1. Welkom op het onafhankelijke Ziggo Gebruikersforum. Een forum voor en door gebruikers van Ziggo.
  Registreer je gratis om direct zelf berichten te plaatsen en gebruik te maken van extra functies!
  Verberg deze melding

Ziggo gaat CI+ ondersteunen

Discussie in 'Digitale TV - Zenders' gestart door xahmol, 10 apr 2008.

Niet open voor verdere reacties.
 1. Zooo, dat zou knap lullig zijn voor de Sony W5500 serie bezitters :sad:
  Is een hartstikke goed- en pas op de markt gekomen LCD toestel welke dan straks niet met de Ziggo CI+-Cam gaat werken omdat die niet door de certificatie van Ziggo komt ???
   
 2. Nee, nu keer je precies om wat ik hier heb gezegd. Ik heb gezegd dat de toestellen uit de W5500 serie met de firmware zoals ze momenteel op de markt zijn onmogelijk door de Ziggo certificatie kunnen komen omdat ze o.a. de Ziggo LCN niet (volledig) respecteren. Maar dat heeft verder geen enkele implicatie voor de goede werking van een CI+ CAM in het CI+ slot van de Sony. Een door Ziggo gecertificeerde CI+ CAM in combinatie met een geldige Ziggo smartcard zal gewoon werken in de toestellen van deze serie en ook in de toekomst blijven werken, Ziggo certificatie of niet.
   
 3. Sorry ik ben (nog.....:)) maar een leek :roll:, maar wat is dan de waarde- of wat doet de Ziggo lcd('s|) certificatie in dit Sonny W5500 geval?
  Ze komen er niet doorheen (geen certificatie) maar gaan wel gewoon in lengte van jaren werken met een door Ziggo gecertificeerde CI+ Cam (plus uiteraard een Ziggo smartcard)
   
 4. Zo zou ik de post van Riparius niet interpreteren.

  Zijn punt is juist dat een CI+ CAM in principe gewoon zal werken in een TV met een CI+ Slot. Ook in het geval dat een tv niet aan de aanvullende eisen voor Ziggo certificatie voldoet.

  Met andere woorden:

  niet Ziggo gecertificeerd <> niet werken
   
 5. Ziggo test momenteel toestellen (van Sony, Samsung, LG en Philips) met een andere firmware dan die in dezelfde toestellen zit zoals die momenteel in de handel zijn. De certificatie heeft (ook) betrekking op de nieuwe firmware. Het is nog onduidelijk of een fabrikant als Sony de door Ziggo goedgekeurde firmware ook ter beschikking gaat stellen aan eindgebruikers, aangezien ze hier gewoonlijk niet al te scheutig mee zijn. Dat zullen we dus af moeten wachten. Als je nu reeds in het bezit bent van een toestel met een DVB-C (HD) tuner en een CI+ slot, dan is er geen enkele reden je zorgen te maken.
   
 6. Ik snap het toch niet echt? De CI+Cam gaat in principe werken in de Sony W5500 serie, maar als die niet Ziggo gecertificeerd is gaat die niet werken (de Cam)???
   
 7. Automatische zenderaanpassing op Sony W5500-series

  Ho, stop! Ik heb nieuws voor je: deze KDL-37W5500 bezitter heeft (weliswaar zonder CAM) WEL alle kanaalnummers volautomatisch op de juiste plek na een scan van de ingebouwde tuner. Zelfs na een aantal zenderwijzigingen die Ziggo heeft doorgevoerd past mijn W5500 zich geheel aan. Ik heb er alleen niet zoveel aan omdat ik (nog) geen CI of CI+ CAM heb.

  Zie ook dit topic op Gathering of Tweakers.

  En nee, ik heb geen andere firmware draaien.
  En ja, ArChie was ook verbaasd. :wink:
   
 8. Kijk eens even na op welk kanaalnummer op jouw toestel TV Gelderland zit?
   
 9. Nee, je interpreteert het symbool <> verkeerd. Niet Ziggo-gecertificeerd is iets anders dan niet werken. Ook een niet door Ziggo goedgekeurd toestel met een DVB-C HD tuner en een CI+ slot zal gewoon werken met een (wel door Ziggo goedgekeurde) CAM en een geldige Ziggo smartcard.
   
 10. Ik ben niet echt goed thuis in deze materie maar ik neem toch aan dat de certificering waar Ziggo al vanaf januari mee bezig is meer inhoudt dan alleen de kanalen op de juist plaats inscannen/plaatsen
   
Niet open voor verdere reacties.

Deel Deze Pagina