditional Access Module. Die naam is niet toevallig gekozen, dat legt namelijk een link met het gekozen Conditional Access System (CAS) van de digitale TV provider. Bij Ziggo is het een Irdeto CAS, dus is er een Irdeto CAM nodig en in geval van de CI+ specificatie een Irdeto CI+ CAM. Met andere woorden: je kan niet zomaar iedere CI+ CAM gebruiken, maar het moet er een zijn die hoort bij het CAS van de digitale TV provider. Een Conax CI+ CAM gaat dus niet werken in combinatie met het Irdeto CAS van Ziggo.

  Daarnaast heeft Ziggo er destijds voor gekozen om ook een CAM key toe te passen zodat niet iedere Irdeto CAM te gebruiken is met hun smartcard. Gevolg: Je zal straks dus niet iedere Irdeto CI+ CAM kunnen gebruiken, maar alleen die exemplaren die de CAM key van Ziggo ondersteunen anders wil de Ziggo smartcard niet functioneren. Ziggo kiest in samenwerking met Irdeto dus een paar CI+ CAM fabrikanten uit die de Ziggo CI+ CAM mogen gaan produceren waarbij de fabrikant dus licentie kosten aan Irdeto moet gaan betalen zoals dat nu ook al gebeurt bij de standaard DVB CI Irdeto CAM's en waarbij het de verantwoordelijkheid is van die fabrikanten om de Irdeto CI+ CAM voor Ziggo te laten certificeren door de CI Plus LLP authorized certificate agent. Uiteraard zal Ziggo die Irdeto CI+ CAM ook zelf testen om te verifiëren of die samen wil werken met hun Irdeto CAS, hun Irdeto smartcard en hun CI+ implementatie in de digitale TV headend.

  Na goedkeuring zal die CAM dan in een Ziggo verpakking op de markt verschijnen zodat voor de klanten duidelijk is dat deze Irdeto CI+ CAM gaat werken met de Ziggo smartcard. De door Ziggo toegepaste extra beperking van de CAM key zorgt er immers voor dat alle andere Irdeto CI+ CAM's die eventueel op de markt zullen gaan verschijnen niet te gebruiken zijn, net als momenteel het geval is met nagenoeg alle standaard DVB CI Irdeto CAM's met uitzondering van de AlphaCrypt Classic CAM.

  Dus alleen de Irdeto CI+ CAM's die speciaal voor Ziggo worden uitgebracht kunnen straks gebruikt worden. Dergelijke CI+ CAM's moeten nog steeds door de CI Plus LLP authorized certificate agent gecertificeerd worden om er voor te zorgen dat de fabrikanten die deze CI+ CAM's produceren geen afwijkingen hebben geïmplementeerd t.o.v. CI+ specificaties. Ook de TV fabrikanten moeten de werking van hun CI+ slot laten certificeren door de CI Plus LLP authorized certificate agent om er voor te zorgen dat dat slot inderdaad CI+ compatible is en wil werken met alle CI+ CAM's die er voor de diverse CAS'sen gaan uitkomen in de toekomst.

  Met dat CI+ certificatie proces van CI+ CAM en CI+ slot heeft het Ziggo "certificatie" gebeuren van de werking van de ontvanger of TV verder in feite niets te maken. De voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM moet dus in ieder apparaat met DVB-C tuner en CI+ slot kunnen functioneren. Als die voor Ziggo geschikte Irdeto CI+ CAM straks niet wil functioneren in een niet door Ziggo gecertificeerd apparaat met DVB-C tuner en CI+ slot dan zou dat een indicatie kunnen zijn dat Ziggo het betreffende apparaat op de blacklist heeft gezet zodat "hun" Irdeto CI+ CAM dienst weigert.
   
 8. Om de Ziggo-certificering. Stond er inderdaad niet bij.
   
 9. Okee, hopelijk is je dan nu duidelijk dat niet speciaal voor Ziggo uitgebrachte (en door Ziggo "gecertificeerde") Irdeto CI+ CAM's niet gaan werken vanwege de CAM key benodigt voor de Ziggo smartcard.
   
 10. Inderdaad, CAM moet sowieso gecertificeerd zijn, toestel technisch gezien in principe niet, maar toestel kan best wel eens (geblacklist zijn en dus) niet functioneren. Had ik het inderdaad op basis van de berichtgeving van Ziggo niet goed begrepen.
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina